IMEI kodu nedir, ne işe yarar, nasıl bulunur?

CHIP Online
20-11-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Her cep telefonunda bulunan "IMEI kodu" nedir, ne işe yarar? İşte bilmeniz gerekenler!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ime ... -bulunur_37031.html

Resimlerle: En hızlı cep telefonları!

Bazen 1.500 TL'nin üzerinde yatırım yaptığımız cep telefonlarımız, genellikle oldukça değerli, lüks cihazlar. Onları çalınma, kaybolma gibi durumlara karşı korumak için ilk yapmamız gerekenlerin başında ise IMEI kodunu not almak geliyor.


Her cep telefonu (veya 3G bağlantılı tablet), eşsiz bir IMEI kodu ile gelir ve bu kod, telefonun ömrü boyunca hep aynı kalır. "International Mobile Equipment Identity"nin ("Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği") kısaltılmış hali olan IMEI kodunu telefonunuzun kutusunda ve garanti belgelerinizde görebilirsiniz. IMEI kodu tabi ki telefonun kendisinde de kayıtlıdır. Onu bulmanın yolunu yazımızın son sayfasında sizlerle paylaşacağız.


14 haneli bir sayı olan IMEI kodu, 2 haneli bir SV koduyla 16 onalık hanye çıkabilir. Bu ek haneler, genellikle sadece yeni cihazlarda yer alıyor. IMEI'nin cihazları tanımaktan onları mobil sağlayıcı yoluyla engellemeye birçok amacı bulunmaktadır. Telefonunuz çalındığında hizmet sağlayıcınızı bu konuda bilgilendirdiğinizde, cihazın mobil ağlardan engellenmesini sağlayabilirsiniz. Polis, çalınan telefonları takip etmek için IMEI kodlarını kullanmaktadır.


Tüm Konu: IMEI kodu nedir, ne işe yarar, nasıl bulunur?

Resimlerle: En hızlı cep telefonları!

Kaynak: www.chip.com.tr