- Alıntı: GRC821322.02.2012 10:35:36

Geçmiş olsun aynı sorun bendede olmuştu statik atlaması bendekinde hdd yi takınca çalışıyor gibi yapıyor belli bir hıza geliyor ve orada tekrar duruyordu.Tabi statik atlayan hdd dışında 1 tb hdd de bozuldu onun içinde bilgilerim vardı biraz araştırma yaptım havasız bir ortamda açılıp yapılması gerekiyormuş.Sana önerim aynı hdd den bul arkasında kart kısmı var onu yenisiyle değiştir bilgileri al sonrada o hdd yi at en iyi ihtimal bu görünüyor tabi kafa bozulmamışsa kafa bozulmuşsa dediğim gibi havasız ortamda açıp onaran firmalar var diye biliyorum ama yüklü para alıyorlar diyede duymuştum.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...
GRC8213 arkadaşım verdiğin bilgi çok doğru havasız ortam olması lazımmış kapağını açmak için gerçekten teşekkür ederim ilk başta servise gittim dediler bu hdd gitmiş ama aynısından bi tane alıp onun kartıyla içindeki verileri kurtarma şansımız var sipariş verdik getirdiler hdd'yii kartı taktılar bu sefer HDD disk yönetiminde çıkıyordu fakat içi açılmıyordu linux'ta açacaklardı işyyerine giden gelen bi türlü bakamadılar benim soruna..Allah'tan linux kurulu bende aldım eve geldim hdd'leri bozuk olana yeni aldığım hdd'nin kartı ekledim ve linux yardımıyla verileri bir tane mp3 kaybetmeden kurtardım... (linux ilk defa işime yaradı) :)
Bozulan hdd'den bi kaç kare... (içindeki verileri kurtardıktan sonra kapağını açtım bi bakem içinde ne var dedim)

Buyrun merak edenlere :)