Tuğsan'dan alıntı:
paralel telefon yoksa splitter neden kullanıyorsun ? Telefon hattına bağlı ne var? telefon,telsiz telefon,alarm,santral.. v.s?
Hat üzerindeki bütün bağlantıları devre dışı bırakma şansın varsa, hattı sadece modeme bağla,o şekilde dene. O şekildede sorun devam ederse, sorun ya modem yada telefon hattı kaynaklıdır. Modeme birşey yapma sakin ol. 4440375'i ara yaptığın işlemleri anlat ve arıza kaydı bırak.
Not: Kopma durumunun fiziksel kopma olduğunu varsayıyorum. ( sinyal kaybı-adls ısıgının sönmesi)
Şayet o ışık sabit kalıyorsa ve kopuyorsan ihtimaller çok daha artar..
kolay gelsin
şu anda splinter a telsiz telefon bağlı dedğinin şekilde hepsini çıkarıpta da denedim yani direk telekomun kablosunu da taktım ama sonuç aynı. şu anda 2 bilgisayar var biri usb ile bağlı biri de ethernet ile bağlı bugün farkettim bağlantı kesilince ikisinde birden internet gidiyor. tek ethernetlede bağladım yine sorunlu. Ayrıca internet gittiği zaman modem üzerindeki ADSL ışığı yanıp sönmeye başlıyor yani hattan oluyor galiba.
ayrıca dediğiniz numarayı da aradım kablolar düzgün takılımı diyor, telefonu çıkarın dedi, paralel telefon olmasın dedi ama hepsini aramadn önce yapmıştım zaten. hattınızda bir sorun yok diyor
ilgin için çok teşekkür ederim... birazdaha uğraşacağım bakalım hem telekomla hem modemle