Gmail mi? Hotmail mi?

Andaç Işık
03-10-2008, 22:27   |  #1  
Andaç Işık avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,407 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Evet cevaplarınızı bekliyorum.Ben Gmail'den yanayım ya sizKahkaha

Fattur
03-10-2008, 22:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Hotmail.Daha güzel daha sağlıklı.Gmail o kadar güvenli değil.

Toxic
03-10-2008, 22:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bence gmail alanı daha fazla ama hotmail de daha güvenli

waybe
03-10-2008, 23:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

ben hotmailden yanayım

Oguzkhan
04-10-2008, 01:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
296 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

gmail guvenlik bakımından hotmaile gore daha ii(e-postaya gelen spam mailler ornegin) fakat en cok kullanılan hotmail bn 2sinide kullanıom:D

unant
04-10-2008, 18:23   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

gmail

Hiper£l£v£nKids
04-10-2008, 21:10   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Hotmail...

PsK_Pc_06
04-10-2008, 22:31   |  #8  
PsK_Pc_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
752 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

tabi kide hotmail.

man on the moon
10-10-2008, 21:07   |  #9  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Gmail. imap desteği de var. oysa hotmailin pop3 ü bile yok. sayfa açılımı da yavaş.

frozen
11-10-2008, 01:14   |  #10  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
AdRaMiTi
Güvenlik için Hotmail !!! Diyen arkadaşlara soruyorum ? Hangi güvenlikten bahsediyorsunuz siz ?

Bir xss açığı cıktı aylarca kapatamadı adamlar .Binlerce Msn hesabı gitti.

Şifrenizi bulsa biri ( Hotmail,Windowslive ) Kullanıcıları için diyorum o hesaptan hayır beklemeyin cünkü adam mailede girer msn'yede orayada şurayada ...

Acaba Hotmail için Güvenlik diyen arkadaşlar Hiç gmail Kullanmışlarmı ?

Bence Kullananda varsa 3-4 ay  ya Kullanmışltır ya Kullanmamıştır.

Cünkü Gmail hesabın varsa buda demek oluyorki Google'ın sunduğu nimetlerden faydalanmak ve daha fazlası.

Ben ilk cıktığından beri gmail kullanıyorum ve çokta memnunum bunu heryerdede belirtiyorum ve hotmail adı gecince Ölü Böyle oluyorum.

Üzgünüm AdRaMiTi ama çok basit konuşmuşsun. XSS açığı yüzünden msn hesapları gitti, bu google msn e dahil olmadığı için olmasın sakın? Google talk msn kadar yaygın kullanılsın bak kendini hacker diye tanıtan kişiler nasıl gmail hesaplarını çatır çatır yiyor. Bir gmail hesabını hacklemek kız arkadaşını etkilemek isteyen basit Lamerların işine yaramaz ama msn nisbeten.(onlara göre) Gmail de XSS açığı yok mu sanıyorsun sen? Davranışlarını hiç tasvip etmediğim kuzenim, dünyalarca gmail hesabı hackleyen bir şahsiyet ve bunu çok komik bir XSS açığından yapıyor(DU). Güvenlik Bâbında Hotmail derim. Google bilgilerinizi çok kullanıyor. Bazen hesabımın takip edildiğini bile düşünüyorum.

Bir Gmail hesabı aynı zamanda adsense, analytics, docs v.s v.s her alanda kullanılıyor. İşlerini bir bütün olarak gören bir insan olarak konuşmak gerekirse sadece XSS den değil bu alanlardaki en ufak açık Gmail hesabınıza ve GOOGLE TALK! hesabınıza mal olacaktır. ve üzülerek belirtiyorum Google bu konuda bir destek vermiyor. Microsoft a doğru bilgilerle gittiğinizde hesabınızı geri alabilirsiniz.

Şimdi Gmail daha güvenli diyen sana soruyorum,
hala diyebilirmisin ki Gmail daha güvenli?

Son Düzenleme: frozen ~ 11 Ekim 2008 01:19
MystCrose
11-10-2008, 01:37   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
203 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Gmail

frozen
11-10-2008, 16:58   |  #12  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
AdRaMiTi
Xss açığı mı ? Her zaman bir açık vardır ancak bilinmiyordur veya bilindiği halde gün ışıgına çıkarılmıyordur.Bu sadece xss değil.

Gmail'de bende biliyorum xss açıkları olduğunu ancak Benim demek istediğim Hotmail ekibi gün ışıgına cıkmış bir açığı aylarca kapatma acizliği gösterirkene Gmail ekibi 48 saat gibi kısa bir süre zarfında kapattığını tüm Kamuoyuna açıklıyor..

Şimdi gelelim Takip olayına Sen bunları kafana takıyorsan kapa modemini.. Nedenine gelince Bunun bir çok nedeni var Kullandığın antivirüs yazılımlarından tut Kullandığın işletim sistemine Bunlar ne yapıyor ? İzlemiyormu sanıyorsun..Bazı antivirüsler bazı virüsleri tanımıyor ve Bu devirde Her ülkenin kendine ait antivirüs şirketleri var artık Bunların istihbarat teşkilatları ne yapıyor sanıyorsun sen ?

Windows İşletim sistemleri 95-98-Me,Xp,Vista vs.. Bunlar Kime ait ? Microsofta değilmi Hotmail,Windowslive Kime ait ? Oda Microsofta değilmi ?.

Google'da Sadece web tarayıcını açtın mı başlar izlenmen.En basit örneğiyle Hesabın açıksa arama sonucları kaydı vs tutulur..Yani web ortamına girdin mi ama microsoft işletim sistemi Kullanan biri mailinden tut tüm bireysel işlemlerde izlenme riski var.Nerde kaldı benim kişisel gizliliğim. Senin msn yazdığın tek satır kelime bile microsoftun datasında saklanıyor en ince ayrıntısına kadar ve Belli bir kelime yazınca Bazı kelimelerden ayrışarak özel bir havuzda toplanıyor ? Bunlardan haberin varmı senin.Bugün Hacklenen sitelerin zone kayıtlarını alan bir siteye gir bak bakıyım Kullanılan işletim sistemlerinde Microsoft sıralamada Kaçıncı sırada ? Diplerde.. Peki bunun nedeni ney ? Onuda sen düşün artık.

Söylediklerinin gerçekten bilincinde olduğundan şüpheliyim. Bu söylediklerinden kaç tanesini test ettin? Bunun yanında bana herhangi bir savunmada yapmadın. Microsoft tabiki diplerde olacak. Google ın olmadığı bir platformda var olduğu için. O listelerde google a ait tek bir parça bile yok ki. Çünkü Google bu kategorilerde varlık göstermeyen bir şirket. Sen kutup ayısını çölde deve ile yarıştırıyorsun. Saçma bu. Gmail ekibi hangi hatayı 48 saat içinde kapatmış bana bir örnek gösterir misin lütfen? Gmail ekibi hangi hatanın farkına 2 aydan önce varmış birde onu söyle. Hep "BETA" etiketinin arkasına saklanan bir şirketten bahsediyoruz. Hala bana bambaşka platformlardan örnekler sunuyorsun. Windows serilerini saydın da ne oldu şimdi ? 2sininde bulunduğu bir ortamda yapılanları kıyasla. Microsoft bilgilerini topluyor. Gizlilik sözleşmeleri dahilinde. Sen googleın sana sunduğu gizlilik sözleşmesini okudun mu bir kez? Dürüst ol. Hiç bir yere kaydedilmemiş kimsenin bilmediği tek bir mail göndermemiş ve almamış bir Gmail hesabını 3 ay beklettim. İtina ile bilgileri düzenleyip tüm google servislerine üye oldum. Sonuç Spam aldi.. spam değil aslında. Reklam. tamda ilgi alanlarıma göre? Live hizmetlerinde böyle birşeyle karşılaşmadım. Demek ki Google pazarlıyor bunları. mail adreside k27s7a721@gmail tarzında saçma bir adresti tutturulamaz cinsten.

Allah aşkına çok komiksin ya. Microsoftun datasında saklanıyormuş yazdığın her satır. Gerçekten inanarak mı söylüyorsun bunu ? Bu dünyada sadece 1 milyar kişinin bunu kullandığını(azımsadığım bir rakam) düşünürsek. herbir veriyi saklasan. nasil bir datacenter gerektirir hayal edebiliyormusun. Mantıklı konuş allah aşkına burda bilgi paylaşıyoruz hayal gücü değil. Kim böyle birşeye sahip olabilecek kudrete sahiptir. Ne olur biraz mantık. Bilgi paylaş, komplo teorisi değil. Madem bu gerçek git Avrp. Ins. Hak. Mah. v.b bir mahkemede tazminat davası aç. Kişilik haklarına saldırı tarzında. Gizlilik ilkeleri v.b Zengin olursun. Sende google a rakip olursun sonra :) Sence bunu kimse akıl edememişmi bu güne kadar :) hadi biz sıradan insanlar güçlü olamayız dersen, eminimki dünya zenginleride msn kullanıyordur. onlarında mı gücü yetmiyor:)

Dünyada en çok tercih edilen sistem. Kalitenin bir diğer belirtisi aldığı saldırı ve eleştrilerdir. Tercih meselesi. Zone kayıtları dediğin kelimenin ne anlama geldiğini biliyormusun? Bana microsoft u burda örnek gösteremezsin. Google işletim sistemi mi var yoksa =) Linux-Windows kıyaslasan neyse, o halde en kaliteli işletim sistemi MacOS ? En az saldırı alan ve hacklenen sistem? gerçekten böyle mi peki? sadece daha az tercih edildiği için bu. 15$veren herkes dedicated sunucu sahibi olabiliyor. içine ne kurduğu nasil aciklar bıraktığıni tahmin bile edemezsin. seneledir bu işteyim ve gayet iyi bildiğim şeyler bunlar. Dolayısıyla, bana deme ki bu microsoft un hatasi.

sadece gülerim.

şimdi bana göre 2-0 olduk.

Son Düzenleme: frozen ~ 11 Ekim 2008 17:02
YasarS
11-10-2008, 16:58   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bence ikiside güvenli değil ve neleri sunduklarının yanında neleri aldıklarını bilmiyoruz.Ama mecburuz kullanmaya sonuçta ikiside america tabanlı ve ulusal olarak bizden neleri aldıklarını bilmiyoruz.

frozen
11-10-2008, 20:47   |  #14  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
AdRaMiTi
Ben orada İşletim sistemi Babında Demedim zaten Niçin Microsoft dip sıralarda Bundaki neden ? Bir nedeni olmalıki Piyasının 4%3 üne hakim olan bir sistem bu konuda tercih edilmiyor.Yoksa microsoft bizi Ele verdiği için olabilirmi..

Her kelimemi Ayna gibi tersten okuyorsun.. :)

Bu 1. cevabın. İşletim sistemi bâbında demediysen başka bir anlam içinde kullanamazsın o cümleyi. Microsfot un neden dip sıralarda olduğu sana açıkladım ama sen okumamışsın heralde. Tekrar cevap verme gereği duymuyorum ve cevabını bekliyorum. Microsoft bizi ele vermiş.

Peki canım arkadaşım dinlenen telefonlarıda şikayet et ;Q

Verdiğin cevabındaki çelişkiye bakarmısın?

AdRaMiTi
ABD : ABD'DE TÜM ULUSAL TELEFON HATLARI DİNLENİYOR VE YABANCI ÜLKELERE YOLLANAN E-POSTALAR OKUNUYOR.
O halde yine sen haksızsın ki buna Gmail de geçerli? Neden suçu MS a atıyorsun anlamış değilim. Hotmail Gmail gözetmeksizin bu yapılıyor ve seninde yazdığın ama ne yazdığını fark etmediğni için ABD yazdığına dikkat etmiyorsun heralde? bu konuda bizi bağlayan birşey yok. Hoş, bu haberin gerçekliği de tartışılır.

Evet dergiyi okudum, tıpkı burda turkcell standını tanıtırken yapılan magazincilik videosu gibi amacının dışında bir açıklama. Haber kaynağına baktınmı peki? Nereden geliyor?

Sonuç: konumuzla hiç bir alakası olmayan bir bilgi bu. Kaydetmek, Depolamak v.b olmayacak işlerden bahsetme. Madem ki öyle diyorsun. Hadi bu gerçek buna göre oynayayım. o halde google talk ta kaydediyor. Hadi şimdi bunu savun?

Mar 3, 2006 12:30:00 AM Haber tarihi. Haber açıklaması aynen yazıyorum.

"Flaws in online services are found regularly. Last December, Google fixed a security hole in the mechanism it uses to generate error pages for forbidden redirects and pages that don't exist on the Google Web site. The flaw opened the door to phishing scams, account hijacks and other attacks"

Aralıktan Mart ayına..

çok kısa sürede yapmış gerçekten :)

Bahsettiğin hata, Ağustos sonunda google a belirtilmiş, Aralıkta çözüldüğü söylenmiş ve mart ta çocuk yazmış, 2-3 düzenleme ile gölgelenmiş.

Biraz araştırıpta yazsaydın daha inandırıcı olurdu


"Google was alerted on Nov. 15 and fixed the problem on Dec. 1 by using character encoding enforcement, according to Watchfire. The security company in its advisory commends Google for its cooperation and communication regarding this vulnerability. "

Buda gördüğün 2. uyarı. Google fark etmiyor? insanlar farkediyor. Buda ağostos ayında yapılan uyarının telafisi. biz aslında bu zaman fark ettik.

tabi kim inanırsa..

onlineTR
11-10-2008, 22:57   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

guvenlıkse g mail,ama herkes gıbı bende hotmail dıyorum...

frozen
11-10-2008, 23:39   |  #16  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Yo herhangi bir yerden banlanmadım ya da herhangi bir kuyruk acısı çekmiyorm, aksine google hizmetlerinden faydalanıyorum. Memnunumda. Bana yakıştırdığın benzetmelerin her birisine sende karşı taraftan sahipsin. Ne gariptir ki aldığım mesajlarda hep destekle karşılaştım dikkatini çekmemiş bu sanırım huh? Chip dergisinden örnek vermiş olman birşeyi değiştirmez. Neyse ben teknolojinin üzerine gittikçe sen benim üzerime geliyorsun. burda bilgi paylaşıyoruz ama sanırm sen farkında değilsin. farklı görüşleri duymak hoşuma gider ama bunu bir kişilik savaşına döndürdün özelliklede son mesajınla. Eğer konuyu daha delilli bir şekilde GERÇEKTEN eğriyi doğruyu tartışmak istiyorsan beklerim.


Ve madem yazmışsın onada cevap vereyim, msnimde 1018 kişi var şu anda, sadece 37 tanesi space kullanıyor.  geri kalanına sen oranla. Benim mantığım böyle bir şeyi almıyor. Bu kadar veri organize bir şekilde tutulamayacaktır. Tutulabilir. Olanak var ama bu kadar rahat yapılamaz. Bunu gizli bir şekilde yapamayacak kadar büyük bir emek, yatırım, hacim gerektiriyor. Spaces v.b hizmetler açık olarak rahatlıkla yapılabileceği için bir sorun arz etmeyecektir diye düşünüyorum. ama illegal bir şekilde bunları depolamak.. geçin bunları ya.

Saygılar yanlış anlamalara mâal vermemişimdir umarım.

Özetle görüşüm Hotmail.

Son Düzenleme: frozen ~ 12 Ekim 2008 00:51
frozen
12-10-2008, 19:01   |  #17  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

söylediğim basit hatalara küçük bir kanıt ekleme ihtiyacı duydum.
kapatılmış olduğu söylendiği yalan olan bir bildiri. buyrun..


ali84
08-02-2009, 17:37   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

ben ikisinide kullanıyorum.ama gmaili daha çok beğeniyorum. bir keresinde hotmailden virus bulaştı. beni baya uğraştırdı. üstelik igoogle diye iyi bir serviside kullanabiliyorsun.

bwhiteb
08-02-2009, 17:40   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

her ikisideBeğendim

ilginch
08-02-2009, 17:51   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

zamanında gizli sorunun cevabını yazıp hacklenen hotmail idi arklar unutmayın.
ayrıca kullanıcı kotasını gb lere yükselten son sağlayıcılardandı..

trakyali1986
08-02-2009, 18:47   |  #21  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

gmail güvenliği daha ii mailler ekranının altında ip adresi var başka bir ip adresi girdimi anlıyorsunuz pop3desteği var hotmail opera tarayıcıda çalışmıyor

Kırık Kılıç
08-02-2009, 18:55   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
165 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

İkiside.. Ha Ha Ha

GazI_9o9
08-02-2009, 20:43   |  #23  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

peki yahoo!..?

tayartekin
08-02-2009, 20:53   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
802 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

h-o-t-m-a-i-l

benersince
08-02-2009, 20:54   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

7 gb lık saklama alanı talk servisi ı google kolay ulaşım menüsü karaliste spam direktörü istenildiginde ve ulasılmadıgında html girişi güvenligi hakkında bilemem çünkü henüz sorun yaşamadım  

bence tabiki  g mail

ancak hotmailide kullanmıyor degil


küçük bir hatırlatma hot mail çooooook sonraları türkçe destek verdi oysa g mail