Dünyanın en karmaşık üretim süreçlerinden birine sahip işlemciler, nasıl üretiliyor? İşte cevabı...Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/isle ... etiliyor_31926.html
Resimlerle: Bir CPU'nun yolculuğu!Bir
işlemci üretim fabrikası kurmak, yaklaşık
5 milyar dolara malolmaktadır. Fabrikanın yatırılan fonları geri döndürmesi ise yaklaşık dört sene sürecektir.
İşlemci üretimi şu şekilde gerçekleştirilir: Erimiş silikona mono-kristal silindir şekli vermek üzere özel bir ekipman kullanılır. Ortaya çıkan külçe soğutulur ve lefhalar şeklinde kesilir. Bu levhaların yüzeyleri dikkatlice düzleştirilir. Yarıiletken fabrikalarının özel odalarında silikon
levhalar üzerinde fotolitografi ve aşındırma yoluyla mikro devreler oluşturulur.
Bunun ardından laboratuvar çalışanları, levhaların temizlenmesinin ardından işlemcileri rastgele olarak mikroskop altında sınar. Her şey yolunda olduğunda tamamlanan levhalar, farklı işlemciler ortaya çıkaracak şekilde
bölünür. Son olarak bölünen levhalar, işlemciler içerisine yerleştirilir.
Dünyanın en karmaşık üretim süreçlerinden birine sahip işlemciler nasıl üretiliyor? Adım adım, görseller eşliğinde galerimizde!Tüm konu: İşlemciler nasıl üretiliyor?Resimlerle: Bir CPU'nun yolculuğu!Kaynak: www.chip.com.trTartışıyoruz: İşlemcinin üretimi konusunda daha önceden bilginiz var mıydı?