Kablolu masaüstü Bilgisayarı laptop'a bağlamak

emregunemre
11-01-2010, 10:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

2 tane bilgisayarım var. Biri laptop diğeri masaüstü.

Masaüstü olan bilgisayarım modemden ethernet kablo ile bağlanıyor. xp sp.2
 
laptopum wireless ile bağlanıyor. win 7
 
bu iki bilgisayarı nasıl bağlayailirim birbirine??

msselek
28-01-2010, 22:08   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Anladığım kadarıyla iki makinada modem üzerinden net'e çıkıyor zaten haliyle aynı ağ üzerinde birbiriyle bağlantı yapabilmeniz güç değil.
Win7 için Başlat/Denitim Masası/Ağ ve Paylaşım Merkezi 'açılan pencere içersinde etkin ağın görüntülendiği ve bilgisayarınızın ismi yazan bir kısım var ,hemem orda ortak ağ 'paylaşım modunda çalıştığınızı göreceksiniz.Orada ortak ağa tıkladığnızda yine ekrana ağ konumunu ayarlayabilmeniz için bir pencere açılacaktır o pencerede ev ağı olarak yapılandırın.Sonrasında Bilgisayarım/sağ tıkla/özellikler/ açılan pencere içersinde alt kısımda " Bilgisayar Adı,Etki Alanı Ve Çalışma Grubu Ayarları " başlığı altında "Ayarları Değiştir" Tıklayın.Çalışma Grubu için bu ve diğer bilgisayarda aynı olmak şartıyla ortak bir isim verin.Örnk: ASLAN
Xp olan makinada'da bilgisayarım'a sağ tıklayıp sistem özellikleri başlığı altından yapabilirsiniz aynı ayarları.İki makinayıda yeniden başlatn sonuca ulaşmanız gerekecek.
Olmadığı taktirde başlat/çalıştır/cmd
Gelen siyah ekranda " ipconfig " komutunu yazın.Gelen satırlar arasında İp adresinizi yazan bir satır olacaktır. O satır Örnk : 192.168.1.3  Şeklinde bir satır olması gerekiyor.
Bu satırı aynı şekilde diğer bilgisayarda  başlat/çalıştır  [url=file://\\192.168.1.3]\\192.168.1.3[/url] olarak yazdığınızda diğer bilgisayarın ip 'sini yazmış oluyoruz.Tamam demenizle diğer makinada paylaşımda olan dosyaları görmüş olacaksınız.
 
Kolay gelsin.

Son Düzenleme: msselek ~ 28 Ocak 2010 22:10
emregunemre
28-01-2010, 23:26   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

İlk yoöntemi yaptım. Hatta çalışma grubu adını ASLAN koydum. Şu anda laptop win7 bilgisayarım diğer xp olan bilgisayarımda çalışma grubunda gözüküyor ancak erişilemiyor. şöyle bir hata çıkıyor "xpc erişilemez. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir. Erişim iznininizin olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle temasa geçin.

Ağ yolu bulunamadı." diye bir mesaj çıkıyor. Bunun dışında win7 olan bilgisayarımda yani laptopumda masaüstü bilgisayarımı zaten göremiyorum.

İp adresi de tam olarka yapamadım işe yaramadı.

ip adresini bulup girdim. aynı şeyleri yaptım ancak hata verdi. doğru yazdığınızdan emin olun gibisinden.


Yardımcı olduğunuz için ama teşekkür ederim. şimdi ne yapmalıyım?

asesbaşı
12-02-2010, 19:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

dostum güvenlik yani firewall özelliklerini ve kullandığın antivirüs sebebiyle bağlanamıyor olabilir antivirüs'ü ve firewall'u kapatırsan bağlanırsın