Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

laptop pilsiz/prizde kullanlabilir mi?

CHIP Online

Kişisel Sayfası

PermaLink01 Mar 2009  18:24

zubeyyr sormuş:
sayın yetkili, ben genellikle bilgisayarımı evde ve güç kaynağına takılı olarak kullanıyordum ancak bir teknik servis çalışanından 'Disüstü bilgisayarlarda bataryanın çıkarılarak, direkt prizde kullanılmasının bilgisayar donanımına zarar verdiğini' duydum, doğruluk payı var mı?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
casper Nirvana, li on pil

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
Sorularınız için Uzmanına Sor
En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 803, 4,14

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Mar 2009  18:30

direk zarar vermez ancak elektrik kesintisi yada dalgalanma olduğunda olabilir, eğer harici güç kaynağı ile kullanıyorsanız herhangi bir sorun olmaz.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Mar 2009  18:41

Alıntı: khramn
Eğer pil takılı ise zararı genelde piledir ancak pil takılı değilken kullanıyorsanız oldukça tehlikeli. Bu cihazlar pil ile kullanım için tasarlandığından aşırı dalgalanmalarda, ani güç kesitilerinde güç gidip gelmelerinde hasastır. masaüstü sistemlerdeki gibi birçok akım koruma devresi bunlarda bulunmamaktadır. Bu nedenledirki bu şekilde kullanım tavsiye edilmez.

ups olduğu için herhangi bir sorun olmaz.
En üste git

Üye
REP: 353, 4,55

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Mar 2009  18:44

Kesintisiz güç kaynağınız kaliteli ise hiçbir sorun olmaz. Ama batarya takılı değilken direk şebeke prizine takarak bilgisayarınızı asla kullanmayın.
                                                                               * * *  GL@DY@TOR  * * *
En üste git

Üye
REP: 154, 3,80

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Mar 2009  00:57

arkadaşım bilgisayarın 1-2 senelikse bunlar pil dolu olduğunda akımı pili bypass ederek alırlar
yapman gereken şu:pilin herzaman takılı olacak ama haftada bir tamamen boşaltıp şarj edeceksin pil ayarlarındanda pili %90 ın altına düştüğünde şarj olacak şekilde ayarlarsan sıksık kendini şarj etmesini önlersin
ASUS f3sv240dr
T7700 2.4
GeForce 8600M GS
2 GB Ram
Vista home premium
chrome
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Mar 2009  02:29

Hocam Benimde Bi Sorum Olacak Bu Konuyla İlgili Peki Pil Takılı İken Şarj Aletide Sürekli Üzerinde Takılı Dursa Bi Problem Olurmu Yada Şarj 100%100 Dolunca Çekmekmi Lazım Yada Hep Şarjda Dursa Bi Sorun Olurmu ...
En üste git

Üye
REP: 977, 4,07

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Mar 2009  03:02

Alıntı: cam-ali
Hocam Benimde Bi Sorum Olacak Bu Konuyla İlgili Peki Pil Takılı İken Şarj Aletide Sürekli Üzerinde Takılı Dursa Bi Problem Olurmu Yada Şarj 100%100 Dolunca Çekmekmi Lazım Yada Hep Şarjda Dursa Bi Sorun Olurmu ...
Her iki durumdada pilin ömrü gider. Dizüstülerin yapılış amacı saatlerce oyun oynamak, günboyu nette gezinmek değil. Sanırım bunu üretenler günlük 3-4 saatlik kullaımı kriter alıyor olsalar gerek ve bu durumda dahi batarya en fazla 2 bilemedin 2.5 yıl performanslı çalışmaktadır. Bu kriteri göz önünde bulundurulursa günlük 6 saat kasmadan ofis net işlerinde kullanımda batarya 1-1.5 yıl, 6 saat oyunda kullanmada en fazla 1 yıl gidecektir. Sorasında şarjdan çıkartırsınız batarya bir saate gider. Pillerde alkalin solisyon kullanılmakatadır. Kulldıkça biraz daha azalır ve şarj ömrü kısa gitmeye başlar. Bence dizüstlerini amacına göre kullanmak gerekir. En doğrusu ikametgahta masaüstü, seyahatte ,işte e-pc.
No comments
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Mar 2009  07:53

Her iki durumdada pilin ömrü gider. Dizüstülerin yapılış amacı saatlerce oyun oynamak, günboyu nette gezinmek değil. Sanırım bunu üretenler günlük 3-4 saatlik kullaımı kriter alıyor olsalar gerek ve bu durumda dahi batarya en fazla 2 bilemedin 2.5 yıl performanslı çalışmaktadır. Bu kriteri göz önünde bulundurulursa günlük 6 saat kasmadan ofis net işlerinde kullanımda batarya 1-1.5 yıl, 6 saat oyunda kullanmada en fazla 1 yıl gidecektir. Sorasında şarjdan çıkartırsınız batarya bir saate gider. Pillerde alkalin solisyon kullanılmakatadır. Kulldıkça biraz daha azalır ve şarj ömrü kısa gitmeye başlar. Bence dizüstlerini amacına göre kullanmak gerekir. En doğrusu ikametgahta masaüstü, seyahatte ,işte e-pc.

Khramn arkadaşıma aynen katılıyorum,
pil %100 dolu iken şarj da tutmak pil ömrünü azaltacaktır.
En üste git

Üye
REP: 154, 3,80

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Mar 2009  11:20

Alıntı: ahmet79

Khramn arkadaşıma aynen katılıyorum,
pil %100 dolu iken şarj da tutmak pil ömrünü azaltacaktır.
arkadaşlar ben anlatamadım galiba pil dolduğunda şimdiki dizüstüler pili devre dışı bırakır yani pilin yan komşuda durmasıyla bilgisayarda takılı durması arasında bir fark yoktur bilgisayar direk şebekeden akım çeker.Fakat zamanla her batarya gibi bekledikçe yavaş yavaş tam dolu olmaktan çıkar.Şarj ettikten 1 hafta sonra sürekli şebekeye bağlı çalıştırdığınız halde %95-96 lara düşer.İşte bunuda adamlar düşünmüşler pilin hangi seviyeye düştüğünde dolacağını ayarlayabilirsiniz.Bunun sebebi de bu pillerin bir doldurma ömrü vardır örneğin 5000 defa dolup boşalma ömrü varsa pilin siz %99 a düştüğünde şarj etsenizde tamamen boşaltıp şarj etsenizde bu 5000 lik ömürden biri gider.Bu yüzden genelde %90 a düştüğünde şarj olmaya başlarlar.Tabii siz bunu daha aşağıyada çekebilirsiniz.
Tekrar söylüyorum eğer evde kullanıyorsanız pili çıkarmayın bu konu hani bilgisayar hakkında yanlış bilinenler makaleleri olur ya dergilerde onlardan biridir ve eski tip pil ve dizüstülerden kalma yanlış bir inanıştır
Nereden mi biliyorum dizüstümü ilk aldığımda buradaki gibi her kafadan başka ses çıkıyordu.Bende asus un merkezne mail attım durumu anlattım nedir bunun doğrusu diye sordum.Bilgisayarı üretenlerin söyledikleri yukarıda yazıyor ama ben onlardan iyi bilirim diyorsanız eyvallah onada saygımız varGülümseme
bu arada bilgisayarı ilk aldığmda 1.5 sene evvel pili yaklaşık 2 saat 15 dk falan gidiyordu ve bu süre boyunca hep şarj a takılı kullandım hala 2 saat 15 dk gidiyorGülümseme
Güncelleme: aapociapo (02 Mar 2009 11:23)
ASUS f3sv240dr
T7700 2.4
GeForce 8600M GS
2 GB Ram
Vista home premium
chrome
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Mar 2009  14:12

Eyw Kardeşim Teşekkür Ediyorum ...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Mar 2009  14:25

Alıntı: aapociapo
pil ayarlarındanda pili %90 ın altına düştüğünde şarj olacak şekilde ayarlarsan sıksık kendini şarj etmesini önlersin

bunu nerden ayarlıcazSoru
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
AOC mi HP mi INCA mı ACER mı LG mi ?ycs1907 18 03 May 2012  15:53
 LAPTOP'TA VGA DAHİLİ Mİ HARİCİ Mİ?HPQ-User 5 07 Eyl 2009  19:37
hangi laptop asus n61ja mı samsung r580 mi - acil-adame 4 27 Haz 2010  23:03
 32 mi 64 bit mi Laptop içinarcaacar 2 23 Ara 2010  10:51
 Windows xp mi Windows7 mi ? (Laptop)mekansz22 12 05 Haz 2011  17:28
Bu sayfa 1,11 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu