tamam farketmez / bakşimdi dostum msconfig'e program ekleyecez /yani başlangıçta explorer.exe yi çalıştırıcaz . / ilk önce şu programı indirelim
http://www.mlin.net/files/StartupCPL_EXE.zip tamam indirdik ve karşımıza bu pencere çıktı .

resimdeki işaretleri ciddiye alma onlar sembolik / yukarıdaki sekmelerden ( startupuser ) tıkla tıkladıktan sonra çıkan küçük pencerenin ortasında sağ'a tıkla ve '' new '' yap sonra karşına dosya uzantısı isteye benzer bi pencere daha çıkacak / o pencerede ''programproterties '' ilk boşluğa ''explorer.exe yaz ve hemen aşağıdaki ''browse files ''sekmesine tıkla / karşına çıkan kendi bilgisayarının uygulaması olacak / o dosya uygulamasının içinden şu yola gideceksin XP ye göre tarif edecem C:\WINDOWS\Prefetch\EXPLORER.EXE-082F38A9.pf ama ama dikkat et sen bunu kendi dosya yoluna göre yapacaksın /senin ''browse files '' yolun değişik olacak büyük ihtimal / ve en sonunda OK deyip kapatacaksın / çalışmazsa yeniden başlat bilgisayarı sanırım çalışması lazım / benim bizamanalar muhasebede kullandığım bi exe çalışmıyordu bu sayede çalıştırmıştım İNŞALLAH çalışır dostum..
eğer bunlarda fayda etmezse explorer tarayıcısıyla pek işin yoksa kullanma olur biter. / chorome veya mozilla kullan . veya genel bi sorun varsa format at arkadaşların dediği gibi..