CHIP Forum
Haber
İnceleme
Makale
CHIP TV
Galeri
Kategoriler
Forum
Canlı Yayın
Konu Seçenekleri

Görüntü Gitti, PC Artık Açılmıyor

Üye
UID
143795
Mesaj
765
Kayıt
27 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 18:49     #1
arkadaşlar biraz önce bilgisayarımı kullanırken bir anda monitörde görüntü gitti..kasadan tiz bir ses gelmeye başladı..güç kaynağından kapatıp yeniden açmayı denedim yine aynı sorun..kasayı açıp baktm acaba fana bişe mi deyiyor diye onda da problem yok..ama bişey .farkettim işlemci fanı normalden yavaş dönüyor...sizce neden nedir..yeni pc korkuyormm....=(
 
Son düzenleme: KuR_SaD ~ 05 Eki 2009 19:20
 
Bildir
Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 503, 3,98
UID
79045
Mesaj
3535
Kayıt
08 Tem 2008

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 18:52     #2
tiz bir ses derken bios kısa tonlarla donanım arızalarını bildirir kısa biplemelermi yoksa sanki sürtünüyormuş gibi devam eden bir sesmi.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
143795
Mesaj
765
Kayıt
27 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 18:53     #3
hoparlörden değil kasanın içinden biosa hiç gelmiyor zaten..
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
151337
Mesaj
34
Kayıt
01 Eki 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 19:05     #4
belli aralıklarla ötüyosa bişeyi yoktur sanırsam bazen oluyo kasalı bilgisayarlarda
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 174, 3,82
UID
85228
Mesaj
2728
Kayıt
24 Ağu 2008

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 19:05     #5
KuR_SaD 05 Eki 2009 18:53
hoparlörden değil kasanın içinden biosa hiç gelmiyor zaten..
 
yanlış anladınız demek istedigi kasanın içinden bip sesimi geliyordu yoksa sürtülme sesimi geliyordu hoperlörle alakası yok eğer anakartınızda onboard çıkışı varsa oraya takıp görüntü almaya çalışın ekran kartınızda problem olabilir bence hiç uğraşmadan teknik servise başvurun
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
143795
Mesaj
765
Kayıt
27 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 19:13     #6
malesef onboard yok..işlemci fanı normalden daha yavaş çalışıyor..daha öncede birkaç defa oldu ancak sonra düzeldi ama bu defa henüz düzelmedi..gelen ses sürtünme sesine benzemiyordu..
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
141789
Mesaj
1216
Kayıt
09 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 19:17     #7
Ben yardımcı olamam ama konu başlığını düzeltirseniz daha çok kişi yardımcı olabilir. Örneğin acil yardımmm! yerine Acil Yardım yazarsanız daha iyi olur.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
143795
Mesaj
765
Kayıt
27 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 19:19     #8
özür dilerim...acele ve tedirginlik böyle yapıyor..
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 94, 3,10
UID
139517
Mesaj
4699
Kayıt
21 Haz 2009

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 19:21     #9
Abicim Sanırım Psu Yetersiz SANIRIM !  Anakartının Psu Ya Bağlanan Kablolarını kontrol Et İstersen Bu Arada HDD Den Mi Geliyor Ses Buda Olabilir :) SANIRIM :D
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 94, 3,10
UID
139517
Mesaj
4699
Kayıt
21 Haz 2009

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

05 Eki 2009 19:23     #10
Yani Tiz Sesi HDD Den Ve Fandan Gelir bence Ha Bu Arada İşlemci Fanını Çıkar O İşlemci Fanını Döndüren Motor Var Yani Fanı Döndüren Yuvarlak (Sanırım Anlatabildim:) ) Onun İçini Temizle Çünkü Bendede PSU Fanında Oldu Ses Çıkarıodu Yavaş Dönüodu :)
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla