Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Hacker'lar: Kim kimi hackliyor?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 Ağu 2009  01:00

Politik amaçlarla ya da zevk için: Son döneme damga vuran hacker saldırıları mercek altında...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/hack ... ackliyor_13936.html

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Bir suçlu olsaydınız elbette hangi ülkede kanunlar ve denetim bu konuda gevşekse, işinize mani olmaları ihtimali düşükse onu seçerdiniz. Mesela Rusya ve Çin bu konuda oldukça sabıkalı. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ülkeyi ancak Putin toparladı. Buna karşın hala mafya var, suç var ve korsan yazılım hem internet üzerinde, hem de sokaklarda inanılmaz yaygın.

Bizde de sokaklarda korsan yazılım satılıyor. Sadece yazılım da değil film, müzik; bütün ülke kültürel açlığını modern çağın korsan imkanlarıyla karşılıyor. Yasal seçenekler çok pahalıbulunuyor. Hele Çin? Bütün ülke sadece kopya yazılımla ve kültürle değil, dünya markalarının kopya ürünleriyle yaşıyor ve kalkınıyor. Kısacası belli ülkeler kanunsuzluklarıyla tanınıyor ve bir hacker için daha doğru tercihler.

Kanunsuzluğu bir kenara bırakalım, Sovyetlerin çöküşünden ve Çin'in komünizm adı altında kapitalizm uygulamaya başlamasından beri bu iki dev internet teknolojileri alanında inanılmaz bir hızla gelişiyor. Sayısız yetenekli yazılımcıları var. Ancak bütün yetenekler kanuni iş bulamıyor. Bazen devlet için yapılan işler bile o kadar kanuni olmuyor. Kendimizi kandırmayalım, artık ülkeler internet üzerinde de savaşıyor. Casusluk yapan, birbirini takip eden ülkeler, kendi hackerlarını yetiştiriyor.

Tüm konu: Hacker'lar: Kim kimi hackliyor?

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bir bilişim suçlusu olsaydınız nerede yaşamak isterdiniz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 Ağu 2009  18:16

evimde :))
En üste git

Üye
REP: 211, 3,43

Kişisel Sayfası

PermaLink12 Ağu 2009  18:19

Suçlu felan olmak istemem bilişimde buna dahil:D
 Ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme  ikiyüzlü
En üste git

Denetmen
REP: 657, 4,06

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 Ağu 2009  18:38

Bir bilişim suçlusu olsaydınız nerede yaşamak isterdiniz?

Ben de suçlu olarak değil de bir bilişim insanı olarak yaşamak istediğim adresi veriyorum:P

1 Infinite Loop Cupertino CA 95014 USA
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink13 Ağu 2009  09:48

şeyde olabilir şu meşhur amerikanın silikon vadisi.. devasa server lar ve mükemmel internet bağlantısı ve pc
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink13 Ağu 2009  13:31

ben bilşim suçlusu olsa idim e2 de ki kötü kimya dizisinde olduğu gibi yasa dışı işleri mobil olarak yapardım bir karavan alır sokak sokak kablosuz kırar şifreleri kaydeder her ne ise yapacağım iş o kablosuzlar üzerinden yapardım ayrıca kullandığım pcde kaçak yollarla türkiyeye girmiş fatura ve donanım bilgisi içermeyen  hiç bir yerde hakkında resmi kayıt yada fatura düzenlenmemiş bir pc olurdu, sanırım olmayan bir pcyide kimse bulamazdı
Güncelleme: ECHELON_ (13 Ağu 2009 13:33)
Modern hayatın tüm sahteliği ve iki yüzlülüğüne karşı yaşasın vandalizm.

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink13 Ağu 2009  13:48

Alıntı: CHIP Online12.08.2009 01:00:00Alıntı yapılan Mesaja git

Kanunsuzluğu bir kenara bırakalım, Sovyetlerin çöküşünden ve Çin'in komünizm adı altında kapitalizm uygulamaya başlamasından beri bu iki dev internet teknolojileri alanında inanılmaz bir hızla gelişiyor. Sayısız yetenekli yazılımcıları var. Ancak bütün yetenekler kanuni iş bulamıyor. Bazen devlet için yapılan işler bile o kadar kanuni olmuyor. Kendimizi kandırmayalım, artık ülkeler internet üzerinde de savaşıyor. Casusluk yapan, birbirini takip eden ülkeler, kendi hackerlarını yetiştiriyor.

harika bir konu ve bende düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.sadece hackerlık değil buna benzer tarzda sanal savaş yada sanal istihbaratta çok yakında gündemde olacak.devletler kendi ulusal cyber savaşçılarını yetiştiriyorlar.çin akıl almaz şekilde bu sistemini ordusuna monte etti,israil,rus,amerikan istihbaratları yıllardır bu tarz organizasyonlar yapmış.sürekli okuduğumuz haberleri hatırlayalım, amerikanın stratejik kurumları sürekli çin hackerları ile savaşıyor,yada amerikanın çin i suçladığı haberler ilk aklıma gelenlerden. peki ama bizim ülkemiz ne yapıyor? kendine hacker diyen guruplar rusların artık kullanmaktan vazgeçtiği programları alıp akılları sıra hackçilik oynamaktan başka bişey yapmıyor.peki devlet kurumlarımız? ben hiç bir devlet kurumumuzun saldırıya maruz kaldığını okumadım ve duymadım.yanlış anlaşılmasın bunun sebebi çok iyi korunduklarından değil.bir ülke hackerları yada istihbaratçıları ellerini kollarını sallayarak girdikleri sistemlere neden saldırsınlarki?
bizim neden bu işleri organize edecek devlet kurumumuz yok acaba?
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink14 Ağu 2009  01:50

Marsta yaşamak isterdim. Orada yakalanmazdım (:
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink14 Ağu 2009  23:12

şehirin altında bi üstte=)
Artificial Intelligence Engineer
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Ağu 2009  16:50

Ewde Pc başında

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Eyl 2009  10:49

Alıntı: Coşkun OLCA12.08.2009 18:38:22Alıntı yapılan Mesaja git
Bir bilişim suçlusu olsaydınız nerede yaşamak isterdiniz?

Ben de suçlu olarak değil de bir bilişim insanı olarak yaşamak istediğim adresi veriyorum:P

1 Infinite Loop Cupertino CA 95014 USA
hakikaten insanın bir bilim insanı olmak isteyeceği bir yer Apple Inc.
karanlık herzaman kötülük demek değildir tıpkı aydınlığında her zaman iyilik olmadığı gibi...
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Hacker'lar şimdi de Mac'i hedef aldı!CHIP Online 2 25 Tem 2008  20:54
 Hacker'lar artık çok daha tehlikeli!CHIP Online 4 17 Tem 2009  13:08
 Hacker'lar ABD internetini yerle bir ettiCHIP Online 6 31 Ağu 2009  11:57
 Hacker'lar elektrik hattından bilgi çalıyor!CHIP Online 35 16 Ağu 2009  22:58
 Hacker'lar Windows'u hedef gösteriyor!CHIP Online 2 29 Eyl 2009  17:39
Bu sayfa 0,81 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu