Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Internet Explorer'ın içine Google kaçtı!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2009  00:03

Google Internet Explorer'ı içerden çökertmeyi planlıyor: İşte internet devinin müthiş Chrome hamlesi

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/inte ... le-kacti_15397.html

Resimlerle: Google'ın Chrome OS için yapması gerekenler

Internet Explorer kullanıcılarının sayısı tüm rekabete rağmen halen oldukça fazla. Tarayıcılar rekabetine en yeni dahil olan kullanıcı Chrome'un sahibi Google ise gözünü şimdi bu tarayıcılara dikti. Üstelik istediği Internet Explorer'dan vazgeçmeleri de değil, sadece Internet Explorer'ı, Chrome'un özellikleri ile kullanmaları...

Google geçenlerde duyurduğu Google Chrome Frame ile, Internet Explorer'ın becerelerini arttırmayı vaat ediyor. GCF, kısa bir yüklemeden sonra otomatik olarak Internet Explorer'a entegre oluyor ve IE ile açtığınız sayfaları Chrome'un WebKit tabanlı motoru ile yorumlamaya başlıyor. Böylece Microsoft'un tarayıcısını HTML5 gibi bazı IE sürümlerinin tanımadığı özellikleri destekler hale getiriyor. Buradaki en büyük hedef ise uzun zamandır eleştirilerin odağında bulunan Internet Explorer 6. Çünkü GCF; IE 7 ve 8'in yanı sıra 6'ya da kurulabiliyor.

Google Chrome Frame ile ilgili daha detaylı bilgiyi Google'ın resmi sayfasından edinebilirsiniz (İngilizce).

Tüm konu: Internet Explorer'ın içine Google kaçtı!

İzleyin: Chrome için TV reklamı

Resimlerle: Google'ın Chrome OS için yapması gerekenler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google Chrome Frame'i nasıl buldunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2009  09:59

Feci biçimde orjinal fikirden araklanmış buldum, firefox için IE Tab eklentisi (IE6 için tasarlanmış sayfaların firefox'da düzgün görüntülenmesi için) yıllardır var.
Güncelleme: posicor (24 Eyl 2009 10:37)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2009  18:39

ben google için optimize edilmiş ie ve sonrada buna bakıyorum da bütün lisans antlaşmasını tek tek okudum ama bir microsoft kelimesi bile yok !

Chrome'un WebKit tabanlı motoru düzeltiyorum o motor safari ye ait
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2009  19:31

Google ilk başta Chrome ile piyasaya çok sağlam girebilceklerini düşündü kısa bir sürede %10 gibi bir kullanıcı kitlesine ulaşırız diye tahmin ettiler fakat bu olmayınca İE'yi optimize etmeye başladılar.

Benim merak ettiğim sadece kendi motoru ile mi yorumluyor yoksa gizli bazı fonksiyonlar da mı ekliyor. Çünkü Google'a bazı konularda güvenmiyorum.
En üste git

Denetmen
REP: 533, 3,59

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Eyl 2009  07:51

mozilla yla ie birleşseydi süper olurdu :)

buna da şükür :)
Dünyada ki insanlar 3 grupturlar.
Bir şeyi ortaya çıkartan ve yapan küçük seçkin bir grup. Bir şeyin yapılmasını seyreden büyükçe bir grup ve neyin olup bittiğini bilmeyen bilmeden yaşayan büyük bir kalabalık
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Nokia'nın içine MacOS X kaçtı!CHIP Online 1 02 Şub 2010  16:21
 Ve sonunda Hotmail'in içine Gmail kaçtı!CHIP Online 1 03 Kas 2010  21:14
 Google Internet Explorer'ı 10 kat hızlandırdıCHIP Online 9 23 Kas 2009  00:02
 Google'ın başını Internet Explorer yaktı!CHIP Online 5 19 Oca 2010  01:12
 Internet Explorer: Yeni açığı Google buldu!CHIP Online 2 08 Eyl 2010  16:51
Bu sayfa 0,8 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu