Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Google'dan öğrendiğimiz 8 şey

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Kas 2009  00:45

Google artık bir internet devi: İşte o devin, kuruluşundan bu yana bizlere öğrettiği 8 şey...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/goog ... iz-8-sey_16167.html

Resimlerle: Google'dan öğrendiğimiz 8 şey

İnternet devi Google, arama motoru olarak başladığı yolculuğuna artık Gmail, Google Docs, Google Translator gibi servisleriyle devam ediyor. Her saniye milyonlarca kişinin arama gerçekleştirdiği Google, bilindiği gibi 2006 yılında YouTube'u da satın alarak kullanıcı kitlesini daha da genişletmişti.

Google'ı yakında tanıyan Ken Auletta da Google'ın insanoğlu üzerinde bıraktığı derin ize kayıtsız kalmamış olacak ki, hazırladığı yeni kitabında Google'ın insanoğluna öğrettiklerini 8 maddede bir araya getirdi.

İşte Google'ın bize öğrettikleri...

Not: Makalemizin devamına galeri sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Tüm konu: Google'dan öğrendiğimiz 8 şey

Resimlerle: Google'dan öğrendiğimiz 8 şey

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'sız internet...

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 117, 3,40

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Kas 2009  01:17

Google'sız bir internet düşünemiyorum valla...
Vazgeçilmezim, Opera'yı çalıştırdığımda o olmadan başlıyamıyorum :) İyi ki varsın Google...

Konusu açılmışken neden Google'yi tercih ettiğimide yazayım ;)
(blogumda yayınlamak için daha önceden yazmıştım).

- Hepinizin de bildiği gibi google arama motoru diğer arama motorlorundan daha iyi sonuçlar verir. Hatta kimi zaman şunu mu aramak isterdiniz diyerek bizleri şaşırtır. Peki bizler neden yahoo, altavista yada wikisearch varken devamlı google ı tercih ediyoruz?

- Bunun sebebi google'ın diğer sitelerden farklı olarak kullandığı pagerank sistemidir. Pagerank sistemi google'ın sitelerin sıralamalarını etkileyen bir sistemdir. Bu sistemde spam yada anahtar kelimeci zihniyete yer yoktur. Bunun yerine bizlere daha fazla yararlı olacak siteler üstte yer alır. Diğer arama motorlarıysa sitelerin sadece ziyaretçi sayılarını ele alır ve buna göre bir sıralama yapar.

İşte bu nedendir'ki GOOGLE en iyi arama motoru...

İyi geceler.
En üste git

Denetmen
REP: 533, 3,59

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Kas 2009  04:40

her zaman her yerde google :)

google siz ne yapıcaz bende düşünemiyorum..Bir not defteri ne bildiğimiz siteleri not ederdik artık :)
Dünyada ki insanlar 3 grupturlar.
Bir şeyi ortaya çıkartan ve yapan küçük seçkin bir grup. Bir şeyin yapılmasını seyreden büyükçe bir grup ve neyin olup bittiğini bilmeyen bilmeden yaşayan büyük bir kalabalık
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink04 Kas 2009  22:38

valla hemen bir tarayıcı yüklediğimde açılış sayfası yapıyorum :) google giderse hangi sayfayı yaparım acaba
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 CES 2012'den öğrendiğimiz 9 şey!CHIP Online 0 25 Oca 2012  11:15
 Google'dan İnternet Tarayıcısı: Google ChromeHomer Simpson 3 15 Eki 2009  18:58
 Google'dan hızlısı yine Google oldu!CHIP Online 2 07 Eyl 2011  16:49
 Google'dan Google Building MakerCHIP Online 3 15 Eki 2009  22:50
 Google Dashboard: Google'dan ilginç hizmet!CHIP Online 0 06 Kas 2009  16:45
Bu sayfa 0,88 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu