HPQ-User
CHIP Online
|
Mesaj Tarihi : 05 Eyl 2008 15:51:29
|
|
|
|
chemistry sormuş: gün boyu girdiğim sitelerdeki resimler ben istemedğim halde bilgisayarımda kayıt altına alınıyor :(:( neden otomatik olarak kayıt edilıyor bilemicem ama antıvır var taratıyom bişe bulamıyor. Gereksiz resimler yüzünden kotada sorun yaşıyorum ne yapmalıyım yardım bekliyorum
Soru Türü: Donanım İşletim Sistemi: Windows XP Sistem Özellikleri: MS windows XP SP3 Genuine Intel CPU T2050 @ 1.60GHz, 502 MB RAM, Mobile Intel 945 GM Express Chipset Family
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)
|
|
|
| |
 |
|
suskun_kral
Deneyimli Üye
    REP: 333
|
Mesaj Tarihi : 05 Eyl 2008 15:56:02
|
|
|
|
tuhaf bir durum ama kesin virus bulaşmış başka bişey olamz sen bide kis ile tarat bişey bulacakmı..
|
|
| |
|  |
AdRaMiTi
Deneyimli Üye
    REP: 476
|
Mesaj Tarihi : 05 Eyl 2008 15:58:25
|
|
|
suskun_kral'dan alıntı: tuhaf bir durum ama kesin virus bulaşmış başka bişey olamz sen bide kis ile tarat bişey bulacakmı..
=) Cünkü Bir dahaki girişinde daha hızlı işlem yapabilmesi için sistemine tarayıcın tarafından yükleniyor.Bu birtek senin için geçerli bir durum herkez için geçerlidir.
Bu sorunu aşmak ve sistemini rahatlatmak için ccleaner proğramını öneririm.
Not // Sistemine kaydedilen gereksiz resimler Senin kotanı harcamaz sen zaten hangi siteye girersen gir bu kotadan direk gider =) Zaten sen o resmi görüntülemek için gene kota harcıyacaksın.Sistemine ha kaydedilsin ha kaydedilmesin görüntü geliyormu sistemine geliyor olay bitmiştir türkçesi..
Bunu elektrik sayacı olarak düşün evinin ışıgı yanıyormu bu sayaçtan geçiyormu ? Geçiyor Geçmese o elektrik gelirmi ? Gelmez oLay bitmiştir =)
|
| Güncelleme: AdRaMiTi [06 Eyl 2008 13:10:33] |
|
| |
|  |
poet665
Üye
    REP: 42
|
Mesaj Tarihi : 05 Eyl 2008 15:59:49
|
|
|
|
daha farklı virüs yazılımları ile tarat ve spyware yazılımlarıyla...
|
To follow the path, Look to the master, Follow the master, Walk with the master, See through the master, Become the master. |
|
| |
|  |
sakarboy
Deneyimli Üye
     REP: 10334
|
Mesaj Tarihi : 05 Eyl 2008 16:09:34
|
|
|
|
nasıl yani kayıt altına alıyor ?
bence yanlışlık olması Windows Doğası gereği(olması gereken) girdiğiniz websitelerindeki resimler ve bir takım eklentileri Temp ve Temporar int. files klasörü adı altında toplar. bu anormal bir şey değildir. Çünkü websitelerinde gezinirken Belirli resim vb. dosyaları sizin görebilmeniz için bilgisayar kaydetmek zorundadır. aksi taktirde girdiğiniz sitelerdeki resim java uygulamalar çalışmaz. bu bilgisayarın doğası gereki olması gereken bir olaydır. girilen websitelerindeki dosyalar geçici dosyalarda depolanır. tabi bu depolama olayının kapasitesini kendiniz belirleyebilirsiniz internet explorer ayarlarından kolaylıkla ayarlanılabilir.
|
|
|
| |
|  |
XxXDaRKoXxX
Forum Katibi
    REP: 214
|
Mesaj Tarihi : 05 Eyl 2008 16:11:11
|
|
|
|
Bu normal bir şey herkeste var. Girdiğiniz siteyi ve gördüğünüz resimleri kayıt altına alıyor bu sayede sonraki girişinizde daha hızlı görüyorsunuz. Sakarboy'un dediği gibi. yani virüs veya trojan ile alakasız bir olay
|
|
|
| |
|  |
gazi909
Katılımcı Üye
    REP: 63
|
Mesaj Tarihi : 05 Eyl 2008 16:44:58
|
|
|
|
cookies denen şeyler de dahil bu tür kalıntıları silmek için winutilities programındqan daha iyisini bilmiyorum.dehşet bir program ne var ne yok süpürüyor. ayrıca ccleaner,revo programlarının da bulunması çok önemli.hepsi farklı junk file denen artıkları bulup temizliyor.bir kaçını birden kullanmak daha faydalı. ama winutilities ücretli... not: ben ücret ödemedim.soracaklara şimdiden söyleyeyim
|
|
| |
|  |
ENZYME
Yeni Üye
|
Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008 01:40:10
|
|
|
|
arkadaşlarında deiği gibi bir yedekleme söz konusu. her açışta tekrardan web sitesinden bu tür belgeleri almak yerine tarayıcılar bunları belleklerinde tutarak daha çabuk ulaşım süresi sağlarlar. Bunda garipsenecek korkacak bir durum yok ancak kota konusunda korkmaya devam et maalesef girdikçe gördükçe yazıyor :)
|
|
| |
|  |
semih_ozyurt
Üye
   REP: 39
|
Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008 01:51:23
|
|
|
|
arkadaşlara katılıyorum ama illede silmek istiyosan disk temizlemeden temp dosyasını seç otomatik siler
|
| Güncelleme: semih_ozyurt [06 Eyl 2008 01:52:02] |
|
| |
|  |
xHellknightx
Katılımcı Üye
  REP: 18
|
Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008 15:20:11
|
|
|
|
tam tersine bu senin kotana fayda sağlar örneğin girdiğin youtube sitesi gibi sitelerden izlediğin video download edilip temponary internet files klasörüne kaydedilir daha sonraki girişinde ise tekrar indirip kota doldurmak yerine hazırda olan videoyu kullanır...
ayrıca bilgisayarına kaydedilmesini engellesen bile en azından windows bunu çalıştırmak için geçici olarak ram lere kaydeder ve siler ama yinede kota dolar...
|
|
| |
|  |
OnnuuR
Deneyimli Üye
    REP: 116
|
Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008 22:50:34
|
|
|
|
Zaten bütün sitelere girdiğin zaman ordaki resim felan cart curt hepsi kotaya ekleniyo bu sana gelen bi problem değil aksine hellknight arkadaşımızın dediği gibi senin yararına bir dahaki girişinde hem sayfa erken yüklenir hem de o yüklemeler kotaya eklenmez...
|
|
| |