tardigrad'dan alıntı:
en kolay şekliyle;
XP'de ağ kurma sihirbazını kullanarak "ev yada küçük iş yeri ağı kur" seçeneğine gel, bilgisayar ismini ayarla (istediğin bişey olabilir) bağlantı şeklini seç;
bu bilgisyar bir mesken ağ geçidiyle bağlanır (modemi hub'a bağladıysanız ve 2 bilgisayara giden kablolar bu hubdan çıkıyorsa)
bu bilgisayar başka bir bilgisayar üzerinden bağlanır (internet bir bilgisayara bağlıysa ve diğer bilgisayar da bu bilgisayra bağlanıcaksa)
bu bilgisayar doğrudan bağlanır (bulunduğun bilgisayar doğrudan internete bağlıysa)
önemli olan nokta; ağın ismini seçmeye geldiğinde büyük ihtimalle orda "EV-AĞI" olucak, bunu her ihtimale karşı sadece EV haline getir ki diğer bilgisayarda türkçe ingilizce sorunu yaşamayın..
Dosya paylaşımı kısmıyla ilgili olarak ta, eğer oyun oynamak istiyorsanız dosya paylaşımı önemli değil ama dosyaları paylaşmak istiyorsanız bunu açman gerekir.
bu işlemler bittikten sonra XP sana "ağ kurulum disketi oluşturma"yı sorucak burda boş bir usb bellek takıp oluştur...
Bu disketi Vista olan bilgisyara tak ve çalıştır.. aynı pencereler çıkıcak aynı işlemleri yaptıktan sonra olay bitmiş olucak
unutma iki yerde de ağ isminin adı aynı olmalı ve türkçe kararkter kullanma, tavsiyem sadece "EV" oalrak kullanman başka sorun olursa burdayım
Teşekkür ederim dediklerinizi yaparak iki bilgisayarı birbirine bağladım,yalnız flash disk kullanmayı anlamadım?
Ben mecburen disket kullandım!