Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

maksimum güvenlik 7 altın kural %99.9 güvenlik

Üye
REP: 162, 3,41

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2011  18:43

1- deep freeze enterprise her zaman son sürüm ve son build kullanın
2- windows u son sürüm ve son build kullanın
3- windows updateden tüm updateleri yükleyin
4- veri yürütme engellemesi dep i açın
5- windowsun daima ultimate sürümünü kullanın
6- iyi bir total security yazılımı yükleyin
7- kullandığınız tüm programlar son sürüm ve son build olsun
Liberty City  (Carl246)
orijinal mail adreslerim ugurhancavus@hotmail.com
ugurhancavus@hotmail.com.tr
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2011  18:45

:) yadaaaaa  benim gibi çökçeği zaman delirin silin bütün programları sadece windows kalsın gidin güvenli moda sistemi geri yükleyin kurun kaspersky yi sadece rahat edin :)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2011  18:47

Alıntı: faceman24.08.2011 18:45:26Alıntı yapılan Mesaja git
:) yadaaaaa  benim gibi çökçeği zaman delirin silin bütün programları sadece windows kalsın gidin güvenli moda sistemi geri yükleyin kurun kaspersky yi sadece rahat edin :)
Ağzı kulaklarına varıyor
Liberty City  (Carl246)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2011  22:10

Ya da bütün hizmet ve yazılımların internete bağlantısını kesin. (Windows Update dahil) Sadece internet tarayıcısına (IE olmasın, Firefox önerim çünkü açık kaynaklı) ve internet kullanan oyunlara vs. güvenlik duvarından izin atayın. (Bunu Win7'nin kendi güvenlik duvarından yapabilirsiniz). Bu internet kullanan yazılımları da bir kum havuzunda çalıştırın. Antivirüs, ek güvenlik duvarı kullanmayın. Sınırlı hesap kullanın. Dosyalarınızı depoladığınız D,E,F...leri standart kullanıcı için engelleyin. UAC'ı en üst seviyede tutun. Benim yaptıklarım da bunlara yakın :) Ayrıca Windows Uzaktan Yönetimdi sanırım, eğer internete dosya göndermesini engellerseniz internet bağlantınız kesiliyor, adamlar sanırım casusçuluk yapıyor üzerimde ve ben de malum izin veriyorum yoksa internet gidiyor, çözümünü bulamadım. Neyse ki önemli dosyalarım yok.

Bunları yapıp ama virüs kapanlara şimdiden söyleyeyim, sorumlusu ben değilim :)
Güncelleme: PC.Kopat (24 Ağu 2011 22:51)
En üste git

Üye
REP: 130, 3,51

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2011  12:33

[maksimum güvenlik 7 altın kural %99.9 güvenlik](Alıntı)
yukarıda ki verilen içerik çok eksik ve hatalı:
Şöyle ki:
deep freeze nin kendisi sorun dur[ve\veya olabilir]?Ayrıca artık günümüzde sırf imza tabanlı güvenlik yeterli olamamakta,''AntiLogger + AntiMalware + HIPS''  3'lüsü ile desteklenmesi gerekmektedir.Yine tarayıcı güvenlik eklentilerinden ve\veya ayarlarından hiç söz edilmiyor(*).Tabii malumunuz old. üzere bilinçli bir kullanıcı da gerekli.Yine ayrıca kişi istediği kadar max.güvenliğini sağlasın,bilgisayarının (her türlü)temizliğini ,bakımını, onarımını,optimizasyonunu yapabiliyorsa sorunu olmaz.Aksi takdirde içinde hiç virüsü olmayan,ama sürekli donma,kilitlenme ,çökme,... yaşayan bir bilg.dan bahsederiz.Her şeyin son sürüm \ build  olması keşke çare olabilse , he he ..
(*) http://www.chip.com.tr/forum/dah ... ternet_t166559.html
Güncelleme: viking20 (25 Ağu 2011 13:40)
Unutmayın; Siz onu umursamazsanız, doğa Sizi hiç umursamaz... 
http://www.agaclar.net/forum
http://www.bitkiforum.com/index.php
http://www.tarimtv.gov.tr/index.php

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2011  13:01

Windows un dertleri yüzünden saatlerce uğraşıyordum ama artık Windows un yanında Ubuntu kullanacağım. Çok hızlı ve yavaşlamıyor. Güvenlik konusunuda kafaya takmanız gerekmiyor.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2011  13:55

Alıntı: viking2025.08.2011 12:33:44Alıntı yapılan Mesaja git
Şöyle ki:
deep freeze nin kendisi sorun dur[ve\veya olabilir]?Ayrıca artık günümüzde sırf imza tabanlı güvenlik yeterli olamamakta,''AntiLogger + AntiMalware + HIPS''  3'lüsü ile desteklenmesi gerekmektedir.Yine tarayıcı güvenlik eklentilerinden ve\veya ayarlarından hiç söz edilmiyor(*).Tabii malumunuz old. üzere bilinçli bir kullanıcı da gerekli.Yine ayrıca kişi istediği kadar max.güvenliğini sağlasın,bilgisayarının (her türlü)temizliğini ,bakımını, onarımını,optimizasyonunu yapabiliyorsa sorunu olmaz.Aksi takdirde içinde hiç virüsü olmayan,ama sürekli donma,kilitlenme ,çökme,... yaşayan bir bilg.dan bahsederiz.Her şeyin son sürüm \ build  olması keşke çare olabilse , he he ..
deep freeze in kendisi sorun değil kullanmasını bilene ;)
imza veritabanı yeterli olmamakta bunu bende biliyorum
ama 7 altın kuralı uyguladığınızda virusleri kendiniz bulup bilerek çalıiştırın yine çalışmıyor çünkü herşey son sürüm son build ve güncel veri yürütme engellemesi açık olduğu için virus çalışmıyor yani işlemiyor
çalışsada total securıty yazılımı tarafından engelleniyor ve reset olduğunda deep freeze tarafından herşey eski haline dönüyor deep freeze pasifken sadece programlarınızı ve windows u ve total securıty yazılımınızı güncel tutun yeni sürüm çıktığında yükleyin total securıty nin veritabanını güncel tutun
sadece bunları yaparken deep freeze pasif olsun deep freeze in yeni sürümü çıktığında total securıty yazılımınızı kapatın yeni sürüm deep freeze enterpriseyi yükleyin sadece güncellemeleri yaparken deep freeze pasif olursa kalan zamanlarda aktif olursa ve her zaman son sürüm son build olursa yeni windows çıktığı zaman yüklenirse yükseltme yaparak veya diski formatlayarak yine herşey son sürüm son build güncel olursa pc ye hiçbir virus etki edemez isterseniz deneyin %99 güvenlik yani virus girme ihtimali %1 lik bir ihtimal sıkıyorsa virus girsin giremez bana inanmıyorsanız pcmaker e sorun oda böyle düşünüyor
Liberty City  (Carl246)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2011  14:44

Alıntı: liberty city24.08.2011 18:43:21Alıntı yapılan Mesaja git
1- deep freeze enterprise her zaman son sürüm ve son build kullanın
2- windows  u son sürüm ve son build kullanın
3- windows updateden tüm updateleri  yükleyin
4- veri yürütme engellemesi dep i açın
5- windowsun daima ultimate sürümünü kullanın
6- iyi bir total security  yazılımı yükleyin
7- kullandığınız tüm programlar  son sürüm ve son build  olsun

Merhaba güzel bir konu ama daha önce bir kaç bu tarz konu açtığınızı hatırlıyorum. Maddelerde ki bazı kusurları izninizle düzelteyim;
1. si herkes Windows kullanmıyor, doğrusu şu şekil de olabilir; işletim sisteminizin son sürümü ve güncel hali diyerek 2 maddeyi tek maddeye de dönüştürebilirdin.
2. si Windows'un illa Ultimate sürümü olmak zorun da değil tüm sürümlerin güvenliği aynıdır. (Bakın yanlış anlaşılmasın sürüm diyorum verisyon değil) 
3. sü Internet Security yazılımı en ileri ve en amatör kullanıcı için idaeldir. Mantıklı düşündüğümüz de Total security yazılımların da I.S'den fazlası tune-up araçları olması, yedekleme ve bazılarında da parola yöneticisi gibi araçlar barındırması. Zaten Windows'un son versiyonunu kullanıyorsak (Windows 7 kullanıyoruz demektir) Windows 7'de yedekleme mevcut. Tune-up'a gerek yok isteyen kendi eli ile de yapabilir. Parola yöneticisi de Lastpass en güzel alternatiftir.
Son maddeyi de şöyle düzeltebiliriz;
Gereksiz hiç bir yazılım ya da eklenti kullanmayın, kullandığınız program ve eklentileri de sürekli güncel olsun ;)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, siz de konunuzu benim yazdıklarımdan bir kaç tanesini eklerseniz sevinirim. Böylece daha sağlıklı bir konuya sahip olursunuz.

Yazdıklarıma ek olarak;
-Norton DNS ya da Comodo DNS kullanalım
-Tarayıcımıza WOT eklentisini kuralım
-Tarayıcı olarak Internet Explorer 9'u kullanalım (Güvenlik açısından idael bir tarayıcı)
-Antivirüsümüzün yanına ek olarak Malwarebytes yazılımını kuralım
-Herhangi bir yere parola girerken sanal klavye kullanalım
-Orjinal bir işletim sistemi kullanalım
Yukarı da belirttiğim maddeleri arkadaşımızın maddeleri ile birlikte uygularsak gerçekten de maksimum bir güvenliğe ulaşabilirsiniz. Tabi bu maksimum terimi yine sizin elleriniz de olan bir şey ;)
Güncelleme: özkan_oktay (25 Ağu 2011 14:50)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2011  14:56

Alıntı: viking2025.08.2011 12:33:44Alıntı yapılan Mesaja git
Şöyle ki:

Tamamen katılıyorum. Eğer zaten interneti ve bilgisayarı iyi kullanmayı bilen bir kullanıcı isek hiç bir yazılıma ihtiyaç duymadan bir kaç ayar ve temiz bir kullanım ile kendi çapımız da güvenliğimizi maksimuma çıkarabiliriz diye düşünüyorum.

Yeni aklıma geldi;
Bir çok ağ saldırısı, izinsiz erişim gibi durumlar uygulama açıklarından kaynaklanıyor. Ve bir çoğumuz biliyor ki açıkların kralı Adobe firması. En çok Flash player ürünün de açık bulunuyor. Bu yüzden tüm kullandığımız Adobe ürünlerini güncel tutmak ta büyük fayda var.
Güncelleme: özkan_oktay (25 Ağu 2011 15:06)
En üste git

Denetmen

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2011  15:17

Alıntı: liberty city25.08.2011 13:55:57Alıntı yapılan Mesaja git
deep freeze in kendisi sorun değil  kullanmasını bilene  ;)
imza veritabanı yeterli olmamakta  bunu bende biliyorum  
ama 7 altın kuralı uyguladığınızda  virusleri kendiniz bulup  bilerek çalıiştırın yine çalışmıyor  çünkü herşey son sürüm son build ve güncel  veri yürütme engellemesi açık olduğu için  virus  çalışmıyor yani işlemiyor
çalışsada total securıty yazılımı  tarafından engelleniyor   ve reset  olduğunda  deep freeze  tarafından herşey eski haline dönüyor deep freeze pasifken  sadece  programlarınızı ve  windows u ve total  securıty yazılımınızı güncel tutun yeni sürüm çıktığında yükleyin  total securıty nin veritabanını güncel tutun  
sadece bunları yaparken deep freeze pasif olsun  deep freeze in yeni sürümü  çıktığında total securıty  yazılımınızı kapatın  yeni sürüm deep freeze enterpriseyi yükleyin sadece  güncellemeleri yaparken deep freeze pasif olursa kalan zamanlarda aktif olursa ve her zaman son sürüm son build olursa yeni windows çıktığı zaman yüklenirse  yükseltme yaparak veya diski formatlayarak   yine herşey  son sürüm son build  güncel olursa  pc ye  hiçbir virus etki edemez  isterseniz deneyin %99 güvenlik yani virus girme ihtimali  %1 lik bir ihtimal sıkıyorsa virus girsin  giremez  bana inanmıyorsanız pcmaker e sorun  oda böyle düşünüyor

Bu yazdığın biraz saçma olmuş. Bilgisayar için güvenlik istiyoruz biz. Senin yazdığın güvenlik için bilgisayar : ) 
Kullanıcı adımı değiştirdim. Eski kullanıcı adım: AnDi
www.andacisik.com <-- Andaç Işık Kişisel Olmayan Blogumsusu 
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2011  15:56

Alıntı: özkan_oktay25.08.2011 14:44:50Alıntı yapılan Mesaja git
Merhaba güzel bir konu ama daha önce bir kaç bu tarz konu açtığınızı hatırlıyorum. Maddelerde ki bazı kusurları izninizle düzelteyim;
1. si herkes Windows kullanmıyor, doğrusu şu şekil de olabilir; işletim sisteminizin son sürümü ve güncel hali diyerek 2 maddeyi tek maddeye de dönüştürebilirdin.
2. si Windows'un illa Ultimate sürümü olmak zorun da değil tüm sürümlerin güvenliği aynıdır. (Bakın yanlış anlaşılmasın sürüm diyorum verisyon değil) 
3. sü Internet Security yazılımı en ileri ve en amatör kullanıcı için idaeldir. Mantıklı düşündüğümüz de Total security yazılımların da I.S'den fazlası tune-up araçları olması, yedekleme ve bazılarında da parola yöneticisi gibi araçlar barındırması. Zaten Windows'un son versiyonunu kullanıyorsak (Windows 7 kullanıyoruz demektir) Windows 7'de yedekleme mevcut. Tune-up'a gerek yok isteyen kendi eli ile de yapabilir. Parola yöneticisi de Lastpass en güzel alternatiftir.
Son maddeyi de şöyle düzeltebiliriz;
Gereksiz hiç bir yazılım ya da eklenti kullanmayın, kullandığınız program ve eklentileri de sürekli güncel olsun ;)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, siz de konunuzu benim yazdıklarımdan bir kaç tanesini eklerseniz sevinirim. Böylece daha sağlıklı bir konuya sahip olursunuz.

Yazdıklarıma ek olarak;
-Norton DNS ya da Comodo DNS kullanalım
-Tarayıcımıza WOT eklentisini kuralım
-Tarayıcı olarak Internet Explorer 9'u kullanalım (Güvenlik açısından idael bir tarayıcı)
-Antivirüsümüzün yanına ek olarak Malwarebytes yazılımını kuralım
-Herhangi bir yere parola girerken sanal klavye kullanalım
-Orjinal bir işletim sistemi kullanalım
Yukarı da belirttiğim maddeleri arkadaşımızın maddeleri ile birlikte uygularsak gerçekten de maksimum bir güvenliğe ulaşabilirsiniz. Tabi bu maksimum terimi yine sizin elleriniz de olan bir şey ;)
windows en güvenli işletim sistemi olduğu için sadece windows yazdım
windows en kllanılan os olduğu için güvenlik açıkları çok sadece ama herşeye rağmen en güvenli windows
şu anda en iyi sürümü ultimate
orijinal windows kullanmaya gerek yok
işi bilen biri korsanıda orijinal gibi kullanır
windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum korsan ama orijinalden hiçbir farkı yok sadece ayda bir yeni sürüm loader gerekiyor
Güncelleme: liberty city (25 Ağu 2011 15:59)
Liberty City  (Carl246)
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 MAKSİMUM GÜVENLİK (ROLLBACK RX)khramn 5 14 Şub 2009  15:07
 20 adımda Vista'da maksimum güvenlik!CHIP Online 1 12 Mar 2009  15:25
 USB bellekte maksimum güvenlik arayanlara...CHIP Online 0 29 Nis 2010  20:15
maksimum güvenlik chip online a özelliberty city 15 24 Şub 2011  19:59
 Güvenlik Derecem Ve Güvenlik AçıklarımYamay 10 06 Tem 2008  15:10
Bu sayfa 1,19 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu