HP Pavilion AMD ekran kartı geçiş sorunu

ramou401
20-10-2014, 19:54   |  #1  
ramou401 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2014

Günlerdir incelemediğim konu kalmadı. Birtürlü çözemediğim büyük bir sorunum var.

HP Pavilion g6-2204st bilgisayarım var. (windows 8) Bilgisayarımın iki ekran kartı var ( Intel hd graphics 4000 ve harici olarak AMD Radeon 7670M ) . Intel tamamen güç tasarrufu için tasarlanmış olan bir ekran kartı. Benim sorunum bilgisayarımın ne yaparsam yapayım herzaman sadece intel ekran kartını kabul etmesi. (oyunlar için amd ekran kartına ihtiyacım var fakat kullanamıyorum )

Denediğim yolları tek tek yazıyorum;

1- AMD ekran kartının sürücüsünü en güncel hale getirdim. Sonuç yok.

2- Masaüstü sağtık ile Catalyst Control Center'dan çalıştırdığımda maksimum performans için manuel olarak programların exe dosyalarını seçtim. Sonuç yok.

3- Bilgisayarım, özellikler, aygıt yöneticisi, görüntü bağdaştırıcılarından intel ekran kartını devre dışı bıraktım. Sonuç yok (ekran kartı yokmuş gibi davranıyor pc)

4- BIOS'tan switchable graphics mode seçeneğini 'fixed' yapmak istedim fakat böyle bir seçenek yok. Yani yine sonuç yok.

Kısacası aklıma gelen heryolu denedim fakat harici ekran kartımı kullanmayı başaramadım. Intel kartıyla ise hiçbir oyunu doğru dürüst kasmadan oynayamıyorum. Çok berbat bir kart oyunlar için.

Bu sorunu nasıl çözebilirim lütfen biri yardımcı olsun.

fbeee
21-10-2014, 23:57   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2014

şunu denedin mi ekrana sağ tıkla grafik özellkleri açılan sayfanın sağ tarafında tercihlerde gelişmiş modu seç daha sonra sol taraftaki seçeneklerde oyun 3d ayarları var ona tıkla ve uygulama ekle de orda oyuna girdiğin exe dosyasını bul seç ve daha sonra değiştirebilir grafik ayarlarından oyunu yüksek performansa getir bendede amd hd8500m ekran kartı varda bndede olmuyordu şans eseri bunu denedm oldu belki sanada faydası olur

ramou401
23-10-2014, 16:37   |  #3  
ramou401 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2014
Alıntı: fbeee  
şunu denedin mi ekrana sağ tıkla grafik özellkleri açılan sayfanın sağ tarafında tercihlerde gelişmiş modu seç daha sonra sol taraftaki seçeneklerde oyun 3d ayarları var ona tıkla ve uygulama ekle de orda oyuna girdiğin exe dosyasını bul seç ve daha sonra değiştirebilir grafik ayarlarından oyunu yüksek performansa getir bendede amd hd8500m ekran kartı varda bndede olmuyordu şans eseri bunu denedm oldu belki sanada faydası
 

birader dediklerini yaptimta çok fazla değişiklik yok yinede bana uygulama ayarlarini nasil yapicam  bi yardim et

fbeee
24-10-2014, 04:58   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2014

şimdi pcnin özellklerini yazarsan ve çalıştırmak istediğin oyunu ona göre yardımcı olayım sana ekran kartın oyun performansı açısından pek verimli değil şimdi far cry gibi oyunlar çalştırmaya ççalştırıyosan performans alamazsn