Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

kar kristali

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  12:36

Tüm kainat gibi kar tanesi de büyük mucizeler barındırıyor. İşte bir kar tanesinin barındırdığı mükemmel sanat

Biliyorsunuz kar, 

su

buharının bulutlarda donarak billurlaşmış şekline denir. Kar tanelerini çıplak gözle incelediğimizde, hepsinin altıgen ve kristalimsi bir yapıda, ancak her birinin 

farklı

şekillerde olduklarını görürüz. Her bir kar tanesindeki binlerce billur, 

ince

bir sanatla işlenmiştir. Su molekülleri devamlı olarak altıgen çizmekte ve simetrikliği muhafaza etmektedir.

Her bir tarafa uçuşan su moleküllerinden gelişigüzel kristaller ortaya çıkmamaktadır. Aksine bu kristaller intizamlı bir sanatı ortaya çıkarmaktadır. Hiç düşündünüz mü? Bir kar tanesinde bile ne kadar mükemmel bir sanatın olduğunu.

Evet, kar tanelerindeki bu çeşitlilik ve mükemmellik Allah'ın Bedî' (örneksiz yaratan) sıfatının bir yansımasıdır. Allah yarattığı her şeyi en güzel yapandır. O'nun gücü her şeye yeter. Kar tanelerinin oluşumları incelendiğinde Allah'ın sonsuz sanatının farklı bir yönü görülmektedir. Kâinata bakıldığında onda zerreden kürreye kadar bir nizam ve tertibin olduğu müşahede edilmektedir. Kâinatta görülen bu ince nizam, ölçü, takdir ve plan her şeyde aynı kudretin hakim olduğunu, her şeyin O'nun tedbiriyle yürüdüğünü göstermektedir.

Çünkü en küçük varlıktan en büyüğüne kadar hepsi bir uyum içindedir. Mesela insan ve diğer canlılarda havayı teneffüs etmek için solunum sistemleri yaratılmıştır. İnsan, oksijen alıp karbondioksit vermekte, bitkiler ise karbondioksit alıp oksijen vermektedirler. Çıkarılan zehirli gazları bitkiler ve denizlerden çıkan temiz ve faydalı gazlar, dengeli bir şekilde arıtmaktadırlar.

Kâinatta dengenin bozulmasına yol açacak o kadar çok sebep varken; bir yıldızın yörüngesini bir dakika bile şaşırmaması, çok dakik bir intizamı göstermektedir. Kâinatın başlangıcından gaz halindeki maddelerin, kendi aralarında gruplaşarak yıldızları, gezegenleri meydana getirmelerindense, getirmemeleri çok daha muhtemeldir. Güneşdünya mesafesi 149 milyon km.dir

Hayat için bu mesafe en uygun mesafedir. Bundan biraz daha uzak olması insanların donmasına, biraz daha yakın olması ise yanmasına sebep olacaktı. Binlerce ihtimal içinde bu mesafenin ayarlanmasını tesadüflere vermek mümkün değildir Öyleyse gelin birlikte şöyle dua edelim: "Allah'ım! Bizlere Sen'in sanatını gösterecek dikkat ve gayret ver. Bizleri düşüncesiz eyleme!" Amin

alıntıdır

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  13:00

Kardesim ellerine saglik cok guzel bir konu acmissin.Allahin varligini anlamak her goren gozun ve isiten kulagin ve Allahin yaratma sanatlarinin kanitidir.Bir insan bu kadar seyi goruyor halen maymundan geldigini kabul ediyorsa evet Allah onu maymun yaratmistirda ondan oyle hissediyordur.Allah kimi nasil yaratacagini iyi bilendir.Cunku Allahi inkar edenler insan degildir kendilerini hayvan zannedenlerdir.
Bilim adamlari yillardir puruzsuz silikonlar islemciler yapmaya calismaktadir.Ama Allah dunyayi yarattigindan beri bu kar bile kusursuz puruzsuz yagmaktadir.Allahin yaratma sanati yoktan var ettigini benzersiz oldugunu ve inanilmaz bilmedigimiz canlilarin bunlari bizim icin yaptigini unutmayalim.

Güncelleme: DETROID_35 (28 Oca 2012 13:14)
En üste git

Üye
REP: 212, 3,66

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  13:13

Bu dünya Allah'ın sanat eseri...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  13:27

elimden geldiğince bu kristal kar resimlerinden arşiv resim yapmaya çalışmıştım. 35  40  yakın resim var ,
ilgi duyan ve indirmek isteyen varsa dowload link buyrun indirin.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  13:29

Alıntı: DETROID_3528.01.2012 13:00:21Alıntı yapılan Mesaja git
Kardesim ellerine saglik cok guzel bir konu acmissin.Allahin varligini anlamak her goren gozun ve isiten kulagin ve Allahin yaratma sanatlarinin kanitidir.Bir insan bu kadar seyi goruyor halen maymundan geldigini kabul ediyorsa evet Allah onu maymun yaratmistirda ondan oyle hissediyordur.Allah kimi nasil yaratacagini iyi bilendir.Cunku Allahi inkar edenler insan degildir kendilerini hayvan zannedenlerdir.
Bilim adamlari yillardir puruzsuz silikonlar islemciler yapmaya calismaktadir.Ama Allah dunyayi yarattigindan beri bu kar bile kusursuz puruzsuz yagmaktadir.Allahin yaratma sanati yoktan var ettigini benzersiz oldugunu ve inanilmaz bilmedigimiz canlilarin bunlari bizim icin yaptigini unutmayalim.

eyvallah saolasın
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  14:54

bilgilendirici bir konu olmuş
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Şub 2012  11:25

Sağol kardeşim güzel paylaşım.Bende sabah yorgunluğuyla artık hangi kafadaysam birkaç foto çektim;

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Şub 2012  11:29

lan herkesin şehrinde kar,ben nerdeyim antalya :( lan şansa bak
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2012  12:57

Alıntı: faceman02.02.2012 11:29:02Alıntı yapılan Mesaja git
lan herkesin şehrinde kar,ben nerdeyim antalya :( lan şansa bak
Aynı kaderi paylaşıyoruz :( :D :D
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2012  18:29

Alıntı: M.G.G02.02.2012 11:25:17Alıntı yapılan Mesaja git
Sağol kardeşim güzel paylaşım.Bende sabah yorgunluğuyla artık hangi kafadaysam birkaç foto çektim;

güzel ellerine sağlık dostum  resimler için / kar her yönden bereketliymiş / toğrağa verdiği minarel bakımından yedire yedire eridiği için yağmurdan daha çok yarayışlıymış / mevlam  ne verirse hayırlısını versin /dün izmirde kar vardı /çoluk çocuk hepimiz dışardaydık / ve ilk defa kardan adam yaptım Gülüş
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink04 Şub 2012  11:02

Alıntı: sayraxx03.02.2012 18:29:16Alıntı yapılan Mesaja git
güzel ellerine sağlık dostum  resimler için / kar her yönden bereketliymiş / toğrağa verdiği minarel bakımından yedire yedire eridiği için yağmurdan daha çok yarayışlıymış / mevlam  ne verirse hayırlısını versin /dün izmirde kar vardı /çoluk çocuk hepimiz dışardaydık / ve ilk defa kardan adam yaptım Gülüş
Ben de gaziemirdeyim.Fotolar gaziemirden ((:
Isteyenler varsa diye büyük boyutlu hallerini yükledim isteyen indirebilir;
http://www.dosya.tc/server10/SehxRl/kar.zip.html
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Kar Leoparının çok özel ekran görüntüleriCHIP Online 1 29 Ara 2008  22:58
 Dell'in kar oranı neden düşüyor?CHIP Online 1 03 Eyl 2008  10:42
 Asus Xonar DX/XD/A 7.1 PCI-E Dolby Digital Ses Karcensez41 1 10 Ağu 2009  22:40
 Facebook'ta yaptıkları yanına kar kalmadı!CHIP Online 0 15 Haz 2009  13:15
 Microsoft kar etmeyen hizmetleri temizliyorCHIP Online 4 09 Haz 2009  17:25
Bu sayfa 0,86 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu