Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Pardus ve Win 7 birlikte.Ama açılışta seçim sorunu

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Ağu 2011  12:24

benim bilgisayarda win 7 vardı. bir başka bölümde pardus kurdum. açılışta pardus temalı bir seçme kısmı görünüyor. win 7 mi pardus mu diye. ama herhangi şekilde tercih yapılmazsa ilgili sürede, pardus otomatik başlatıyor. ben tam tersini istiyorum. tercih yapmasam bile süre sonunda win 7 açılsın.
hani bilgisayarı açar mutfağa telefona çıkarız bazen. beklemeyiz açılırken. böyle bir durumda misal win 7 ile başlasın istiyorum. nasıl olacak. bir yardım please...
(not: bu arada pardus 2011 i çok beğendim. alışmak biraz vakit alabilir belki ama hakikaten milli bir yazılım için desteklenmesi gereken bir çözüm bence.) Alkış  Nuke
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Ağu 2011  13:20

Windows 7 açıkken ;

Bilgisayarım-Sağ tuş özellikler-Gelişmiş sistem ayarları-Gelişmiş-Başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlara tklayınız-Varsayılan işletim sistemini windows 7 yapınız. Bu işlem sırasını izlerseniz büyük bi ihtimal istediğiniz gibi olacaktır.
Eline, beline, diline sahip ol...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Ağu 2011  13:27

hocam, oraya baktım. ammavelakin orda sadece win 7 görünüyor tercih edilecek yerde. yani zaten tercihli şu an. tuhaf olansa pardus yok orda
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Ağu 2011  13:35

Acaba pardus üzerindenmi yapılıyo bu ayar. Pardus kullanmasını biliyosun sanırım, yokmu sana önerdiğim yoldaki gibi ayarların olduğu seçenekler felan, bide pardus üzerinden bak.
Eline, beline, diline sahip ol...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Ağu 2011  13:41

işin aslı pardus bilmekten değil. öğrenmeye çalışıyorum. eylülde hizmetiçi eğitim ile kursuna gidecem
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Eki 2011  23:44

Alıntı: yigilmaz22.08.2011 12:24:37Alıntı yapılan Mesaja git
benim bilgisayarda win 7 vardı. bir başka bölümde pardus kurdum. açılışta pardus temalı bir seçme kısmı görünüyor. win 7 mi pardus mu diye. ama herhangi şekilde tercih yapılmazsa ilgili sürede, pardus otomatik başlatıyor. ben tam tersini istiyorum. tercih yapmasam bile süre sonunda win 7 açılsın.
hani bilgisayarı açar mutfağa telefona çıkarız bazen. beklemeyiz açılırken. böyle bir durumda misal win 7 ile başlasın istiyorum. nasıl olacak. bir yardım please...
(not: bu arada pardus 2011 i çok beğendim. alışmak biraz vakit alabilir belki ama hakikaten milli bir yazılım için desteklenmesi gereken bir çözüm bence.) Alkış  Nuke

pardusta sistem ayarlarından açılış yöneticisine gir. pardusun önünde tiki kaldır windowsun önüne tik koy.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink04 Eki 2011  00:01

Bak dostum windows 7 çökmüşse açılmaz.Öncelikle windows 7 dvd sini tak normal dil seçeneleri sayfasını geç kuruluma başla yazısının aştında onar seçenegi var.Onar seçenegini seç sonrada windows 7 başlangıç kurtarı yada onarı seç.yeniden başlat pardusa geç.Sistem açılış yöneticisinden pardusun üzerindeki çeltigi windows 7 işaretle.Hatta pardusdan çıkarken yeniden başlat tı tıkla geriye sayan yeniden başlat simgesinin üzerine farenin sol tuşuna basılı tutugunda sistem açılış yönetisindeki gibi küçük bir boot seçenegi çıkar yazı ile seç istedigin hemen açılır.

Şuna bak masaüstü vürüslerim her tarafa yayılıyor.

Güncelleme: DETROID_35 (04 Eki 2011 00:09)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink04 Eki 2011  00:49

Alıntı: yigilmaz22.08.2011 12:24:37Alıntı yapılan Mesaja git

Windows 7'de EasyBCD programını kullanarak boot seçeneğini değiştirebilirsiniz.

Download: EasyBCD

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 win 7 açılışta birlikte aç komutu çıkıyordoru01 5 29 Eyl 2010  23:04
 win 7'yi kaldırdım ama açılışta hala soruyor...erginosman 3 22 Tem 2011  00:44
 birlikte aç sorunu ve internet sorunuHPQ-User 2 27 Ara 2011  16:01
 Pardus Ve Win.7tolu_en 1 03 Eki 2011  23:46
 Xp ve Pardus Cd'si Yazdım ama otomatik tanımıyor..SeF4 8 02 Mar 2009  15:04
Bu sayfa 1,72 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu