ForumAdasi.Com Özgür Düşünce ve Tartışma Platfor

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
byrocketss
28-11-2015, 21:13   |  #1  
byrocketss avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2015

Konuya girmeden önce değinmek istiyorum, 4 günde çok güzel bir başarıya imza attık. Forumda açılan konu sayısı 1,402,mesaj sayısı 3,945, alexa değeri 3,6M, Türkiye olarak da 45K istatistiğine sahibiz. Bunların tamamı 4 günde gerçekleşmiş olup, iyisine değil en iyisine sahip olmak isteyenler için tanıtım ve vizyonumuz alt kısımda yer almaktadır.

Forum Adı/Adresi: ForumAdasi.com
Forum Sloganı: Genel ve güncel konuların tamamını bünyesinde bulunduran, özgür düşünce, sohbet ve tartışma platformu.
Forum Aktif Tarihi: Kasım 2015
Forum Sahibi: Mertcan ~ Ahmet
Forum Teknik Sorumlu: Mertcan
Forum Adminleri: Üvercinka & Mertcan & Ahmet
Forum Versiyon ve Sistem: vBulletin 3.8.9
Hosting Sağlayıcı: Turhost

Merhabalar.

Öncelikle sizlere Forum Adası açılış süreci ve forumun içeriği hakkında bilgiler vererek bu yazıya başlamak istiyorum. Bizleri tanıyan insanlar 2012 yılından bu yana forumlardan uzak kaldığımızı fakat 2012’nin Eylül ayında, “Bir gün geri döneceğiz” sözüyle forumlara uzun bir süre ara verdiğimizi bilirler. İşte o gün geldi ve Forum Adası bu açılış yazısıyla beraber artık bizlerle, bizi tercih edenlerle beraber, Türkiye’de alışagelmişin dışında daha özgün, daha kararlı ve daha kullanışlı bir forum ile bundan böyle sizlerle beraber olacağız.

Peki, biz kullanıcılarımıza veya kullanıcı adaylarımıza neyi vaat ediyoruz?
İnsanlar forumlarda vakit öldürürken, sahip oldukları en önemli şeyi veriyorlar aslında. Yani zamanlarını. İşte biz bunun bilincinde olan bir yönetim olarak buraya zaman ayıran ve ayıracak olan kullanıcıların hepsini aynı ilke ve dürüstlük ile yaklaşmayı, eğlenceli zaman geçirmeyi ve bilgi edinmelerini hedef kıldık. Binlerce gereksiz ve her forumda spam olarak adlandırılan konularla forumu çöplüğe dönüştürmek yerine, daha akıcı ve eğitici olan özgünlük politikamız ile bu yola başladık ve alanımızda diğer forumlardan bizi ayıran en büyük nokta özgünlük politikamızdır. Özgünlüğü ise sadece içerik olarak algılamayın lütfen. Tasarım, kodlama, hız, kolay kullanım ve adını sayamadığım diğer maddeler ile kullanıcılara özgünlüğün tadını yaşatacağız diyoruz.

Kullanılan yazılım, tasarım ve kodlama hakkında ise,
Forumda kullanmaya karar kıldığımız yazılım vBulletin 3.8.9 kararlı sürümdür. Forum lisansı alınmış olup, kullanıcıların en hızlı ve sorunsuz şekilde forumda zaman geçirebilmeleri adına Türkiye’nin en büyük Hosting firması olan Turhost sunucuları üzerinde barınıyor Forum Adası. Kullanmakta olduğumuz tema ve tema içerisinde ki grafik, css düzenlemelerin tamamı Mertcan’a aittir. Arkadaşlık sıfatlarımızı bir kenara bırakarak yıllardır çoğu vBulletin tasarımcısı, kod editörü ile çalışan biri olarak söylüyorum; Mertcan alanında Türkiye’de en iyisidir ve taraflı tarafsız herkesin bu alanda büyük saygı duyduğu bir kişi olmayı başarmıştır. İşte Forum Adası’nın en büyük avantajlarından bir tanesi böylesine bir adamın hem forum sahibi hem de teknik sorumluluğu üstlenmesidir.

Neden şimdi gerçekleşti bu proje peki?
Mertcan ve benim hayata bakış açımız, başaracağımızdan emin olduğumuz doğru zamanı ve doğru yeri beklemektir. Bu nedenle 2012’den bu güne kadar hiçbir proje altına imzamızı atmadık ve şimdi Forum Adası ile geri dönüyoruz. Forum yönetimi dışarıdan göründüğü kadar kolay değildir ve bazı tecrübeler gerektirir. İnsanların düşüncelerinde yer edinen o forum algısı aslında genel olarak yanlış bir algıdır. Çünkü forum sahibi olmak demek, Bir alan adı ve sunucu alıp, null diye tabir edilen korsan yazılımlarla 5–10 arkadaşın bir araya geldiği ortamlar değildir ve olmayacaktır. Bu algıyla hareket eden herkes başarısız olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır.

Başarıdan kastımız ney?
Bizim başarı anlayışımız, sürdürülebilir gelişmeyi süreklilik haline getirmektir. Buna başarı diyoruz ve sürdürülebilir bir geleneği yaşatma gayesiyle bu yolda bulunuyoruz.

Hadi şimdi az neşelenin, her şeyi baştan yazıyoruz.

Allah girmiş olduğumuz bu yolda bizleri utandırmasın diyerek sözlerimi bitiriyor ve bizimle beraber bu yolda olmayı tercih eden tüm kullanıcılarımıza teşekkür ediyor, hoş geldin diyoruz.