Hem Ücretsiz Hem de Türkçe Anti-Virüs Yazılımı

Banned
20-11-2004, 19:53   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
366 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Şimdiye kadar anti-virüs yazılımlarını hep İngilizce kullanmak zorundaydık. Bu da ingilizcesi iyi olmayanlar için olumsuz bir durumdu. Ayrıca bilgisayarımızı en iyi şekilde korumak için, anti-virüs yazılımlarına para ödemek zorunda kalırdık. Artık hem Türkçe hem de tamamen ücretsiz bir anti-virüs yazılımı kullanabilirsiniz. Program tamamen güvenilir ve konusunda uzman bir ekip tarafından hazırlanmış. Çek Cumhuriyeti’nde bulunan Alwill yazılım firmasının hazırladığı ve ismi AVAST! Home Edition olan bu muhteşem programı kullanabilmeniz için gereken adımları anlatacağım.

Avast! Home Edition programının en göze çarpan özellikleri
1-) Tamamen ücretsiz bir program. Ayrıca 14 ay içerisinde virüs güncellemelerini ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Kısacası bu program ile 14 aylık süre içerisinde kesinlikle virüs probleminiz olmayacaktır.
2-) Hızlı çalışan bir program olduğu için sürekli çalışır halde bırakabiliyorsunuz. Kesinlikle bilgisayarınızı anormal derecede yavaşlatmıyor.
3-) Belirli işler üzerinde özelleşmiş tarama modüllerine sahiptir :
--- Anlık Mesajlaşma (Instant Messaging) modülü sayesinde MSN Messenger, Yahoo! Messenger, ICQ, AIM, Trillian, Mirc, Miranda … gibi programlar her an denetim altındadır.
--- Internet Mail modülü sayesinde POP, SMTP ve IMAP protokollerinden herhangi birisine sahip posta hesaplarınızı güvenle kullanabilirsiniz.
--- Network Koruması (Network Shield) modülü sayesinde ağınızdaki bilgisayarları koruma altına alabilir, ağınıza yapılmış son 10 saldırı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
--- Outlook/Exchange modülü sadece MS Outlook ve MS Exchange mail istemci programları için özelleştirilmiş. Avast! bir posta koruma modülüne sahip olsa da bu iki istemci program için ekstradan koruma modülü sunuyor.
--- P2P Kalkanı (P2P Shield) modülü ile Kaza Media Desktop, Kaza Lite, BearShare, iMesh, WinMX, BitTorrent, Morpheus, eDonkey, eMule… gibi daha pek çok P2P programını güvenle kullanabilirsiniz. Bu modül download ve upload işlemlerini her an denetleyebiliyor.
--- Standard Kalkan (Standard Shield) modülü sabit diskiniz üzerindeki dosyalar işlem gördükçe tarama yapıyor. Örneğin bir dosyaya çift tıkladığınızda bu modül arka planda devreye girerek o dosyayı taramadan geçiriyor. Yani dosya içerisine saklı bir virüsün aktif hale geçmesi bu modül ile tamamen imkansızlaşıyor.
4-) Avast! Home Edition çeşitli skin(kabuk)’ler kullanmanıza da imkan tanıyor. Böylece programı değişik temalar ile kullanabiliyorsunuz. Program için hazırlanmış temaları http://www.avast.com/eng/skins.html adresinden indirebilirsiniz.
5-) Çoklu dil desteği sayesinde 17 dilde programı kullanabiliyorsunuz. Ücretli olanlar da dahil hemen hemen tüm anti-virüs programları hep tek dildedir. Fakat Avast! Home Edition Türkçe de dahil tam 17 değişik dile destek sağlıyor.
6-) Eğer Avast! Home Edition programının ayarlarını sadece kendiniz değiştirmek istiyor ve diğer kişilerin programın ayarlarıyla oynamasını istemiyorsanız programa bir şifre koymanız da mümkün. Bu, bir anti-virüs programında mutlaka olması gereken bir özellik. Bazı ücretli anti-virüs programlarında bile bu özellik henüz bulunmazken, Avast! Home Edition bu özelliği ile size maksimum program güvenliği sağlıyor.
7-) Avast! Home Edition programının yapımcısı Alwill firması o kadar iyi çalışıyor ki en son çıkan virüslere karşı kendinizi koruyabiliyorsunuz. Virüs tanımlamaları çok sık güncelleniyor. Hemen hemen 2-3 günde bir yeni bir virüs tanımlaması çıkıyor. Bu sayede programın veritabanı (virüs tanımlamalarını içeren dosya) her zaman güncel kalabiliyor.
8-) Microsoft’un Servis Paketi 2 ile tamamen uyumludur. Yani SP2, Avast! Home Edition programını tanıyor.

1-) Avast! Home Edition programının bilgisayarımıza indirilmesi
- Programı indirmek için http://www.avast.com/ adresine giriyoruz.
- Ana sayfanın üzerindeki Download > Programs yazısına tıklıyoruz.
- Yeni sayfada avast! 4 Home Edition FREE Download linkine tıklıyoruz.
- Açılan sayfanın Turkish yazan bölümündeki  resmine tıklıyoruz.
- Ve bu linke tıklayarak 7.86 MB’lık dosyayı bilgisayarımıza indiriyoruz.

2-) Avast! Home Edition programının bilgisayarımıza kurulması
- İndirdiğimiz programı bilgisayarımıza kurmak son derece kolay bir iş. Kurulum dosyasına çift tıklamanız ve sürekli Devam (Next) butonlarına basmanız bu iş için yeterlidir. - Daha sonra kurulumun bittiğini gösteren pencere ile karşılaşacaksınız. Bu pencerede Yeniden Başlat (Restart) seçili iken Bitir (Finish) butonuna basmalısınız. Böylece bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve Avast! Home Edition kurulumu sonlanacaktır.

3-) Avast! Home Edition programını kayıt ettirme
Avast! Home Edition programını kayıt ettirmek için http://www.avast.com/i_kat_207.php?lang=ENG linkine tıklayın. Karşınıza 3 aşamalı bir kayıt sayfası gelecektir. Bu sayfada e-mail adresinizi doğru vermeniz gerekli. Çünkü kayıt kodu bu adrese gönderilecek. Kayıt işleminden sonra e-mail adresinizdeki kayıt kodunu programa girin. Artık 14 ay boyunca virüs güncellemelerini ücretsiz olarak kullanabileceksiniz. Not : Kayıt işlemini kurulumdan sonraki 60 gün içerisinde yapmalısınız.

4-) Avast! Home Edition programını güncelleme
Tavsiyem kurulumdan ve kayıt işleminden hemen sonra en son güncellemeleri almak için web sitesine bağlanmanız. İsterseniz güncellemeleri Avast! Home Edition otomatik yapabilir. İsterseniz de web sitesine girerek güncelleme dosyasını kendiniz indirebilirsiniz. Bana sorarsanız güncellemeleri programa bırakın derim. Çünkü Avast! Home Edition’ın virüs veritabanı çok sık güncellendiği için, bu güncelleme dosyasını kendinizin takip etmesi biraz zorlaşabilir.

5-) Avast! Home Edition programı ile ilgili bir-kaç soru-cevap
S : Programı her başlattığımda Avast! Home Edition bir hafıza (memory) taraması yapıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim ?
C : Programı açtıktan sonra programa sağ tıklayın ve Ayarlar (Settings) seçeneğine girin. Karşınıza gelecek pencerenin Genel (Common) sekmesindeki Program açılışında hafızayı test et (Test memory during aplication start-up) seçeneğindeki işareti kaldırın.

S : Program seslerini kapatmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
C : Yaptığınız işlemlerde veya bir virüs bulunduğunda Avast! Home Edition size seslerle yardımcı olur. Fakat bu sesleri kapatmanıza da imkan tanınmıştır. Programı açtıktan sonra programa sağ tıklayın ve Ayarlar (Settings) seçeneğine girin. Karşınıza gelecek pencerenin Sesler (Sounds) sekmesindeki Avast! seslerini kapat (Disable avast! sounds) seçeneğine işaret koyun.

S : Güncellemeleri kendim yapacağım. Bundan dolayı otomatik güncellemeleri kapatmak istiyorum.
C : Avast! Home Edition, 2 çeşit güncelleme modülüne sahiptir. Birinci modül sadece programla ilgili güncellemeleri alır. İkinci modül ise virüs tanımlamaları için gerekli güncellemeleri alır. Güncellemeleri kendiniz yapmak istiyorsanız programı açtıktan sonra programa sağ tıklayın ve Ayarlar (Settings) seçeneğine girin. Karşınıza gelecek pencerenin Güncelleme (Temel) - Update (Basic) sekmesine geçiş yapın. Bu sekmede biraz önce bahsettiğim iki güncelleme modülü ile ilgili ayarlar bulunmaktadır. Buradan kendinize göre gerekli ayarları kolayca yapabilirsiniz. Buradaki El ile (Manuel) seçeneğini işaretlediğinizde program sizi güncellemelerden haber etmeyecektir.

S : Ücretsiz olarak sunulan güncellemelerin bitiş tarihini nasıl öğrenebilirim ?
C : Eğer kurulumdan sonra programı kayıt ettirdiyseniz 14 ay bedava güncelleme hakkınız var demektir. Ama siz her zaman, güncellemelerin tam bitiş tarihini programdan öğrenebilirsiniz. Programı açtıktan sonra programa sağ tıklayın ve Avast! Hakkında (About avast!) seçeneğine girin. Karşınıza gelecek pencerede Kayıt Şifresi (Registration Key) yazısının yanındaki + işaretine tıklayın. Buradaki Güncelleme son kullanım tarihi (Updates expiration) ifadesi tam olarak bedava güncellemelerin bitiş tarihini göstermektedir.

S : Virüs tanımlamalarını içeren dosyanın güncel olup olmadığını nasıl anlarım ?
C : Programı açtığınızda karşınıza gelen ana ekranda Virüs veritabanının versiyonu (Current version of virus database) yazısını göreceksiniz. Bu yazının karşısındaki tarih, şu an içinde bulunduğumuz tarihten çok eski değilse virüs tanımlamalarını içeren dosyanız (VPS dosyanız) güncel sayılabilir. Ayrıca Avast! Home Edition programının web sitesindeki VPS dosyasının tarihi ile sizin bilgisayarınızda bulunan VPS dosyasının tarihini karşılaştırarak da bu dosyanın güncel olup olmadığına karar verebilirsiniz.

S : Avast! Home Edition ile Explorer’da bir dosyaya, klasöre ve sürücüye sağ tıklayıp Tara diyorum. Tarama işlemini yapan pencere, işlem biter bitmez hemen kapanıyor. Oysaki ben yapılan işlem hakkında bilgi almak istiyorum. Kaç dosya ve klasör taranmış, taranan dosyaların diskte kapladığı alan ne, bulunan virüs sayısı… gibi sonuçların gösterilmesi için ne yapmalıyım ?
C : Programı açtıktan sonra programa sağ tıklayın ve Ayarlar (Settings) seçeneğine girin. Karşınıza gelecek pencerenin Genel (Common) sekmesindeki Explorer Uzantısı sonuçlarını göster (Show results of Explorer Extension) seçeneğine işaret koyun.

S : Avast! Home Edition ile ilgili teknik desteği nasıl alabilirim ?
C : Ücretsiz bir programını kullanıyor olsak da Alwill firması bizlere yeterince destek sağlıyor. Avast! Home Edition programıyla ilgili her türlü sorunuzu support@avast.com veya http://www.avast.com/forum adreslerine yazabilir ve bu adreslerden teknik destek alabilirsiniz.

Banned
20-11-2004, 19:54   |  #2  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
366 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Alıntı olduğunu söylemeyi unuttum beyler.Bir yerde okudum sadece burada arkadaşlarımla paylaşayım dedim..

elite
20-11-2004, 20:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

çok uzun be kim okuyacak bunu

asiweb
20-11-2004, 23:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
114 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

Ben OkudumCoolVe programı download a gidiyorum tecrübe etmem lazım :)
Teşekkürler reveng!

Banned
20-11-2004, 23:34   |  #5  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
366 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Valla abi sana  da yaranamıyoruz yaaa.İyi ver adresi eve gelip ben kurarım bilgisayarına sen yorulma..Varya sırf özetini veriyorum şimdi oku bari...

1-) Avast! Home Edition programının bilgisayarımıza indirilmesi
- Programı indirmek için http://www.avast.com/ adresine giriyoruz.
- Ana sayfanın üzerindeki Download > Programs yazısına tıklıyoruz.
- Yeni sayfada avast! 4 Home Edition FREE Download linkine tıklıyoruz.
- Açılan sayfanın Turkish yazan bölümündeki resmine tıklıyoruz.
- Ve bu linke tıklayarak 7.86 MB’lık dosyayı bilgisayarımıza indiriyoruz.

2-) Avast! Home Edition programının bilgisayarımıza kurulması
- İndirdiğimiz programı bilgisayarımıza kurmak son derece kolay bir iş. Kurulum dosyasına çift tıklamanız ve sürekli Devam (Next) butonlarına basmanız bu iş için yeterlidir. - Daha sonra kurulumun bittiğini gösteren pencere ile karşılaşacaksınız. Bu pencerede Yeniden Başlat (Restart) seçili iken Bitir (Finish) butonuna basmalısınız. Böylece bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve Avast! Home Edition kurulumu sonlanacaktır.

3-) Avast! Home Edition programını kayıt ettirme
Avast! Home Edition programını kayıt ettirmek için http://www.avast.com/i_kat_207.php?lang=ENG linkine tıklayın. Karşınıza 3 aşamalı bir kayıt sayfası gelecektir. Bu sayfada e-mail adresinizi doğru vermeniz gerekli. Çünkü kayıt kodu bu adrese gönderilecek. Kayıt işleminden sonra e-mail adresinizdeki kayıt kodunu programa girin. Artık 14 ay boyunca virüs güncellemelerini ücretsiz olarak kullanabileceksiniz. Not : Kayıt işlemini kurulumdan sonraki 60 gün içerisinde yapmalısınız.

Avast! Home Edition çeşitli skin(kabuk)’ler kullanmanıza da imkan tanıyor. Böylece programı değişik temalar ile kullanabiliyorsunuz. Program için hazırlanmış temaları http://www.avast.com/eng/skins.html adresinden indirebilirsiniz.


alıntı:
Gönderen : elite

çok uzun be kim okuyacak bunu


Banned
21-11-2004, 01:18   |  #6  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
366 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Varya sırf uğraşmayasın diye sana sifreyi de yazıyorum.Zaman harcayıp niye olasın ki dimi elite kardeşim daha ne yapayım sana be abi...

Şifre Benim Mailime Geleni Kullanabilirsiniz: W2896444H1400A1006-YPRVWATD

yas
21-11-2004, 17:33   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

Antivir'den şaşmam. (Galiba duygusal bir bağ var aramızda!)

Banned
21-11-2004, 19:53   |  #8  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
366 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Ben denedim arkadaşlar.Hatta 5 virüs attım bakalım yakalıyacak mı diye affetmedi valla.Hemen buldu.Hem kasmıyorda.Ev kullanıcıları için süper bence.Türkçe olması insanı o kadar rahatlatıyor ki.Siliverdim hemen Nortonu..Bana fazla geliyor.Herkeze öneririm...

asiweb
30-11-2004, 20:51   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
114 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

hele virüsü bulunca ambulans gibi ötmesi varya mükemmel bir şey ya!
thanks!denememiz için http://www.hulyaavsar.efsanesi.com/sitesine girin fotoğrafın birine tıklayın ama sakın kaydet yada çalıştır yapmayın sadece tıklayıp cancel deyin avast antivirus deli gibi yırtınacak ambulans i.gib.ve yokedecek..

asiweb
30-11-2004, 20:53   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
114 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

pardon sadece:

y.burak
30-11-2004, 23:54   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Arkadaşlar süpermiş bu Türkçe Virüs koruyucu yahu hepinize çok teşekkürler bende AVG 6.0 vardı onu sildim biraz alışması zor ama olsun herkese bende tavsiye ederim.

theironman
01-12-2004, 14:38   |  #12  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

tavsiyeniz iyi oldu, bakalIm nas1l? deneyelim hele...

dorckan
01-12-2004, 19:02   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

Bende bugün kurdum 10 numara...

Banned
01-12-2004, 21:29   |  #14  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
326 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Ulan Revenge yapmış yapcağını yine.......

theironman
01-12-2004, 21:33   |  #15  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

bir sey mi oldu bilmedigimiz? yoksa üstteki yazi için mi söyledin?

Banned
01-12-2004, 21:42   |  #16  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
326 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Yazdığı başlık için söyledim adam araştırıyor bizle paylaşıyor mükemmel yaaaaaaaaa.

theironman
01-12-2004, 21:47   |  #17  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

evet ama o art1k yok, yeni bir revenge laz1m ! :(

Banned
01-12-2004, 21:56   |  #18  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
326 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Üzüldüm.....

hasansancar
09-05-2005, 18:49   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

arkadaşlar ben geçen gün kurdum bilgisayarı açtığında biraz beklediğin zaman devreye giriyor yani windows işlem görmüyor bunun için ne dersiniz

tonic
11-05-2005, 17:48   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,220 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

yas antivir artık iyi değil. fazla bağlanma bence Gülümseme

cessie
17-05-2005, 09:04   |  #21  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

benimde sistemde trojan var ne denediysem sildiğimi sandığım anda başka yerlerden karşıma çıkıyor bende avas'ı kurmak istiyorum bende Antivir var avast'ı kurmak için antiviri kaldırmam gerekiyor mu teşekkürler

cico
17-05-2005, 16:07   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

kaldırırsan iyi olur. eğer trojanı sildiğinde geri geliyor ise arka planda çalışmasından kaynaklanıyodur. güvenli modda silmeyi dene.

cessie
21-05-2005, 15:45   |  #23  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Merhabalar bu gün avast'ı kurdum bir süredir sistemde trojan vardı ne denediysem silememiştim avast hemen buldu ve yok etti muhteşem bence ..
Çok memnunum fakat henüz keşfetme aşamasındayım aklıma geldikçe proğramı karıştırıyor öğrenmeye çalışıyorum bu arada ben proğramı kayıt ettirmedim sizin verdiğiniz kayıt şifresini kullansam olurmu yada kayıt ettirmemenin bana ne gibi dezavatajı olur sonuçta 60 günlük deneme süresi var biterse tekrar indiririm diye düşünüyorum olurmu..? teşekkürlerr

onkaraah
10-08-2006, 16:43   |  #24  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2005

Merhaba çok güzel bir paylaşım ama malesef Avast sistemi korumaya yeterli bir yazılım değil(Bu benim şahsi düşüncem ve  yaklaşık 8 senedirde Güvenlik yazılımları ve donımları geliştiren bir firmada çalışyor ve bugüne kadar Türkiye de satışa sunulan 9 programı Türkçeleştirmiş biri olarak) heleki home edition nı (Diğer bir çok firmada Anti virüs programları ile eş) nedenleri çok basit bu programı vermelerinin nedeni ticari, dünyada bu programı kullanan büyük kurumsal firmalar yok, kaldıki Çek cumhuriyetinde pazar payı bile yok. Bu programı .... gibi gereksiz bir program kullananlara tavsiye ederim. Crack önüne Avast bu şekilde geçebileceğini düşündü ama şu ana kadar yapılan resmi download sayısı bile siteden sadece 40.000. Neyse bu anti virüs konusu sadece Türkiyede sorun. Zaten ne kadar dergilere reklam verirsen o kadar iyisin. Düşünün vogel'in bile kullandığı bir yazılımı sırf dergilerine reklam vermiyor diye kötülüye biliyorlar. Ama araştırman ve diğer yazıların güzel. Bence en iyi çözüm F-Secure Internet Security veya Kaspersky dir. Ama tabiki ilk önce F-Secure(Hem çok ucuz hemde Dünyadaki ilk Türkçe program). iyi çalışmalar.