Kendini virusten koruyan yazılım tabiki yazılır, yazıldıda zaten bir sürü. Piayasa bir sürü
assembly protectorler, decompiler protectorler dolu. Hatta birini
http://www.123-free-download.com ... rotector/31690.html adresinden ücretsiz indirebilirsiniz.
Yanlız
assembly debug olayını engelleyebiliyor olmak demek, işletim sistemini viruslerden korudun demek değildir.
Assembly protect etmek demek "
yazılım yazdık, yazılımımız cracklenmekten korunsun" zihniyetiyle yapılan bir harekettir. Hatta assembly protect etmek
gereksizdir. Çünkü yazılımınız dünya çapında yer edinirse bu koruma yöntemleri yetersiz kalır, yoksa bütün büyüklerin programlarını, özellikle windows işletim sistemleri ve office yazılımları, AutoCAD, 3dsMax, Adobe Photoshop gibi yazılımları crackli torrentler vs.. haline bulamazdınız. Yazılımınız dünya çapında yer edinmemişse, yerel bir yazılımsa zaten cracklenmez.
Bu nedenle öncelikle yukardaki google tarafından gelen asılsız iddaları savunan yazı yanlıştır. Assembly protect etmek işletim sistemini korumadığı gibi başka bir sürü etken vardır.
İşletim sisteminizin assemblyleri debug edilemez
> ama tarayıcınız ne kadar güvenli, javascriptleri nasıl yorumluyor?
> tarayıcınız rootkitleri nasıl engelleyecek, daha mac-os ve windows bile çözüm bulamadı yıllardır işletim sistemi üreten insanlar burdan okuyabilirsiniz (
http://www.chip.com.tr/konu/mac- ... -bulundu_14151.html).
> bütün elektronik kart üreticilerin sürücülerine ne kadar güveniyorsun, hatalı veya sahte sürücüden virus gime olasılığı yokmu?
> crackler, torrentler, porno veya müzik içerikli arka planına virusler eklenmiş siteler
> Adobe Flash açıkları?
> Cloud compiting kullanıcaksın yeni işletim sisteminde ok anladım, yanlız server ne yine linux veya Windows Server 2008. Onların açıkları yokmu?
> En önemlisi kullanıcıya nasıl bukadar güvenebiliyorsun?
Bütün bu soruların cevabını zaten virus programları bile tam olarak yanıtlayabilmiş değil, google'ın hiç denenmemiş hiç alt yapısı ve geçmişi olmayan işletim sistemi nasıl virussuz olmayı başaracak. Acaba sistem çalıştıktan sonra, açılan güvenlik açıklarını "virusten saymadık" mı diyecekler, hackten mi saydık diyecekler biz "hiç hacklenmez demedik virus girmez" dedik diye kelime oyunumu yapacaklar.