Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

laptop pilsiz/prizde kullanlabilir mi?

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2012  01:22

bu pirizler yeterde artar. bagla adaptorunu.

http://www.hepsiburada.com/liste ... 3gK4CFYW-zAodXjDK2g
En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2012  01:35

Bilgisayar prize takıldığı anda çalışıyor ve işlem yapıyor iseniz sorun olmaz. Notebook bilgisayarlarda pile zarar veren tek şey bilgisayarın çalışmadığı durumlarda yani kapalı iken fiş veya prizde bırakmanızdır.Birde notebook bilgisayarınızın enerjiyi sağladığı priz mutlaka topraklı olmalı.. bazı durumlarda priz topraklı olsada binanızda yeterli topraklama yapılmış bir elektrik teçhizatı yok ise o zaman bilgisayarın pili dahil, bilgisayarın kendisi ve evdeki tüm elektirikli aletler tehlike altında bulunacaktır.

Çalıştığınız sürece bilgisayar prize bağlı durabilir.Bu şekilde pilin ömrü kısalmaz.Ama bilgisayarınız kapalı iken prize bağlı tutmayınız..

Eğer pilinin bittiğini ve hemen tükendiğini yaşayan bilgisayar kullanıcısı var ise ona küçük bir önerim var.Pili bilgisayardan ayırarak bir kağıdın içinde 24 saat buzdolabında tutun! Bu işe yarayacaktır.
Güncelleme: benarsimet (03 Şub 2012 01:36)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2012  03:11

detroıt evet herkes saçmalamış dişlerini diş macunu kadar yediklerinde çürütür adaptör içindeki mekanizma dandik bir mekanizma ben şebekeden gelen elektiriğin 260 olduğunuda gördüm 190 olduğunuda bu demek değil ki notebook hemen yanacak bu demektirki bir tolerans seviyesi var ve bir gün bakmışın pc mefta olmuş. insanları yanlış bilgilendirme pilsiz kullanmayınız bir ups niz yoksa hatta pil olmadan line interective bir ups kullansan daha güvende değilsin gerçek anlamda sağlıklı bir akım için paraya kıyıp online ups al istediğin kadar pilsiz kullan zaten zamanla o pilden edeceğin kar ups nin parasını çıkaracaktır. Son olarak sakın ha bozuk pil kullanmayınız bu çok daha sakat bir durum benim pilim bozuk yenisi piyasada yok asusda 150 tl cicarı ama pc evden çıkmadığı için o paraya ups aldım al sana pil...
Modern hayatın tüm sahteliği ve iki yüzlülüğüne karşı yaşasın vandalizm.

En üste git

Üye
REP: 444, 3,67

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2012  10:37

Ben de mi saçmaladım acaba.

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink10 Şub 2012  02:45

yanlış bilmiyorsam adaptörler zaten gelen elektriği düzenliyor bu sebeple elektrik dalgalıda gelse bir sorun olmaz bence
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink10 Şub 2012  17:19

Alıntı: DETROID_3503.02.2012 01:19:28Alıntı yapılan Mesaja git
herkez  sacmalamis pil uzerinde kullanirsan surekli pilin omru cabuk biter ve makinen daha cabuk bozulur.Cunku pili surekli sarj edecek buda amperin dusmesine sebeb olur.Ondan sonra bilgisayarim neden agir calisiyor diyip durursunuz.Sanki elektirik dalgalansa haberiniz olacak.Bizim eve 10 yildir 207watt geliyor.Daha birkere elektirikten yanan bir alet gormedim.Ustelik duz geldigini gormedim.Hep dalgali.Ayrica adaptorun yada esyalarin icindeki transformator zaten akimi normalestirmek icin kullaniliyor yani pil olsada bilgisayariniz yanar olmasada.Leptobukoruyan pil degil adaptoru ve laptobun icindeki devrelerdir.Pil sadece ups gorevi goruyor.Asil gucu pirizden aliyor.yani pil elektirik kesilince kaldigin yerden devam etmeni saglar.Yani siz diyorsunuz ki dislerimi dis fircasi koruyor macun degil.Bende diyorumki disinizi koruyan firca degil macun.
Cep telefonunu surekli sarjda kullanan varmi o size aciklasin.Size gore telefonu pilmi koruyor yoksa adaptoru ve devrelerimi.

Öncelikle herkez-herkes diye sebeb-sebep diye yazılır kimse saçmalamaış laptop'ların yanında pili koruyucu yazılımlar geliyor oradan pili az kullanıyorum şarjı fazla doldurma seçeneğini işaretleyerek pil ömrünü arttırırsın pili korumak adına laptop'u pilsiz kullanmanın manası yok aksine elektrik kesintilerinde şak diye kapanmayacağı için bilgisayar donanımlarını korumuş olursunuz firmalar bunu sizin adınıza düşünüyor zaten bilgisi olmayanların konuşmaması bütün okurların yararına olucaktır.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
AOC mi HP mi INCA mı ACER mı LG mi ?ycs1907 18 03 May 2012  15:53
 LAPTOP'TA VGA DAHİLİ Mİ HARİCİ Mİ?HPQ-User 5 07 Eyl 2009  19:37
hangi laptop asus n61ja mı samsung r580 mi - acil-adame 4 27 Haz 2010  23:03
 32 mi 64 bit mi Laptop içinarcaacar 2 23 Ara 2010  10:51
 Windows xp mi Windows7 mi ? (Laptop)mekansz22 12 05 Haz 2011  17:28
Bu sayfa 0,52 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu