Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 212Sonraki >
internet bağlantı kopması!?
/ 2  Sonraki sayfaya git
system_32
Üye

52 Mesaj

Mesaj Tarihi : 24 Ağu 2008  23:02:09
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
slm arkadaşlar

yaklaşık 2 aydır sınırsız adsl internet kullanıyorum ama sık sık internet bağlantımda kopmalar oluyor. bazen bağlandıktan 4-5 dk sonra bazen 20 dk sonra yani farketmiyor bağlantı kesiliyor 20-30 saniye sonra tekrar bağlanıyor. Daha önce limitli kullanırken de aynı şekilde bağlantımda sık sık kopmalar oluyordu. Bağlantı kopması dosya indirirken çok büyük sorun oluyor. örneğin rapidshare den 100 mb lık bir part indirmek imkansız 30-40 mb iniyor birden bağlantı kesilince hepsi boşa gidiyor tekrar devam etme özelliği yok rapidin. yani tekrar devam ettirme özelliği olmayınca indiremiyorum.

bütün bağlantılarım tam splinter bağlı paralel telefon yok. her çeşit yöntemi denedim. teknik desteği aradım sorun yok diyorlar bağlantıları tam yap diyorlar ama olmuyor. sizlerdede böyle sık sık bağlantı kopması oluyormu? bu sorunu çözemezsem tekrar limitli tarifeye geçeceğim çünkü limitsiz bu şekilde hiçbir işime yaramıyor. lütfen yardım edin arkadaşlar. uzun oldu ama sorunumu tam olarak anlatabilmek için.
yardımlarınızı bekliyorum...
Güncelleme: system_32 [24 Ağu 2008 23:07:38]
system_32'nin profilini görüntüle system_32'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

Daha güçlü bir WMP 11

Güvenlik paketleri testte

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Windows Media Player'ı zenginleştirme zamanıEklentiler, temalar, görsel öğeler ve ufak araçlarla Windows Media Player 11'i güçlendirin...
Windows Media Player'ı zenginleştirme zamanıPC'nizi zararlılardan korumakla görevli 7 popüler güvenlik paketini yarıştırdık. Ve kazanan...
BatıkanDoğan
Deneyimli Üye
REP: 367REP: 367REP: 367REP: 367
REP: 367
1063 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  00:02:07
Modeminden bir sorun olabilir. Modeminin yazılımını güncellemen (firmware update) sorununu çözebilir.
BatıkanDoğan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) BatıkanDoğan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
01apachi
Üye
REP: 21REP: 21REP: 21
REP: 21

360 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  00:12:34
ıp'yi bulamama gibi birsorun oluyor ise, kablonun uçlarını değiştir;

tabi sn batıkan beyin dediği gibi modemdede problm olabilir..
01apachi'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) 01apachi'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
system_32
Üye

52 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  00:49:12
BatıkanDoğan'dan alıntı:
Modeminden bir sorun olabilir. Modeminin yazılımını güncellemen (firmware update) sorununu çözebilir.

modemin yazılımını nasıl güncelleyebilirim. modemim starcom tek portlu modem ama modemle ilgili doğru düzdün bilgiye ulaşamıyorum. nasıl güncelleme yapabilirim?

teşekkürler

alıntı:
01apachi Yanıt Tarihi - Bugün : 00:12:34 ıp'yi bulamama gibi birsorun oluyor ise, kablonun uçlarını değiştir;

tabi sn batıkan beyin dediği gibi modemdede problm olabilir..

hangi kablonun uçlarını ethernet mi(kabloyu yeni yaptırdım)? IP olarak otamatik bul da ben bunu manuel olarak kullanma klavuzundaki gibi de girdim sanki bu şekilde daha çok bağlantım koptu

teşekkürler
Güncelleme: system_32 [25 Ağu 2008 00:52:14]
Sayfanın en üstüne git
Tuğsan
Katılımcı Üye
REP: 61REP: 61REP: 61REP: 61
REP: 61

583 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  00:54:45
paralel telefon yoksa splitter neden kullanıyorsun ? Telefon hattına bağlı ne var? telefon,telsiz telefon,alarm,santral.. v.s?

Hat üzerindeki bütün bağlantıları devre dışı bırakma şansın varsa, hattı sadece modeme bağla,o şekilde dene. O şekildede sorun devam ederse, sorun ya modem yada telefon hattı kaynaklıdır. Modeme birşey yapma sakin ol. 4440375'i ara yaptığın işlemleri anlat ve arıza kaydı bırak.

Not: Kopma durumunun fiziksel kopma olduğunu varsayıyorum. ( sinyal kaybı-adls ısıgının sönmesi)

Şayet o ışık sabit kalıyorsa ve kopuyorsan ihtimaller çok daha artar..

kolay gelsin
[/URL]
Tuğsan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Tuğsan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
01apachi
Üye

360 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  01:01:48
size şunu söyleyeyim;
interneti aldım, 1 hafta boyunca sabah 10-11'den akşam 8-9 gibi giremedim. 444'lü bir numaravar 1hafta boyunca arıza kaydı bıraktım, sonunda şikayet raporu hazırlattım, adamlar bakıyorlardı sorun olmadığını söylüyorlardı..
şikayet raporundan sonra, benim hattın bütün devrelerini değiştirdiler, "postaneden eve kadar" yaklaşık 1 aydan beri takır takır girebiliyorum.. adamlar sorunu çözdüklerinde oksitlenme olduğunu söylediler..
sorunlarımız paralel bilgisayrına güveniyorsan, hemen gerekli işlemleri başlat..
ama önce farklı bir modem dene bn öyle yapmıştım sonuç aynı idi..
*saygılar*
Sayfanın en üstüne git
system_32
Üye

52 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  01:02:56
Tuğsan'dan alıntı:
paralel telefon yoksa splitter neden kullanıyorsun ? Telefon hattına bağlı ne var? telefon,telsiz telefon,alarm,santral.. v.s?

Hat üzerindeki bütün bağlantıları devre dışı bırakma şansın varsa, hattı sadece modeme bağla,o şekilde dene. O şekildede sorun devam ederse, sorun ya modem yada telefon hattı kaynaklıdır. Modeme birşey yapma sakin ol. 4440375'i ara yaptığın işlemleri anlat ve arıza kaydı bırak.

Not: Kopma durumunun fiziksel kopma olduğunu varsayıyorum. ( sinyal kaybı-adls ısıgının sönmesi)

Şayet o ışık sabit kalıyorsa ve kopuyorsan ihtimaller çok daha artar..

kolay gelsin

şu anda splinter a telsiz telefon bağlı dedğinin şekilde hepsini çıkarıpta da denedim yani direk telekomun kablosunu da taktım ama sonuç aynı. şu anda 2 bilgisayar var biri usb ile bağlı biri de ethernet ile bağlı bugün farkettim bağlantı kesilince ikisinde birden internet gidiyor. tek ethernetlede bağladım yine sorunlu. Ayrıca internet gittiği zaman modem üzerindeki ADSL ışığı yanıp sönmeye başlıyor yani hattan oluyor galiba.
ayrıca dediğiniz numarayı da aradım kablolar düzgün takılımı diyor, telefonu çıkarın dedi, paralel telefon olmasın dedi ama hepsini aramadn önce yapmıştım zaten. hattınızda bir sorun yok diyor

ilgin için çok teşekkür ederim... birazdaha uğraşacağım bakalım hem telekomla hem modemle
Sayfanın en üstüne git
system_32
Üye

52 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  01:11:33
01apachi'den alıntı:
size şunu söyleyeyim;
interneti aldım, 1 hafta boyunca sabah 10-11'den akşam 8-9 gibi giremedim. 444'lü bir numaravar 1hafta boyunca arıza kaydı bıraktım, sonunda şikayet raporu hazırlattım, adamlar bakıyorlardı sorun olmadığını söylüyorlardı..
şikayet raporundan sonra, benim hattın bütün devrelerini değiştirdiler, "postaneden eve kadar" yaklaşık 1 aydan beri takır takır girebiliyorum.. adamlar sorunu çözdüklerinde oksitlenme olduğunu söylediler..
sorunlarımız paralel bilgisayrına güveniyorsan, hemen gerekli işlemleri başlat..
ama önce farklı bir modem dene bn öyle yapmıştım sonuç aynı idi..
*saygılar*

Evet ben de dediğin gibi düşünüyorum bulabilirsem farklı bir modem deneyeceğim. Peki bu hattın devrelerini değiştirince bizden herhangi bir para talep etmiyorlar demi ( zaten öyle olmalı) bi arkadaşımda da bağlantıda kopmalar oluyormuş peki ya sizde kopmalar oluyor mu.normalde kopmamalı değil mi?
Güncelleme: system_32 [25 Ağu 2008 01:12:42]
Sayfanın en üstüne git
Tuğsan
Katılımcı Üye
REP: 61REP: 61REP: 61REP: 61
REP: 61

583 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  01:12:00
Adsl ışığın yanıp sönmeye başlıyorsa, fiziksel sorun vardır dediğim gibi..

Yapabileceğin her kontrolü yapmışsın.
Hiç kendini yorma ara ve arıza kaydı bırak.
Güncelleme: Tuğsan [25 Ağu 2008 01:13:32]
[/URL]
Tuğsan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Tuğsan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
system_32
Üye

52 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  01:15:29
Tuğsan'dan alıntı:
Adsl ışığın yanıp sönmeye başlıyorsa, fiziksel sorun vardır dediğim gibi..

Yapabileceğin her kontrolü yapmışsın.
Hiç kendini yorma ara ve arıza kaydı bırak.

tamam tekrar arıza kaydı bırakacağım. dediğin gibi yapacağım. sorunu düzeltemezsem bi şikayet dilekçesi yazcam yeter artık bu internetten çektiklerim.

Sayfanın en üstüne git
01apachi
Üye

360 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  01:18:43
hayır, senden para istemezler..

hem sana kusurlu sunulan bir hizmetten hangi yüzle para isteyecekler..

sen onlardan iste, hatta ben isteyemedim benim yerimede iste..

;)
Sayfanın en üstüne git
/ 2  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 212Sonraki >
Snitz Forums 2000