LG G3 Sensör Sorunu Olan Varmı?

Arslan Başkan
30-06-2015, 19:32   |  #1  
Arslan Başkan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

Arkadaşlar Benim telefon da sensör sorunu var.

Arama yaptığım da  yakınlık sensörü devreye giriyor ama aramayı sonlandıramıyorum kitleniyor neden oluyor bilmiyorum. 

Aynı durum ile karşılaşan oldu mu ?

Sistem Bilgilerim
berk1995
01-07-2015, 16:18   |  #2  
berk1995 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 17
323 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Bende LG G3 kullanıcısıyım açıkcası böyle bir hata hiç almadım. En kolay çözümü telefona bir reset atmak olabilir diye düşünüyorum.

berk1995 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Arslan Başkan
04-07-2015, 23:18   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

Yok arkadaşım denedim ama çözüm olmadı reset

Arslan Başkan
04-07-2015, 23:21   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

Bu problemle  alâkalı çok araştırdım lg kullanıcıların %30 u bu problem ile karşılaşmış. Lanet olsun yahu

Zanzara74
14-07-2015, 00:16   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

Sorun son bir aydır baş göstermeye basladı lg yetkilileri sensörün sıvı teması ya da ekran filminden calısmıyor olabileceğini söyledi .

1 telefonu ıslak mendil ile silmeyin

2 telefon cepte terle temasından kaçının

3 aşırı ısınmış telefonu cebe atmayın

Aynı sorunu yasıyordum telefon bir gün havalandırdım cepte fazla uzun taşımıyorum şu an sorun yok not telefon sıcak iken cebe koyduğumda bir süre sonra ekranda su buharı oluşuyordu.

dctheodore
16-01-2016, 23:01   |  #6  
dctheodore avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2016

Merhaba arkadaşlar, bende yaklaşık 2 haftadır aynı sensör sorunu ile karşı karşıyayım. Aşırı sıkıntılı bir durum, çağrıyı karşı taraf yönetiyor resmen, kapatamıyorsunuz çağrıyı. Sesli mesaja düşen çağrılar, yanlış aradığınız numaralar, tam işkence gibi iki hafta geçirdim. Birçok araştırma yaptım konu hakkında ama pek faydalı bilgi bulamadım. Bundan 1 ay kadar önce de kırık ekranımı değiştirmiştim internetten sipariş vererek 220 tl ye orjinal ekran aldım. Youtube dan mevcut videolar desteğiyle yaptım işlemi. Herneyse, tüm bu sensör sorununda geçen süre zarfında, ekran değişimi sırasında yanlış birşey yaptığımı, telefona bir şekilde zarar verdiğimi düşünüp durdum. 2 defa factory reset, 4.4.2 ye dönüş, sistem dosyalarıyla oynama, hiçbiri işe yaramadı, ta ki bu akşama kadar. Xda forum da, sensörü temizlemenin işe yarayacağını söyleyen yazılar okudum. Bunu yapmak için bu akşam telefonu tekrar elime aldım, aynı şekilde içini açtım ve temizledim ( çok da pis değildi zaten ). Sonrasında tam parçaları yerlerine takarken sensör ün bulunduğu kısımdaki iki ışık alan noktanın fazlasıyla mat olduğunu gördüm, aklıma sensör ün bir şekilde bu kapanmadan sonra yeterli ışık alamayacağı geldi ve sensör e ait o iki noktaya ait mat filmi kazıdım, şeffaf hali aldı yani cam halini. Heyecanla kapadım telefonu ve hemen denedim sonucu, evet oldu, çalışıyor, sensör sorunu ben bu şekilde çözdüm. Ne kadar doğru bir çözüm, ne kadar tüm sensör sorunları buna bağlı bilemiyorum ama çözdüm işte kendi sorunumu. Bunaltıcı sorun olduğundan dolayı paylaşmak istedim, umarım işe yarar sizlerde de, hayırlı akşamlar.

Edit: Hala problemi yaşayan ve bu çözümü deneyecek arkadaşların sonucunu bekliyorum.

Son Düzenleme: dctheodore ~ 16 Ocak 2016 23:15 Neden: Ekleme
Bekir Hoca
16-04-2016, 13:49   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

Arkadaşlar bende aynı baş belası sorunla yaklaşık br haftadır uğraşıyorum. LG G3 telefonum arama esnasında ekran kararıyor ve tekrar açılmıyor. Karşı taraf telefonu kapatmazsa (ki neden kapatma tuşuna basmadan cebe atarlar anlamıyorum ) kulağımdan ayırdığımda ekran açılmadığı için telefonu kapatamıyordum. Bunaltıcı bir sorun olduğu için siteye üye oldum. İnşallah bir müslümana faydamız olur.
        Arkadaşlar öncelikle sorun yakınlık sensöründen kaynaklanıyor. Bu sensör bozulmuş olabilir, yada çalışmasını engelleyen toz vb. şeyler olabilir. Ben kendi telefonumda ekran koruyucu cam kullanıyorum. Camın telefondaki sensörlere denk gelen kısımları açık yani az da olsa orada tozun ve zamanla oluşan kirin birikebileceği ve çukur olduğu için temizlenmesi zor bir kısım oluşuyor. Bunu farkettim. Camı kaldırıp sensörün olduğu yeri temiz bir bezle sildim. Sorun çözüldü. Eğer sizin de sorununuz bu temizlik yüzündense bu şekilde çözülür.
        Bu şekilde çözülmüyorsa en azından arama sırasında çağrıyı sonlandırabilmek için çağrı ayarlarından 'Güç tuşu çağrıyı sonlandırır' kısmına tik atın. Böylelikle güç tuşuyla telefonu kapatıp yolunuza devam edebilir, sinir küpü olmazsınız :) O ayarlara şu şekilde ulaşırsınız. Normal arama yaptığımız ekranı açıyoruz. Tuşları çevirdiğimiz kısmı. Sağ üst köşede alt alta üç nokta var. Ona dokunuyoruz. Orada çıkan menüden Çağrı ayarları sekmesini seçiyoruz. Açılan ekrandan da 'Güç tuşu aramayı sonlandırır'  yazan yere tik atıyoruz. Böylelikle ekran açılmasa bile çağrıyı sonlandırarak sorunumuzu kısmen de olsa çözmüş oluruz. Herkese sorunsuz günler dilerim...

jonsnow
25-05-2016, 20:42   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2016

arkadaşlar hala aynı sorunu devam edenler için telefonun açma tuşuna 1 kez 1 saniye sonra 2 kez peşpeşe basarsaniz ekran geliyor ben boyle çözdüm lg g3 aldığıma tekrar pişmanım lanet olsun guncellemeyide vermediler

Toprak Zengin
10-06-2016, 12:50   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2016

arkadaşlar sorun sensörle ilgili  kırılmaz cam taktırmışsınızdır  oda  sensörü  kapatıyordur  eyer  kırılmaz  camı sökersenız sorun çözülmüş olacak  boşa  başka  bırşeylerle ugraşmayın.

gamenight
26-07-2016, 15:53   |  #10  
gamenight avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2016

Aynen büyük ihtimal kırılmaz camla alakalı durum olabilir. Bendede var G3 cam kullanmıyorum ve bi problem yaşamadım