Yeni Üye | 23 Tem 2008 18:10
ben yeni pardus yükledim ama yüklediğimede bin pişman oldum kurarken 7 kez hata verdi ve şimdi kurulu ekranın driverini açmıo exe açmıo bişey sorucam bide bilgsayarda ses yok nası hallederiz bi yardım walla vistadan sonra attan inip eşeğe bindim yardım |
| |
|
|
| |
|
|
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 224
Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 18:17
Kurulurken hata verdiğine göre Yüklediğin cd de bi problem olabilir. CD nin doğruluğunu kontrol ettirebilirsiniz. Driver meselesine gelecek olursak, windowsta çalışan hiçbi driverı yükleyemezsiniz. Linux ile exe dosyalarını açamazsınız-özel bi yazılım gerekir-wine die. Kurulumu sorunsuz geçmesi lazım. Otomatikman sesi fln tanıyacaktır ztn. |
| |
Üye - Mesaj
- 5521
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 18:21
Bende kurdum ve bende ekran kartı sürücüsünü yükleyince açılmadığı için tekrar kaldırdım.Sanırım ses kartınız içinde aynı durum sözkonusu olmuştur. No comments
|
| |
Üye - Mesaj
- 195
Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 19:46
Kurarken 7 kez hata vermesi, büyük ölçüde CD'nizin bozuk olduğunu gösterir. ISO dosyası indirirken kesinlikle ve kesinlikle FlashGet, GetRight gibi indirme yöneticileri kullanmayın ve imkanınız varsa torrent yardımıyla indirin. Bunun yanında indirince ISO doğruluğu için md5sum konrolünü yapın.
Tüm bunlar yapıldığında 98,26% ile hata vermeyecektir ve standard donanımlarınızın tümü kendiliğinden tanınacaktır.
Ekran kartı yüklemesi sonrası siyah ekran hatası aldıysanız konsol yardımıyla sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Exe dosyaları sadece Windows altında çalışır ve diğer ortamlarda çalıştırılabilmesi için bir takım ek yazılımlar gereklidir.
Attan inip eşeğe bindim demişsiniz ve bunun üzerine belirtmek isterim ki eğer ki birgün tam olarak Windows'tan bağımsız bir şekilde Pardus kullanmaya başlarsanız, yaklaşık 1 ay sonra -belki de daha az- bu söylediğiniz yüzünden vicdan azabı çekebilirsiniz =) |
| |
Üye - Mesaj
- 2069
Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 20:12
Pardus Lynx 2007.3 bozuk , Kurulumda CD kontrolünde hiç sorun yok diyor . YANİ CD EKSİKSİZ , HATASIZ ... Ama sonra harddisk'i formatlama'ya başladığı anda Kur kilitleniyor ve saçma sapan bi yazı çıkıyo hatırlamıyorum . CD bozuk ve Eksik diyordu birde , Kurulum'un başında CD'ye sorunsuz dediği halde . Sözde Ulusal İşletim Sistemimizi kullanmak böyle bişey işte ... |
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 1064
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 20:21
bak arkadaşım ubuntu 8.04 sürümünü çıkardı...onu dene pardustan daha kolay...pardusun biraz daha gelişmesi gerekiyor( |
| |
Üye - Mesaj
- 195
Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 21:39
- Alıntı: mengu88
Pardus Lynx 2007.3 bozuk , Kurulumda CD kontrolünde hiç sorun yok diyor . YANİ CD EKSİKSİZ , HATASIZ ... Ama sonra harddisk'i formatlama'ya başladığı anda Kur kilitleniyor ve saçma sapan bi yazı çıkıyo hatırlamıyorum . CD bozuk ve Eksik diyordu birde , Kurulum'un başında CD'ye sorunsuz dediği halde . Sözde Ulusal İşletim Sistemimizi kullanmak böyle bişey işte ...
Sabit sürücünüz eğer SATA ise sorun çıkabiliyor ve çözümü vardır. Eğer araştırdım da bulamadım diyorsanız lütfen hatayı http://bugs.pardus.org.tr adresinden gönderin ki bir çözümü çıksın. Saygılarımla.. |
| |
Üye - Mesaj
- 195
Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 21:41
- Alıntı: minnoş_97
bak arkadaşım ubuntu 8.04 sürümünü çıkardı...onu dene pardustan daha kolay...pardusun biraz daha gelişmesi gerekiyor(
Açıkcası benim Ubuntu kullanma sürem 2 gün, sonra silip tekrardan Pardus kurdum. Eğer Ubuntu gibi değerli bir Linux Dağıtımının Pardus'tan ne gibi kolaylıkları olduğunu belirtirseniz, Pardus için daha yararlı olacaktır. Saygılarımla.. |
| |
Üye - Mesaj
- 2069
Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 23:03
- Alıntı: baDibere
Sabit sürücünüz eğer SATA ise sorun çıkabiliyor ve çözümü vardır. Eğer araştırdım da bulamadım diyorsanız lütfen hatayı http://bugs.pardus.org.tr adresinden gönderin ki bir çözümü çıksın.
Saygılarımla..
SATA değildi , 60gb 7200rpm ATA133 harddisk vardı . Makine Pentium3 1000mhz 256mb ram , Geforce4 MX440 ... |
| |
Üye - Mesaj
- 195
Kişisel Sayfası
| 23 Tem 2008 23:40
O zaman bir daha kurmayı düşünürseniz ve hata verirse http://bugs.pardus.org.tr adresine hata bildirmenizi rica edeceğim. Saygılarımla.. |
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 224
Kişisel Sayfası
| 24 Tem 2008 10:20
Başka bir linux sürümü yükle. Eğer sorunsuz yüklenirse cd de hata vardır. Eğer o sorun devam ediyosa Hard diskin bozulmuş olabilir. |
| |
|