- Alıntı: liberty city24.08.2011 18:43:21

1- deep freeze enterprise her zaman son sürüm ve son build kullanın
2- windows u son sürüm ve son build kullanın
3- windows updateden tüm updateleri yükleyin
4- veri yürütme engellemesi dep i açın
5- windowsun daima ultimate sürümünü kullanın
6- iyi bir total security yazılımı yükleyin
7- kullandığınız tüm programlar son sürüm ve son build olsun
Merhaba güzel bir konu ama daha önce bir kaç bu tarz konu açtığınızı hatırlıyorum. Maddelerde ki bazı kusurları izninizle düzelteyim;
1. si herkes Windows kullanmıyor, doğrusu şu şekil de olabilir; işletim sisteminizin son sürümü ve güncel hali diyerek 2 maddeyi tek maddeye de dönüştürebilirdin.
2. si Windows'un illa Ultimate sürümü olmak zorun da değil tüm sürümlerin güvenliği aynıdır. (Bakın yanlış anlaşılmasın sürüm diyorum verisyon değil)
3. sü Internet Security yazılımı en ileri ve en amatör kullanıcı için idaeldir. Mantıklı düşündüğümüz de Total security yazılımların da I.S'den fazlası tune-up araçları olması, yedekleme ve bazılarında da parola yöneticisi gibi araçlar barındırması. Zaten Windows'un son versiyonunu kullanıyorsak (Windows 7 kullanıyoruz demektir) Windows 7'de yedekleme mevcut. Tune-up'a gerek yok isteyen kendi eli ile de yapabilir. Parola yöneticisi de Lastpass en güzel alternatiftir.
Son maddeyi de şöyle düzeltebiliriz;
Gereksiz hiç bir yazılım ya da eklenti kullanmayın, kullandığınız program ve eklentileri de sürekli güncel olsun ;)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, siz de konunuzu benim yazdıklarımdan bir kaç tanesini eklerseniz sevinirim. Böylece daha sağlıklı bir konuya sahip olursunuz.
Yazdıklarıma ek olarak;
-Norton DNS ya da Comodo DNS kullanalım
-Tarayıcımıza WOT eklentisini kuralım
-Tarayıcı olarak Internet Explorer 9'u kullanalım (Güvenlik açısından idael bir tarayıcı)
-Antivirüsümüzün yanına ek olarak Malwarebytes yazılımını kuralım
-Herhangi bir yere parola girerken sanal klavye kullanalım
-Orjinal bir işletim sistemi kullanalım
Yukarı da belirttiğim maddeleri arkadaşımızın maddeleri ile birlikte uygularsak gerçekten de maksimum bir güvenliğe ulaşabilirsiniz. Tabi bu maksimum terimi yine sizin elleriniz de olan bir şey ;)