- Alıntı:
Microsoft ya zaten bunu istiyor ya da Vista kullanıcılarının sorunlu sistemlerinden kurtulmak için her şeyi yapabilecek olmalarına güveniyor
ne sorunu ?
Hadi 15 yaşında veletler bilip bilmeden bu söyleme sarılıyor siz yapmayın bari!
Microsoft Windows Vista Microsoftun şimdiye kadar çıkardığı en güvenli ve en stabil sistemdir.Şu anda Rc sürümün kullandığınız Windows 7 tamamıyla Vista temelini kullanan,% 99.9 aynı kayıt defterini kullanan ve hatta sürüm numarası bile aynı olan aslında sadece Vista nn servis paketi olması gereken bir işletim sistemiydi.Ama Microsoft Türkçe bilmesede

"Adın çıkacağına canın çıksın" sözünün anlamını biliyor.Ve anladılar ki şimdiye kadar çıkardıkları en iyi işletim sistemini satmalarının tek yolu ismini değiştirmek.Sonuçta yaptıklarıda bu.İsteselerdi 7 yi rahatlıkla Vista nın servis paketi olarak sunabilirlerdi.Ama sonuçta böylesi daha karlı.<
<
Windows'un ilk yayımı Windows 1.0, ardından Windows 2.0, daha sonra Windows 3.0 ve 3x serisinin alt sürümü Windows 3.1, ana sürümleri 4.0 olan Windows 95 ve Windows NT 4.0 , sürümü numarası 4.0.1998 olan Windows 98 ile Windows 98 SE , Windows 2000 ve Windows XP sürümü 5 serisi, Windows Vista'nınki 6.0 ve Windows 7'ninki de 7'dir diye bilinir. Aslında Windows 7 nin sürümü 6.1'dir. Yani Windows 7, tamamen yeni bir Windows NT tabanlı bir işletim sistemi değildir. Temeli, Windows Vista üzerine kuruludur. Microsoft, genelde yeni bir Windows NT tabanlı sürümü en az beş yılda oluşturmaktadır. Bunun bir kanıtı da şudur: Windows 95, Windows NT 4.0 tabanlıdır ve 1995 yılında piyasaya çıkmıştır. Windows 98 de NT 4.0 tabanlıdır. Windows 95'ten yaklaşık beş yıl sonra Windows 2000 çıkmıştır ve Windows NT 5.0 tabanlıdır. Her ne kadar Windows XP, Windows 2000'den tamamen farklı bir işletim sistemi gibi görünse de o da NT 5.0 tabanlıdır, yani Windows 2000 üzerinden geliştirilmiştir. Yine Windows Vista da Windows XP'den beş yıl sonra çıkmıştır.
ALINTI; WİKİPEDİ