İnanılmaz Tesadüfler

MBTGROUP
12-08-2009, 21:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

1< James Dean'in Arabasının Laneti
1955 Eylül ayında James Dean Porsche spor arabasını kullandığı esnada korkunç bir kaza yaparak hayatını kaybetti. Kazadan sonra arabanın laneti devam etti.
a) Araç kaza yerinden alınıp bir garaja kapatıldı, ancak bir süre sonra motor kayarak tamircinin üzerine devrildi ve adamın iki bacağını da parçaladı.
b) daha sonra motor bir doktor tarafından satın alındı. Motoru bir yarış arabasına yerleştiren doktor kısa süre sonra yarış sırasında kaza yaparak olay yerinde can verdi. Aynı yarışta bir de James Dean'in arabasının aksını aracına yerleştirmiş bir sürücü vardı ve o da doktor gibi aynı yarış pistinde o gün kaza yaparak öldü.
c) James Dean'in Porsche aracı tamir edildiğinde, arabanın bulunduğu garajda yangın çıktı ve her yer kül oldu.
d) daha sonra araba Sacramento'da sergilendi ancak sergi sırasında altığı kaydı ve genç bir çocuğun üzerine düşerek kalçasını kırmasına sebep oldu.
e) Oregon'a getirilen Porsche bir karavana monte edildi ancak çekme çubuğu kırıldı ve araba bir dükkana çarparak dükkanın önünü yerle bir etti.
f) Son olarak 1959 yılında araç çelik desteklerin üzerinde durduğu sırada gizemli bir şekilde kendiliğinden 11 parçaya ayrıldı.
2< Düşen Bebek 2 Kez Aynı Adam Tarafından Kurtarıldı
1930 yıllarında Detroit'te genç ve dikkatsiz bir anne, eminiz ki Joseph Figlock isimli adama sonsuza dek minnettar kalmıştır. Figlock bir gün sokakta yürürken üzerine yüksek bir camdan aşağı bir bebek düştü. Figlock da, üzerine düşen bebek de yaralanmadı. Bu şanslı olayın üzerinden bir yıl geçtikten sonra aynı pencereden aynı bebek yine Figlock'un üzerine düştü ve aynı olay tekrar yaşanmış oldu. Bu olay da sağ salim atlatıldı.
3< Yıllar Sonra Hedefine Ulaşan Mermi
Henry Ziegland çok talihli biri olduğuna inanıyordu. 1883 yılında sevgilisi intahar edince olaylar başlamış oldu. Kızın ağabeyi öyle öfkelendi ki Ziegland'ı takip etti onu vurdu. Ziegland'ı öldürdüğünü düşünen ağabey daha sonra silahı kendine doğrultarak tetiği çekti ve hayatını kaybetti. Ancak Ziegland ölmemişti. Mermi yüzünü sıyırarak geçmiş ve bir ağacın gövdesine splanmıştı. Ziegland çok şanslı bir adam olduğuna karar verdi. Fakat yıllar sonra Ziegland merminin saplı olduğu büyük ağacı kesmeye karar verdi. Ağaç çok büyük olduğu için kesme işlemini yapamayacağını düşündü ve ağacın altına birkaç dinamit yerleştirdi. Patlamada yıllardır yerinde duran mermi fırlayarak Ziegland'ın kafasına girdi ve canını almış oldu.
4< İkiz Kardeşler, İkiz Hayatlar
Çoğu ikiz kardeşin yaşamı şaşırtıcı ve etkileyicidir, ancak Ohio'da doğan bu kardeşlerin hikayesi biraz daha farklı. Doğduktan sonra farklı aileler tarafından evlat edinilen kardeşler birbirlerinden ayrılmış oldu. Birbirini tanımayan iki aile de tesadüfen çocuklara Jim ismini verdi. Bu, tesadüflerin yalnızca ilki. Her iki Jim de birbirinden habersiz büyüdüler ve hukuk eğitimi aldılar. İkisi de teknik resim ve marangozluk konusunda çok yetenekliydi. Ve yine ikisi de Linda isimli kadınlarla evlendiler. İkiz kardeşler aynı zamanda karılarından boşanıp, Betty isimli iki kadınla evlendiler ve ikisinin de Toy isimli köpekleri var. Jim Lewis ve Jim Springer 9 Şubat 1979 tarihinde 39 yıllık ayrılıktan sonra nihayet buluştular.
5< Tıpkı Edgar Allan Poe'nun Kitabındaki Gibi
19. yüzyılda ünlü yazar Edgar Allan Poe "The Narrative of Arthur Gordon Pym" (Arthur Gordon Pym'in Öyküsü) adlı bir roman yazdı. Kitapta bir gemi kazası sonrasında hayatta kalmayı başaran dört kişinin yaşadıkları anlatılıyordu. Karakterler Richard Parker isimli kamarotu öldürüp yemeye karar vermişti. Belli bir süre sonra, 1884 yılında Mignonette adlı gemi battı ve gemi filikasına binerek kurtulan 4 kişi günler boyunca açık denizde ilerledi. İşin sonunda tayfadaki yüksek mertebeli üç kişi kamarotu öldürerek yedi. Kamarotun ismi ise Richard Parker idi.
6< İkiz Kardeşler Aynı Yolda İki Saat Ara İle Hayatını Kaybetti
2002 yılında 70 yaşındaki ikiz erkek kardeşler Finlandiya'da farklı kazalarda aynı yolun üzerinde can verdi. Başkent Helsinki'nin 600 kilometre kuzeyindeki Raahe'de bisikleti ile giden birinci ikiz kardeş, kendisine bir kamyon çarpması sonucu yaşamını yitirdi. İkinci kardeş ise kaza yerinin 1.5 km ötesinde, aynı yolda, 2 saat sonra farklı bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Polis memuru Marja-Leena Huhtala, "Bu gerçekten çok büyük bir tesadüf. Bu yol işlektir ancak her gün kaza meydana gelmez," açıklamasını yaptı.
7< 3 Kez İntahara Kalkışan Adam Her Seferinde Aynı Rahip Tarafından Kurtarıldı
Joseph Aigner 19. yüzyılda Avusturya'da yaşayan tanınmış bir ressamdı. Ancak hayatından memnun olmyacak ki tam üç kez intahara kalkıştı. İlk teşebbüsü 18 yaşında iken gerçekleşti. Kendini asmak isteyen Aigner, gizemli bir şekilde ortaya çıkan Fransisken rahibi tarafından durduruldu. 22 yaşında tekrar kendini asmaya yeltenen ressam yine aynı rahip tarafından durduruldu. 8 yıl sonra ressamın, siyasi faaliyetleri nedeniyle asma tahtasına gönderilmesi istendi ve aynı rahip davaya müdahale ederek bir kez daha Aigner'in hayatını kurtarmış oldu. Joseph Aigner 68 yaşında en sonunda silahla kendini vurarak intahar etti. Cenaze töreni tabii ki yine aynı Fransisken rahibi tarafından yönetildi. Aigner ise rahibin ismini bile bilmiyordu.
8< Bilmeden Pokerde Ölen Babasının Yerine Geçti
1858 yılında Robert Fallon, poker oynadığı adamlar tarafından vurularak hayatını kaybetti. İddialara göre Fallon hile yaparak 600$ kazanmıştı. Oyuncular Fallon'un geride kalan 600$'ın uğursuz olduğuna inanarak paraya el sürmedi. Ölü adamın yerine yeni bir oyuncu aldılar. Polis cinayeti araştırmak için olay yerine geldiğinde yeni oyuncu 600$'ı 2,200$'a katlamıştı bile. Polis 600$'ın Fallon'un birinci derece akrabalarına kalması gerektiğini söyledi. Ancak sonradan yeni talihli oyuncunun Fallon'un oğlu olduğu ortaya çıktı. Agam babasını 7 yıldır görmüyordu.
9< Romanında Tesadüfen Komşusunu Anlatan Yazar
Yazar Norman Mailer, "Barbary Shore" adlı romanını yazmaya başlaığında Rus bir casusu karakter yapmayı planlamıyordu. Ancak roman geliştikçe Mailer karakterlerinin arasında Amerika'ya gelen Rus bir casusu kattı. Romanın ilerleyen kısımlarında casus eserin ana karakteri halini aldı. Roman bittiğinde Amerikan Göçmenlik Servisi, Mailer'in bir alt katında oturan komşusunu tutukladı. Tutuklanan Albay Rudolf Abel, zamanında Amerika'da olan en önemli Rus casuslardan biriydi.
10< Mark Twain ve Halley Kuyruklu Yıldızı
Mark Twain, 1835 yılında Halley Kuyruklu yıldızı'nın ortaya çıktığı gün dünyaya geldi. Yıldız 1910 yılında ikinci kez belirdiğinde ise Twain hayata gözlerini yumdu. 1909 yılında kendisi bunun gerçekleşeceğini öngörmüştü. "1835 yılında Halley Kuyruklu Yıldızı ile beraber dünyaya geldim. Gelecek yıl onunla beraber ben de bu dünyadan göç edeceğim," demişti.
11<Soyadı Tesadüfü
1920'li yıllarda üç İngiliz adam Peru'dan geçen trende farklı vagonlarda yolculuk yapıyordu. Tanışmadan önce birbirlarinden haberleri yoktu. Tanışmadan sonra ise garip rastlantıyı fark ettiler. Bir adamın soyadı Bingham, diğerininki Powell, üçüncününki ise bingham-Powell'di. Bu üç adamın da birbirleriyle akrabalığı yoktu.
12< İki Erkek Kardeş Bir Yıl Ara İle Aynı Taksi Şoförü Tarafından Öldürüldü
1975 yılında Bermuda'da küçük bir motosikletle giden adama kaza sonucu bir taksi çarptı ve adam olay yerinde can verdi. Bundan bir yıl sonra adamın erkek kardeşi aynı şekilde öldü. Aynı küçük motosikleti kullanıyordu ve aynı taksi şoförü ile çarpıştı. İşin daha da garibi taksinin içinde de aynı yolcu vardı!
13<Yer Değiştiren Otel Odasındaki Eşyalar
1953 yılında televizyon muhabiri Irv Kupciet, Elizabeth II'nin taç giyme töreninde görevini yapmak amacıyla Londra'ya gitti. Kaldığı otel odasındaki çekmecede Harry Hannin'e ait olduğu ortaya çıkan bazı eşyalar buldu. Harlem Globetrotters takımında oynayan Harry Hannin tesadüfen Kupcinet'in iyi bir arkadaşı idi. Ancak tesadüfler burada sonlanmadı. 2 gün sonra Kupciet basketbol yıldızına haber vermeden önce, Hannin'den bir mektup aldı. Hannin Paris'te kaldığı Hotel Meurice'deki otel odasının çekmecesinde bir kravat bulmuştu, üzerinde ise "Kupcinet" yazıyordu!
14<İki George D. Bryson, Aynı Otel Odası
1950'lerin sonlarına doğru George D. Bryson bir iş gezisine çıktı ve Kentucky, Louisville'deki brown Oteli'ne giriş yaptı. Girişini yaptırıp 307 numaralı odanın anahtarını aldığında posta bölümüne giderek kendine gelen bir mektup olup olmadığını kontrol etti. Görevli kız 307 numaralı odada kalan George D. Bryson adına bir mektup olduğunu söyledi. Ancak mektup George'a değildi. Tesadüf şu ki 307 numaralı odada kalan bir önceki kişinin adı da George D. Bryson idi ve mektubun asıl sahibi oydu.
15< İkiz Kardeşler, Aynı Kalp Krizi
John ve Arthur Mowforth, Büyük Britanya'nın 128 km uzağında yaşayan ikiz erkek kardeşlerdi. 22 Mayıs 1975 tarihinde gece ikisi de göğüslerinde büyük bir acı hissetti. Her iki damın da ailesinin bir diğerinin hastalığından haberi yoktu. İki kardeş farklı hastanelere aynı zamanda getirildi ve ikisi de hastaneye geldiklerinden kısa bir süre sonra vefat etti.
16< Titanik Yolcu Gemisinin Kaderini Önceden Roman Olarak Yazan Robertson
Morgan Robertson 1898 yılında "Futility" adlı eserini yazmayı bitirdi. Romanda bakire bir kızın Titan isimli lüks bir gemide yaptığı translatik yolculuk konu ediliyordu. Geminin çok sağlam olduğu söylendiyse de, Titan bir buz dağına çarparak battı ve birçok kişi kazada hayatını kaybetti. 1912 yılında lüks yolcu gemisi Titanik transatlantik yolculuğunda aynı şekilde bir buz dağına çarparak battı. Kitapta ölü sayısı 3,000 idi, gerçekte ise 2,207. Romandaki filikalar 24 iken gerçekte 20'ydi.
17< Yazar Çocukluğunda Sahip Olduğu Kitabı Seneler Sonra Buldu
Amerikan yazar Anne Parrish, 1920'li yıllarda Paris'te kitapçıları geziyordu ve birden çocukluğunda en çok sevdiği kitap olan "Jack Frost ve Diğer Öyküler" eseri ile karşılaştı. Eski kitabı satın alarak kocasına gösterdi ve ona küçükken bu kitabı çok severek okuduğunu anlattı. Kocası kitabı alıp açınca ilk sayfada şu yazı ile karşılaştı; "Anne Parrish, 209 N. Weber Caddesi, Colorado Springs". Kendi sahip olduğu kitabı yıllar sonra bulmuştu.
18< Erikli Puding
1805 yılında Fransız yazar Emile Deschamps'e, Monsieur de Fortgibu adlı tanımadığı bir bey erikli puding ırmarladı. 10 yıl sonra Paris'teki bir restoranda erikli puding sipariş edince, garson yazara son pudingi kısa süre önce sattıklarını belirtti, ve bu kişi de Fortgibu idi. Bu olayın üzerinden de yıllar geçti ve 1832 senesinde Emile Deschamps bir restoranda yine erikli puding istedi. Geçmişte yaşadığı bu olayları arkadaşlarına anlattı ve orada bir tek Fortgibu'nun eksik olduğunu söyledi. İşte tam o anda Fortgibu restorandan içeri girdi ve sahne tamamlandı.
19< Kral Umberto I
Kral Umberto I yaveri General emilio Ponzia ile İtalya'daki küçük bir restorana yemek yemeye gitti. Restoran sahibi kralın siparişini alınca, Kral Umberto adamın kendisine şaşılacak derecede çok benzediğini fark etti. Aralarındaki benzerlikleri konuşmaya başlayan iki adam şunları keşfetti;
a) İki adam da aynı tarihte doğmuştu (14 Mart 1844).
b) İki adam da aynı kasabada doğmuştu.
c) İki adam da Margherita isimli kadınlarla evlenmişti.
d) Restoran, Kral Umberto'nun tahta çıktığı gün açılmıştı.
e) 29 Temmuz 1900 tarihinde Kral Umberto restoran sahibinin esrarengiz bir şekilde vurularak öldüğü gün üzüntüsünü dile getirdi ve daha sonra kalabalıktaki bir anarşist tarafından suikaste kurban gitti.
20<Ayın 21. Günü Kral Louis XVI İçin Her Zaman Uğursuz Oldu
Fransa Kralı Louis XVI çocukken bir astrolog ona her ayın 21'ine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Louis bu olaydan o kadar çok etkilendi ki her ayın 21. günü çalışmayı reddetti. Ancak Louis her zaman dikkatli değildi. 21 Haziran 1791'de Fransız Devrimi sonrasında Kral Louis ve kraliçe Fransa'dan kaçmaya çalışırken Varennes'te tutuklandı. 21 Eylül 1791'de ise Fransa cumhuriyet ilan etti. En sonunda Kral Louis XVI 21 Ocak 1793 tarihinde giyotin ile öldürüldü.                               "interesan com"

Son Düzenleme: MBTGROUP ~ 12 Ağustos 2009 21:51
sakallıoğlu
12-08-2009, 22:22   |  #2  
sakallıoğlu avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Kader

ParanoiD
13-08-2009, 22:26   |  #3  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

enteresan.bazılarıda inanılıcak gibi degil.teşekkurler..

MSNerkiz
14-08-2009, 12:57   |  #4  
MSNerkiz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
525 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

hakkaten ilginçmiş yaa

Usbehci
14-08-2009, 15:41   |  #5  
Usbehci avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
331 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Bazılarına bir türlü inanamadım.Bu kadarda tesadüf olmaz herhalde...

Son Düzenleme: Usbehci ~ 14 Ağustos 2009 15:43
EbRaR ErDeM
14-08-2009, 22:49   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,217 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Güzelmiş.