Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

harici harddisk raw görünüyor

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink14 Oca 2012  11:26

Bilgisayarımda vista home basic yüklü yaklaşık 10 gün önce harici harddisklerimden 160 ve 500 gb lik harici hdd. leri görmedi bilgisayarıma giriyorum görünmüyor, bende disk yönetimine girdim var ve raw olarak görüyor daha sonra 2tb lik harici hdd.yi taktım biraz bekletti fakat gördü ve açtı virüsmü var acaba diye tarattım virüs çıkmadı birde combofix le tarattım yine sorun yoktu bende vindowstamı sorun var dedim ve kendi kurtarma bölümünden format attım daha sonra tüm harici hdd lerimi gördü. Aradan 4 gün geçti şimdi yine 160 ve 500 gb.yi görmüyor 2tb.yi görüyor neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
bilgisayarıma Paragon System Backup 10.5 Special Edition kurmuştum bundan kaynaklanabilirmi diye şüphelendim ondansa nasıl düzeltebilirim şu anda kaldırdım sonuç aynı.
Virüs proramım NIS 2012
Harici hdd.leri başka bilgisayarda ve medya playerde denedim çalışıyor.
Güncelleme: ademt2006 (16 Oca 2012 00:51)
En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 444, 3,67

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Oca 2012  15:50

RAW dosya biçimleri başı sonu bilinmeyen dosya biçimleridir. Yani işletim sistemin harddisklerinin dosya biçimlerini tanıyamıyor.
Olası sebepler.
İlgili yazılımlar (ide sata ya da usb) tam yüklenmemiş ya da bozulmuş olabilir.
Bu yazılımlar başka bir yazılım tarafından disable ediliyor olabilir. kaspersky zayıf nokta taraması boot özelliği gösteren bu tür yazılımlara karşı koruma yapmaktadır. Eğer bilinçsizce bu boot özelliği kaldırılmış ise hdd ler yüklenemeyecektir.
Sistem içerisinde tespit edilemeyen ve bu bölgeleri etkileyen zararlı yazılım (virüs vb.) olabilir.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Oca 2012  20:13

aygıt yöneticiniz Donanıma müdahale etmekte bu nedenle sorun yaşamaktasınız
Bilgisayr yönetiminden aygıtı devre dışı yapın ve yendine  başlatınız.
Başlkatııktan sonra aygıtı  geçici  süreliğine  2 ayrı diske bölün ve   bölümlerin ikisinide biçimlendirin.

İkinci oluşan diski Büyültmeye sokmak için önceki birimi sıfırlayın ve birimi büyütün sorun ortadan kalkacaktır.
Aynı sorunu bende yaşladım. Bende sorunu geri yükleme alanından alanın yerel bilgisini silerek yaptım sonradan daha kolay yöntemini buldu oda üste anlattığım.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink19 Oca 2012  14:26

Cevaplar için sizlere teşekkür ederim foruma işlerimden dolayı giremedim ve bu arada da hdd lerimi 2 tb ye kopyaladım ve yeniden biçimlendirdim ve disk yönetiminde yine raw gördü sonra (Sürücü harfi ve yolu değiştir) girip sürücü harfi belirledim otomatik olarak ntfs oldu ve hdd yi gördü.
Ben sorunu böyle çözdüm yalnız her hdd içinde ayrı harf belirledim aynı harfde raw oluyor.

BİLGİLERİNİZE
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
Harici HDD "RAW" Oldufiraristt 12 11 Ara 2010  22:29
500 GB Harici HDD RAW Sorunuplayer458 7 30 Kas 2011  01:06
 Harici Hard disk 0 bayt olarak görünüyor?Marlowe 8 20 Kas 2009  21:23
 80 GB HARDDİSK 33 GB GÖRÜNÜYOR...HPQ-User 7 17 Ağu 2010  15:42
 usb harici boş görünüyor -sorun çözüldü-haltun 4 21 Kas 2009  21:02
Bu sayfa 0,55 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu