CHIP Forum
Haber
İnceleme
Makale
CHIP TV
Galeri
Kategoriler
Forum
Canlı Yayın
Konu Seçenekleri

laptopa kulaklık hoparlör takınca ses gelmiyor:(

Yeni Üye
UID
44843
Mesaj
7
Kayıt
14 Nis 2007

Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 17:42     #1
mrb arkadaşlar dizüstü bilgisayarımda ses sorunu yaşıyorum.pcnin kulaklık girişine kulaklık veya hoparlör kablosunu taktıgımda ses gidiyor.kabloyu çıkarınca normal pcde bulunan dahili hoparlörden ses geliyor ama oraya kabloyu takınca ses kesiliyor.ses driverini tekrar yükledim düzelmedi format attım pcye yine aynı.ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Bildir
Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 279, 4,01
UID
41524
Mesaj
3064
Kayıt
27 Şub 2007

Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 20:04     #2
ses kartı yazılımındaki önpanelden sesi kaldır yanındaki cheki kadır düzelir
 
Son düzenleme: erkanc ~ 14 Nis 2007 20:05
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
44843
Mesaj
7
Kayıt
14 Nis 2007

Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 20:24     #3
nasıl yani anlamadım :s
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
İlk Maestro
REP: 1585, 3,97
UID
37567
Mesaj
11441
Kayıt
22 Kas 2006

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 20:40     #4
sağ alt kosede bulunan saatın orada ses kartının ayarlarının olduğu sıyah hoparlor şekline 2 defa tıkla , panel açıldıgında en bastakı ses ayarını altında bır tik varsa kaldır. O tık sesı mute konumuna alır yanı komple sesı kapatır. eğer böyle tıkler varsa mıkrofon harıc hepsını kaldırabılırsın. Eğer mıkrofon ayarının altındakı tıkı kaldırırsan mıkrofonunu açarsın. :D

Buda olmadı o zaman kulaklığını baska bır cıhazda dene belkı kulaklık kabloları bozuk olabılır.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
44843
Mesaj
7
Kayıt
14 Nis 2007

Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 20:48     #5
yok onlar normal açık yani ses.zaten kulaklık girişine kulaklık veya hoparlör kablosunu takınca ses kesiliyor onun dışında pcde dahili şekilde bulunan yani pcnin kendi hoparlörü çalışıyor.kulaklıkta veya hoparlörde sorun yok başka cihazda denedim onlar çalışıyolar
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
İlk Maestro
REP: 1585, 3,97
UID
37567
Mesaj
11441
Kayıt
22 Kas 2006

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 21:20     #6
o zaman senin jack girişlerin çalışmıyor.Weya ses çıkışların yanmış olabilir.:( yapacak bir şey yok tamıre vermen gerekebilir.Başka bir kulaklıkta dene son bir umut.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
39691
Mesaj
1248
Kayıt
28 Oca 2007

Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 21:26     #7
DAHA ÖNCE bu sorunu yaşıyor muydun??
normali öyle olabilir. kulaklık girişlerinde içinde switch olur normalde kulaklığı takınca hoparlore giden sesi kapatmak için bir anahtar görevi görür. yani, çevreye rahatsızlık vermemek için kulaklık taktığını düşünüyor, dışarıya ses çıkmasın diye sessizlik yapıyor aklı sıra :)
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
44843
Mesaj
7
Kayıt
14 Nis 2007

Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 21:29     #8
başka kulaklıkla da denedim yine aynı..

hayır önceden öyle bişey yoktu normalde kulaklık fln takınca çalışıyodu sonradan oldu nasıl olduysa :(
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
39691
Mesaj
1248
Kayıt
28 Oca 2007

Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 21:40     #9
o zaman ses donanımı ne ise onun programında bi ayarı vardır.
"format atmışsın" sorun yine aynı; demekki default olarak bu ayar yükleniyor.. ses kartının programını kontrol et vardır bir çözümü denetim masasına ve yüklü programlara bak. ses driverinin kullanıcıya sunduğu özel seçenekler vardır mutlaka..

bide laptopunun markasını ve özelliklerini yazarsan daha iyi yardım alırsın. kolay gelsin
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
44843
Mesaj
7
Kayıt
14 Nis 2007

Kişisel Sayfası
Engelle

14 Nis 2007 22:00     #10
baktim ama ses kartinin ayarlarinı bulamadım :(
ses kartının markası sigmaTel
bilgisayarımın markası dell-ınspıron 6000
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla