INOVAXIS INV-100 SPORT ve INV-DJ ÜRÜN İNCELEMESİ

ultimate alert
06-02-2016, 03:30   |  #1  
ultimate alert avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2016

Spor yaparken ve araç kullanırken ihtiyaç duyulacak iletişim araçlarının başında gelen bluetooth kulaklıklar için son dönemde epeyce alternatif çıkmış durumda. Ancak ne yazık ki bu ürünlerin bir çoğu yasal olmayan yollardan, prosedür dışı ithal ediliyorlar ve gerekli garanti şartlarını sağlamıyorlar. Türkiye pazarında Plantronics ve Jabra'nın yüksek fiyata satılan ürünleri dışında son bir kaç yılda sıradışı bluetooth kulaklıkları üretip yasal yollardan pazara sokan INOVAXIS markası 2015 yılı son çeyreğinde kullanıcıları iki sürpriz ürünle tanıştırdı. Daha önce INV-100 modeliyle sadece kablo ve kontrol panelinden oluşan stereo kablosuz kulaklığıyla dikkatleri çeken marka 200 TL civarı son kullanıcı fiyatı olan bu üründen sonra önde gelen sanal marketlerde 99 TL'ye kadar satılan iki modeli INV-100 Sport ve INV-DJ ile daha geniş bir müşteri profilini kucaklamaya başlamış görünüyor.
INV-100 ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olan INV-100 SPORT'ta daha ince bir flat kablo kullanmış olan marka, kulak içi kısım dizaynını da daha spor bir hale getirmiş. Bu tarz ürünlerdeki en büyük handikap olan kontrol paneli ebatlarına yine dikkat edilmiş ve kablo üzerinde nahoş bir görüntü verilmeden oldukça küçük bir panel kullanılmış. Bataryalar ise INV-100'ünkilere kıyasla daha zayıf (2,5-3,5 saat) ve kulaklık içine gömülmüş. Bu üründeki en büyük fark ise kullnılan chipset. Daha önce bluetooth cihazlar için dünyanın önce gelen markalarından CSR chipseti kullanan INOVAXIS, Sport modelinde  maliyetleri düşürebilmek adına daha mütevazi bir marka olan Airoha chipseti tercih etmiş görünüyor. Herşeye rağmen INV-100 Sport'un fiyat -kalite dengesi gözetildiğinde oldukça başarılı bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Şu kadarını belirtelim ki büyük markalarda muadil ürünler 299 TL'den başlıyor. Son olarak INV-100 Sport'un hem telefon görüşmesi yapmak, hem de müzik dinleme için oldukça uygun bir cihaz olduğunu belirtelim.
INV-DJ ise markanın farklı bir açılımı. Kafa bandı şeklinde ürün üst kalitede ve yüksek seviyedek müzik dinleme imkanı sunan güçlü hoparlörlere ve 10 saate kadar aralıksız kullanma imkanı veren yüksek kapasiteli bataryalara sahip. Ürün dizaynı oldukça ince ve kibar oluşuyla muadillerinden ayrılıyor. Terletmeyen yapay deri malzeme ve hafif tasarım ergonomi için ideal. INV-DJ'in üreticisinin çok benzer bir tasarımı da uluslar arası piyasalarda satılan GRUNDIG markası için ürettiğini belirtmekte fayda var. INV-DJ üzerinde küçük de bir mikrofon bulunmakta. Her ne kadar bu sayede gelen çağrıları da cevaplamak mümkün olsa da  hoparlör ses kalitesi ile mikrofon ses kalitesi arasında uçurum derecede fark var. Yani bu modeli alacak kullanıcıların asıl odak noktası müzik dinlemek olmalı, aksi halde tatmin olmayacaklardır. Netice itibariyle şık tasarımı ve mükemmel hoparlörleriyle INV-DJ'i de müzik meraklılarına tavsiye edebiliriz.