Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

İş arıyorsanız bu haberi mutlaka okuyun!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eyl 2008  14:04

Yapılan bir araştırma, işverenlerin işe alım sürecinde Facebook'tan yararlandığını ortaya çıkardı.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/is-a ... ka-okuyun_8705.html

İnternetin hayatımıza girmesiyle beraber hayatımızda birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Burada elbette internetin nimetlerini sayacak değiliz; zira bu herkesin malumu artık.

Bir iş araştırma şirketi, geçtiğimiz günlerde bir grup çalışanla yaptığı araştırmasını nihayet bitirdi ve sonucunu kamuoyuna açıkladı. Buna göre bu araştırmaya katılan işverenlerin büyük bir çoğunluğu, işe alacağı elemanlarının Facebook ve MySpace gibi sosyal ağ sitelerindeki profil bilgilerine göz attıktan sonra çalışanları işe aldığını itiraf etti.

Araştırmanın sonucuna göre, işverenler, işe alacağı potansiyel elemanının Facebook sayfasına bakmak suretiyle, bu kişinin profil kayıtlarını, resimlerini, ilgi alanlarını ve bu kişiyle ilgili çok daha fazla bilgiyi edinerek işe alım sürecinde bir karara varıyor. Örneğin Facebook sayfasında işverenin hoşuna gitmeyecek bir takım fotoğrafların yer alması durumunda, işveren söz konusu çalışandan anında vazgeçebiliyor.

Bazı kariyer uzmanları da bu araştırmanın sonucunun dikkate değer olduğunu ifade ederken işe girmek isteyen sosyal ağ kullanıcılarına şu öneride bulunuyor: "Facebook gibi sosyal ağ sitelerinde kaydınız bulunuyorsa, içerisinde yer alan bilgilerinize dikkat edin ve dışarıdan negatif olarak anlaşılabilecek hiçbir materyale profilinizde yer vermeyin. Çünkü bu araştırma da gösteriyor ki, işverenler artık çalışanlarını internetten de tanımaya çalışacak."

Tüm konu: İş arıyorsanız bu haberi mutlaka okuyun!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İşverenlerin işe alım sürecinde Facebook'tan yararlanmasını etik buluyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eyl 2008  15:00

Deli saçması tamamen antetik
Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.
(What does not kill me makes me stronger.)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eyl 2008  15:08

Tabıkı hayır,şok oldum..saçma sapan Turkıye'den yapıldıgını sanmıyorum.
Etik değil..

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eyl 2008  15:57

FEYSBUK ' u zaten sevmem. İşverenlerin de bu denli saçma birşey yapmalarının anlamsız olduğunu düşünüyorum.
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eyl 2008  16:36

Hayır, etik bulmuyorum.Facebook profili oluşturcam ama şu sebeple başka biri benim adıma oluşturmasın diye.Zaten profil boş boş yatacak :D
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eyl 2008  19:26

bence gayet etik bir kere facebook denen şey kesinlikle özel hayat değil, üye olduğunuz zaman kamuya açık bir kişilik olursunuz bunu bile bile mızmızlanmanın alemi yok, facebook sizi tehditle üye yapmıyor bilgilerinizi silah zoruyla almıyor, hem bilgilerimi vereyim hem hiç kimse bilmesin diyorsanız e o zaman amaç nedir diye sormak gerekir? özel hayatınızın bilinmesini istemeseydiniz zaten kamuya açmazdınız olay bu kadar basit.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eyl 2008  20:58

Garanti bankası işe alacağı kişilerinin evlerini hatta odalarını incelemeye gittiği düşünülürse facebook'a bakmak çok daha etik olmalı.. =)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eki 2009  22:16

Alıntı: CU_GS716.09.2008 20:58:22Alıntı yapılan Mesaja git
Garanti bankası işe alacağı kişilerinin evlerini hatta odalarını incelemeye gittiği düşünülürse facebook'a bakmak çok daha etik olmalı.. =)

yuhhh harbiden bu dediğiniz gerçek mi ? 

bende bankacıyım üstelik katılım bankası... ama özel hayatımıza daha çok saygılılar... beni işe alacaklarsa özelimde ne işleri var ? 
garanti bankasını ve yaptığını esef ile kınıyorum..
Amd Phenom II x4 960 T cpu , VTX HD4670 1 gb ddr3 128 bit gpu , MSI 870-C45 anakart , 4 gb DDR3 1333 mhz ram , 80 gb 7200 rpm Samsung + 500 gb WD caviar-green Hdd , 460+ watt High Power psu
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Eki 2009  22:47

eleman alınca odasına değil kafasının içine bakılsın önce hiçbir şey bilmeden çalışan elemanlarla dolu  ayrıca facebooktan bakılması saçmalık 
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink17 Eki 2009  09:12

çok merak ediyorum

arkadaş listemi kendi arkadaşlarım bile göremezken, arkadaşım oolmayanlar resim ve bilgilerimi göremezken, bir resmim için mi facebooka bakıcaklar? baksınlar canım öağırsınlar canlı görüşelim :D yani saçma bir haber bence.. my space in işleyişi böyle değil sanırım belirli bilgiler herkese açık olmalı diye biliyorum.. neyse myspace im yok facebookumda yabancılara gizli
En üste git

Üye
REP: 117, 3,40

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink17 Eki 2009  11:25

Yakında Facebook'a üye olmayanı işe almayacaklar :P
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 bu haberi bi okuyun :Dfaceman 4 05 Eyl 2011  17:23
 Dikkat..!çok önemli mutlaka okuyun..sekoya 10 18 Eyl 2008  20:44
 Önemli Mutlaka Okuyun.Win32/daonol.F trHPQ-User 30 26 Eki 2009  09:35
 Çok güzel bir yazı mutlaka okuyun....massas 5 19 Eki 2009  19:38
 Harika fıkralar mutlaka Okuyun(10 numaralar)sahindiyebiri 11 27 Oca 2010  14:28
Bu sayfa 1,09 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu