Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Hangisi daha iyi? Windows 7 mi, Linux mu?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  00:45

Microsoft'un yeni gözdesi Windows 7 özgür işletim sistemi Linux'a karşı: Hangisi daha iyi?

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/hang ... linux-mu_13360.html

Resimlerle: Windows 7 RC: Yeni nesil Windows burada...

3 yıl önce satışa sunulan, ancak beklenenin aksine Windows XP gibi pek fazla kullanıcılar tarafından çekici bulunmayan Vista, bu nedenle her ne kadar yoğun bir pazarlama faaliyeti yürütülmüş olsa da, Windows XP'nin kullanıcı kitlesini bu 3 yıllık süre zarfında bir türlü geçmeyi başaramadı.

Bu başarısızlığında hiç şüphesiz pek çok faktör önemli rol oynadı. Örneğin Vista'nın her bilgisayarda farklı performansla çalışması ve sistem kaynaklarını diğer işletim sistemlerinin aksine bir hayli çok kullanması, kullanıcıların gözünü korkutan önemli bir faktördü. Elbette bunun dışında Vista'yı kullanıcılar için cazip olmaktan çıkaran daha pek çok etken vardı; ancak Microsoft, Vista'nın üzerine gidip daha uzun yıllar kaybetmeyi göze almaktansa, tüm çalışmalarını Windows 7 üzerinde yoğunlaştırmayı tercih etti.

Kullanıcılara sunulan Windows 7'nin ilk görünümü bir hayli ilgi çekerken, alanında uzman pek çok isim de Windows 7'nin Vista'yı çok kısa sürede unutturacağında hem fikir.

Ancak Microsoft'un rakipleri de bu arada boş durmuyor elbette. Yeni sürümleri yayınlanan ve kullanıcılara sunulan Linux serisi işletim sistemleri, her geçen gün kendini biraz daha geliştirmesini biliyor.

Tüm konu: Hangisi daha iyi? Windows 7 mi, Linux mu?

İzleyin: XP Mode Böyle çalışıyor

Resimlerle: Windows 7 RC: Yeni nesil Windows burada...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin seçiminiz hangisi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  01:06

1. olarak windows 7
2. olarak kubuntu
3. olarak ubuntu
Yazdığım konulara genellikle tekrar bakmam
Anlamadığınız birşey olursa yazdıklarımla alakalı pm atın

En üste git

CHIP Online

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  01:26

Alıntı: Susam
1. olarak windows 7
2. olarak kubuntu
3. olarak ubuntu

Bir Gnome'cu olarak 2 ile 3. yerini değiştiririm benim sıralamamda...
Banlandınız mı? Burayı Okuyun
Twitter: @sislamoglu  @chiponline  
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. - Rick Cook
En üste git

Üye
REP: 158, 3,62

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  01:50

1.Windows 7
2.Ubuntu
3.pardus aslında pekte stabil değil ama kullandıkça hoşunuza gidiyor :)
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  01:59

Hadi bir detay üzerinde tartışalım:
Windows 7, Windows Vista'nın aksine sistem kaynaklarını çok daha etkin ve verimli bir şekilde kullanabiliyor. (Özellikle Vista kullanıcılarının çokça şikayet ettiği yüksek bellek gereksinimi problemi artık ortadan kalkıyor)
Böyle deniyor.Şimdi bunun asıl nedeni neler olabilir?
Bana göre 1. si Vista çıkınca kaldırmayanlar bi içerlediç
2. si Vista çıkınca yeni pc ler de çıktı(rami yüksek)
3.sü Çoğu kişi 1 veya 2 den dolayı Pc sini upgrade etti.Oyuncuları saymıyorum bile...
Alıntı:
Özellikle Vista kullanıcılarının çokça şikayet ettiği yüksek bellek gereksinimi problemi artık ortadan kalkıyor
Bunun sebebi yukarıda verdiklerim aslında.Rami zaten bol yeni pc lerin.En düşüğü 512 mb ama onu da alırken pc ciler abi 1 gb yapalım daha hızlı olsun diyorlar :)

_D*_
Windows 7, ortalama her PC'de çalışabilir bir işletim sistemi olacak.

Bunun sebebi de ortalamanın artmış olması olabilirmi?

_D*2_
Ayrıca
http://www.chip.com.tr/konu/windows-7-mi-linux-mu-vista-ya-gore-cok-daha-yuksek-performans_13360_5.html
Burdaki resimde network seçili.Ben memory bölümünün seçili olmasını beklerdim..

_D*3__
Ancak Linux'un şu eskiğinin de
yazım yanlışı var herhalde.Eskiğinin değilde eksiğinin olması lazım galiba UtanmaUtanma
Güncelleme: Fattur (23 Haz 2009 02:05)
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  03:49

ben bilgisayarımı değiştirmeden önce laptobumda debian kullanıyordum.(laptop dediğime bakmayın 24 saat açıktı ve hala da açık:)). yeni bilgisayar aldığım ve bu bilgisayarda oyun oynamak için yeniden windows'a geçtim.(unutumuşum birsürü şeyi) 2. olarakda fazla uğraşmamak için ubuntu kurdum. bence ubuntu dağıtımı windowstan çok daha basit. nerden mi biliyorum. halam kendi bilgisayarında ubuntu kullanıyor:)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  09:06

Pardus, ubuntu, red hat gibi birçok linux sürümünü test etme imkanı buldum. Hatta 1 haftaya yakın kullandıklarım da oldu...

Eğer windows denen işletim sistemine alışık olmasaydık da linuxa alışmış olsaydık işte o zaman linux olurdu herkesin cevabı. Fakat şu şartlarda
Windows tercihimdir... Özellikle de windows 7 >> 5 mayısta kurdum rc sürümünü 1 ay kullandım. Sıfır problemle tekrar xpye döndüm ve orjinal sürümünün çıkmasını bekliyorum.
Herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür...
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  14:28

1)windows7
2)vista
3)pardus
Güncelleme: Toxic (24 Haz 2009 00:05)

En üste git

Üye
REP: 94, 3,10

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  16:29

Tartışıyoruz: Sizin seçiminiz hangisi?

Ben Şuan Windows Vista Home Premium Kullanıyorum Ve HerKese Tavsiye ediyorum ama yakın Bir Tanıdığımda Windows 7 yi Görunce bayaa Etkilendim Windowsdan başka Bir İşletim Sistemi Kullanmadığım İçin Sıralamam Şöle Olucak
1.Windows 7
2.Windows Vista ULTİMATE-HOMEPREMİUM
3.Windows XP

Ha Unutmada en İyisi Windows 95 Muhahaha Şaka Yaptım Kızmayın Yaw ...:D
©Copyright Er Informatics by Erhan Tiryakioğlu, Since 2007 Er Informatics/Turkey
                                                              WEB SITESI
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Haz 2009  17:02

3 seneden beri bazı linux sürümlerini kullanmaya vaktim oldu,en çok ubuntu ile pardus kullandım,linux'un tek sevmediğim yanı "Donanım tanıma sorunu" bu problem bazı linux sürümlerinde hemen hemen çözüldü, bence her işletim sisteminin kendine has yanları var
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Haz 2009  01:49

win7 daha iyi ama güvennesi zor microsfta
linux güvenilir ama isteklerimi karşılamıyor alışmışım xp vista win7 e..
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Linux mu Windows mu? Hangisi daha çevreci?CHIP Online 10 07 Eki 2009  15:56
 Sağ el mi daha iyi, sol el mi daha iyi?CHIP Online 14 20 Oca 2011  22:22
 hangisi daha iyi? atı mi nvidia mıHPQ-User 4 10 Mar 2009  12:19
 Optik fare mi lazer fare mi?Hangisi daha iyi?CHIP Online 10 25 Eyl 2009  18:45
 Hangisi Daha İyi 9400 Gt mi yoksa 9500 Gt mi?brc17 9 28 Eyl 2009  20:08
Bu sayfa 1,41 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu