Enteresan yahu. Başa da yazmışsınız. Görmemişim, hayret...
Format sırasında yapabilirsiniz en sağlıklı şekilde. Programlar gördüğüm kadarıyla çuvallayabiliyorlar. Foruma bu sebepten sıkıntılı kişiler soru sormuşlardı daha önce.
XP Sp3 pro kullandığınız için 3. parti yazılımlara ihtiyacınız var. Partition Manager gibi... Ancak bunları kullanırken dikkatli olmanızı öneririm... Olmadık verileriniz buharlaştırabilirsiniz... Benim yaklaşık 40 gb'lık bi arşivim uçmuştu.. sadece fotoları geri getirebilmiştim... (gerçi birazda benim hatam olmuştu.)
Format sırasında yapabilirsiniz en sağlıklı şekilde. Programlar gördüğüm kadarıyla çuvallayabiliyorlar. Foruma bu sebepten sıkıntılı kişiler soru sormuşlardı daha önce.
bence de bunu Hocamın dediği gibi yapmalısınız. hele format tipi FAT32 veya NTFS seçilmişse sağlıklı sonuç alınamayabiliyor. Dataları kaybedebiliyor. En ideali datalarınızı yedekleyip DVD veya Diske alıp formatlayarak yapmanız. aslınd aformatı çok önermiyorum ama bu durumda yapılabilecek en sağlıklı yol bu gibi geliyor.
teşekkürler ıyı geceler tavsiyelerınız ıçın anırım bu iş en sağlıklı olarak format ıle olacak hem c ve hemde d sürücüsünü bölümlemem lazım ıkısınınde yedeğini alıp.ıyı geceler.
Bilgisayarıma sağtıkla yönet de solda disk yönetimi
ing. kullanıyorsan Computer e sağtıkla manage de solda disk management yazıo
dediğiniz yere geldim ama mesela win 7 nin kurulduğu alanı genişletmek istiyorum şu an 18 gb ben bunu 30 gb yapmak istiyorum ne yapmam gerekli ? ing. olduğu için pek birşey anlamadım :(
Bildliğim kadarıyla vista ile aynı ama ben daha önce hiç kullanmadım bu parçalama birleştimeyi bu yüzden bi bilgim yok , ama forumda bu konu verilmiştir vista için bile olsa bi bakın derim