Format Atamıyorum PC Satıcam Acil

sercansnss
27-02-2017, 00:32   |  #1  
sercansnss avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Merhabalar forumda ilk mesajımın bu olmasını istemezdim ama yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisayarı hazır edip en kısa sürede hazırdaki alıcıya teslim etmem lazım.

Olaya en baştan başlayalım 2 gün önce kuzenim geldi 13 yaşında ve bilgisayarla çok ilgileniyor. Bana sormadan paldır küldür temp klasörünün içindekileri falan sildi sonra abi bu windows güncellemelerini kaldırıyor falan dedi sonra bikaç klasörün içini daha temizledi derken sonrasında bilgisayar donmaya başladı önce parçaları çıkarıp sildim headsinkdeki alüminyuma kadar tertemiz ettim dikkatlice taktım ama gene düzelmedi donmaya devam ediyodu ve format atmaya karar verdim.

Harddiski biçimlendirdim xp formatı atmaya çalışırken 34 dakika kala hep donuyor. Sonra bad sector vardır diyerek üzerine uğraşmadım.

Ertesi gün gene bu kuzenimin eski bilgisayarının harddiskini, güç kaynağını ve dvd sürücülerini aldım. CD bozuk olabilirdi ve w7 formatını farklı bi dvd okuyucuyla atmaya çalıştım sonuç değişmedi bad sector ihtimali hala var.

Bi başka harddiske format atmayı denedim gene sonuç vermedi. Her iki harddiskte her iki formatıda denedim. Artık arada sırada mavi ekran hatası geliyordu ve genelde donuyordu.

İşlemci çok ısınmıyor, ekran kartı stabil çalışıyor fanından anladığım kadarıyla, güç kaynağına yük bindirecek bileşen yok sadece harddisklerin büyük kare transistörleri sıcak oluyor ama elimi tutabileceğim düzeyde maksimum 40-50 santigrat.

Forumda bu konuda yazılan biçok konuyu okuduğum için çoğu çözüm önerisini denedim hyper threading kapattım falan ama fayda etmedi.

Sonra bilgisayarı satmaya karar verdim alıcısını buldum ama çalışır vaziyette teslim etmemi istiyor. Daha iyi bir sistemde buldum sattıktan sonra almak için.

Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

FreeLee
01-03-2017, 12:47   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2016

Slm. Harddiskin portunu değiştirmeyi denedin mi veya sata ise yeni bi sata kablosu,ide ise başka bir ide kablosuyla. O da yemezse ramlarini çıkartıp herhangi bir silgiyle silermisin. Çift ram varsa tek ramla kurmaya çalış. Dediğin sorunun bir çok sebebi olabilir. Eğer pc ne güvenin tamsa başka bir cd ile dene

Elektra Teknik Destek