- Alıntı: ahmet79
Khramn arkadaşıma aynen katılıyorum,
pil %100 dolu iken şarj da tutmak pil ömrünü azaltacaktır.
arkadaşlar ben anlatamadım galiba pil dolduğunda şimdiki dizüstüler pili devre dışı bırakır yani pilin yan komşuda durmasıyla bilgisayarda takılı durması arasında bir fark yoktur bilgisayar direk şebekeden akım çeker.Fakat zamanla her batarya gibi bekledikçe yavaş yavaş tam dolu olmaktan çıkar.Şarj ettikten 1 hafta sonra sürekli şebekeye bağlı çalıştırdığınız halde %95-96 lara düşer.İşte bunuda adamlar düşünmüşler pilin hangi seviyeye düştüğünde dolacağını ayarlayabilirsiniz.Bunun sebebi de bu pillerin bir doldurma ömrü vardır örneğin 5000 defa dolup boşalma ömrü varsa pilin siz %99 a düştüğünde şarj etsenizde tamamen boşaltıp şarj etsenizde bu 5000 lik ömürden biri gider.Bu yüzden genelde %90 a düştüğünde şarj olmaya başlarlar.Tabii siz bunu daha aşağıyada çekebilirsiniz.
Tekrar söylüyorum eğer evde kullanıyorsanız pili çıkarmayın bu konu hani bilgisayar hakkında yanlış bilinenler makaleleri olur ya dergilerde onlardan biridir ve eski tip pil ve dizüstülerden kalma yanlış bir inanıştır
Nereden mi biliyorum dizüstümü ilk aldığımda buradaki gibi her kafadan başka ses çıkıyordu.Bende asus un merkezne mail attım durumu anlattım nedir bunun doğrusu diye sordum.Bilgisayarı üretenlerin söyledikleri yukarıda yazıyor ama ben onlardan iyi bilirim diyorsanız eyvallah onada saygımız var

bu arada bilgisayarı ilk aldığmda 1.5 sene evvel pili yaklaşık 2 saat 15 dk falan gidiyordu ve bu süre boyunca hep şarj a takılı kullandım hala 2 saat 15 dk gidiyor