Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Korsan XP ile dolandırıldı, MS'i ikna edemedi

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Tem 2009  00:03

Korsan XP ile dolandırılan kullanıcı, MS'i hırsız olmadığına ikna etmek için bakın neler yaptı?

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/kors ... -edemedi_13731.html

Resimlerle: Windows XP Power Toys

Pek çok kullanıcı korsan yazılımın zararlarının farkında ve uzak durmak için elinden geleni yapıyor. ABD'de yaşayan William adlı bir adam da korsandan uzak durmak için çaba sarf etti ama dolandırıcılar onu zorla korsan kullanmak zorunda bıraktı. Daha kötüsü korsan olmadığını Microsoft'a ispat etmesi hiç de kolay olmadı.

William 2007 yılında internet üzerinden bir Windows XP işletim sistemi almıştı. Korsan olup olmadığını Microsoft Genuine Advantage aracıyla kontrol eden William, elindeki XP'nin yasal olduğuna ikna oldu. Fakat geçtiğimiz günlerde Microsoft William'ın kullandığı XP'nin korsan olduğuna karar verdi ve işletim sisteminin güncellemelerini kapattı. William telefonla Microsoft'u aradığında dolandırılmış olduğunu anladı ama daha kötüsü Microsoft'un durumu düzeltmek için ondan cezalı bir ücret istemesi oldu. William hırsızlıkla suçlandığına çok bozuldu ve Microsoft'u dolandırıldığına ikna etmek için uzun süre uğraştı.

Uzun çabalar sonunda sorununu çözen William yine de mutlu değil. Microsoft'un bu durumda kendisini haksız yere suçladığını ve 2007'de yasal dediği sistemi 2 yılda yasa dışı ilan ederek kendi sistemindeki sorunun suçunu kullanıcıya yüklediğini iddia ediyor.

Tüm konu: Korsan XP ile dolandırıldı, MS'i ikna edemedi

İzleyin: XP Mode Böyle çalışıyor

Resimlerle: Windows XP Power Toys

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce burada suçlu kim?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 115, 4,03

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Tem 2009  00:29

Suçlu kişi korsan oluyor.
Adı üzerinde korsan!
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Tem 2009  03:37

iyide adamın bilerek korsanlık yapmamış ki, dolandırılmış.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Tem 2009  09:41

"Korsan XP ile dolandırılan kullanıcı, MS'i hırsız olmadığına ikna etmek için bakın neler yaptı?"
Ne yaptığını haberin devamında pek anlamadık ya Soru her neyse gelelim forum sorusuna kim suçluya; 
Vurun abalıya "microsoft suçlu ayağa kalk" diyelim her zamanki gibi değilmi Islık.
    İşletim sistemini  yasal yollarla satın alan kişi lisans anattarını online yolla ya da tel ile her  ne ise kayıt ettirip sistemini etkinleştirdikten sonra sonra neden Microsoft Genuine Advantage ile doğrulamak ister ya meraktan ya da güncelleme öncesi sistem istediğinden.Hepimiz biliyoruz ki " r...l  xp" diye tanınmış yazılımla üç kısa  aşama sonrası her tür kopya anattara da microsoft orjinal onayını veriyordu.Peki Microsoft Genuine Advantage onay verdi diye isletim sistemi yasal mı oluyorduGülümseme.Kişinin güncellemelerle  ile gelen küçük bir yazılımla  yasal olmayan işletim sistemleri konumunda-ki en büyük neden çoklu isletim sistemi kopyacılığı- saptanmış sistemini tekrar yasal hale getirme yolu kapalı değildir ki...Yeterki niyet doğru olsun...
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Tem 2009  10:24

suçlu kim acaba ? bana kullanıcı gibi geldi.
Herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Tem 2009  14:50

Suçlu o XP sürümünü kimden yada hangi şirketten aldıysa odur..Ne microsoftun nede kullanıcının suçu..
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Tem 2009  14:52

Microsoft müneccim mi?
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Tem 2009  21:09

Bu konuda da "microsoft"u suçlu gören var ya ;dünyanın en zengin düşünce platformuna sahip forumu olduğumuza bir kez daha inandım ;çinli lider mao zedungun bir sözü vardı "yüz çiçek açsın, bin fikir yarışsın"  ;diye Gülümsemeaynen öyle ...
Güncelleme: AkyüzCan (05 Tem 2009 21:12)
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Gelmeye ikna olmayan futbolcuyu ikna etmekemce 1 19 Oca 2009  21:53
 ms 98=ms xp olur muyns_drsngl 7 14 Ağu 2009  10:49
 ms 98 e ms xp format nasıl atılıryns_drsngl 9 23 Ağu 2009  01:34
 Ms xp ye Ms vista ya döndurmeyns_drsngl 4 28 Ağu 2009  16:25
 Microsoft, XP Pro için korsan avına çıktıCHIP Online 26 26 Mar 2009  01:14
Bu sayfa 0,69 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu