Arkadaşlar Winrar ile setup dosyası yapılabiliyor benim merak ettiğim şu bu exe uzantılı program nasıl yapılıyor.Bir program yapmayı denemek istiyorum basit bir şey yardımcı olur musunuz.Örnek bir yapım anlatırsanızda iyi olur. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
1. resimdeki gibi öncelikle klasörü rar ile sıkıştırıyoruz. 2.resimde gösterildiği gibi rar dosyasını açıyoruz (içine giriyoruz) 2 il gösterilen SFX tuşuna basıyoruz gelen 3 nolu ekranda Gelişmiş SFX Seçeneklerine giriyoruz 4 nolu ekranda oluşturulacak exe dosyasının nereye, nasıl açılacağı, iletişim ekranlarını (mesaj vs), açıldığında hangi uygulmanın çalışacağını seçiyoruz bunun gibi düzenlemeleri sekmelerden yapıyoruz. Tamam ile çıktığımızda exe dosya oluşturuluyor.
1. resimdeki gibi öncelikle klasörü rar ile sıkıştırıyoruz. 2.resimde gösterildiği gibi rar dosyasını açıyoruz (içine giriyoruz) 2 il gösterilen SFX tuşuna basıyoruz gelen 3 nolu ekranda Gelişmiş SFX Seçeneklerine giriyoruz 4 nolu ekranda oluşturulacak exe dosyasının nereye, nasıl açılacağı, iletişim ekranlarını (mesaj vs), açıldığında hangi uygulmanın çalışacağını seçiyoruz bunun gibi düzenlemeleri sekmelerden yapıyoruz. Tamam ile çıktığımızda exe dosya oluşturuluyor.
TEŞEKKÜRLER Ama benim öğrenmek istediğim bu değil Winrar haricinde exe uzantılı program nasıl yapılıyor onu öğrenmek istiyorum Bu anlattığını yapmayı biliyorum
öncelikle program yazma editörlerinden birini kullanmalısınız. yani kodlama işleminden sonra programı çalıştırma sırasında (derleme veya exe-çalıştırılabilir) oluşturulur. Bu işlem kullanılan programlama diline göre değişir. yeni nesil (.net gibi) dillerde çalıştırırken oluşur. Ancak programın çalışması için hata (error) vermemesi gerekir. Hatalı olursa oluşturulmaz.