unutmadan sormak istediğim kondansatorlerde 50v yazıyor. bu voltajımı belirtiyor?
KONDANSATÖRLERDE YAZAN BU DEĞER O KONDANSATÖRÜN DAYANABİLECEĞİ VOLTAJI GÖSTERİR. Bu voltajın fazla olmasında sakınca yoktur. Sadece kondansatör olması gerekenden daha büyük boyutlu olacaktır. Yer sorunu yoksa sorun olmaz. Aşağıdaki resim barışın önceki resminden çalıntıdır. Pardon alıntıdır. Potların nasıl olması gerektiğini gösterir.
Teşekkür ederim, verdiğin bilgiler ve paylaşımların için. :D
Yapım aşamasında sıkıntı yaşarsan yaz buraya. Yardımcı olurum. Ayrıca yapıp çalıştırdığın devrenin resmini ve kendi notlarını da yazarsan okuyan arkadaşlar da bilgilenmiş olur.
ben bu devreyi yaptım fakat bi kaç sorunum var potansiyometrenin son kısımlarında fan çalışmaya başlıyo ve hızı ayarlanıyo ya tam çalışıyo yada hiç çalışmıyo birde fan çalışmazken led yanıyo fan çalışmaya başlayınca led sönüyo
üstad eline sağlık çok güzel , anlaşılabilir ve yapılabilir anlatım olmuş. ilk fırsatta deneyeceğim. bu ve benzeri çalışmalarınızın bol resimli hatta youtube videolu devamını beklediğimizi bildiririm.
konuyu ilk gördüğümde tek potansiyometre ile kararlı bir çalışma elde edemezsin bir müddet sonra koku ve dumanlar gelicektir potansiyometreden yazıcaktımki diğer sayfadaki yorumları gördüm. LM317 ile basit ayarlı güç kaynağı devrenisini anlatıcaktımki sevgili MR_YAMYAM abimiz düzgünce anlatmış. anlatımı için tşkr ediyorum. LM317T ile çalışan devreyi yapabilirsiniz çok sağlıklı çalışma elde edeceğinize eminim.