CHIP Online | 14 Ağu 2009 14:33
delidolu380 sormuş: bilgisayarım durduk yere hiç bir şeyle uğraşmazken birden bire donuyor sanki kilitleniyor hiç bir işlem yapmıyor fare kıpırdamıyor görüntü felan hepsi var ama hiç bir işlem yapamıyorsun acaba sorun nedir?? şimdiden teşekürler!!
Soru Türü: Yazılım İşletim Sistemi: Windows XP Sistem Özellikleri: intel core 2 duo işlemci 512 mgb ati ekran kartı 1gb kingstoon ram 250 gb hdd
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; GTB6; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.0.04506.30) |
| |
|
|
| |
|
|
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 848
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 14 Ağu 2009 14:44
Kasanın ısınma sorunu olabilir veya bir virüs olabilir. Eğer virüs ise Güvenli Mod 'da pc nizi başlatıp bilgisayarınızı spy ware ve virüs taramasından geçirin. Ya da yine aynı şekilde Combofix ile taratabilirsiniz ama riskli. Riski siz alacaksınız. Yazılımsal bir sorun da olabilir. Bunun içinse Antifrezee 'i öneririm. Görev yöneticisi mantığıyla çalışıyor. Kolay Gelsin... To follow the path,Look to the master,Follow the master,Walk with the master,See through the master,Become the master. VOY  |
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 6
Kişisel Sayfası
| 14 Ağu 2009 15:36
ya pc acıldıktan sonra internet explorer a tıkladıgımdan anasayfa acılmadan pc komple donuyor :S |
| |
Üye - Mesaj
- 16584
| 14 Ağu 2009 15:46
Sorununuz yazılımdan kaynaklanıyor gibi. Ben şahsen formatlayarak temiz bir Windows kurulumu yapmanızı öneririm. Ayrıca sistem bileşenleriniz tam olarak nedir? Bana Windows 7 kullanmamanız için hiçbir sebep yok gibi geldi. |
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 6
Kişisel Sayfası
| 14 Ağu 2009 15:47
ya format atmak istemiyorum ama başşka türlü temizleyemezmiyiz |
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 848
| 14 Ağu 2009 15:48
- Alıntı: iceboys514.08.2009 15:36:44
 ya pc acıldıktan sonra internet explorer a tıkladıgımdan anasayfa acılmadan pc komple donuyor :S
Bu sorun büyük bir ihtimal yazılımsal ve ya virüs yüzünden ortaya çıkan bir sorun. Donduran programı kapatmak için önerdiğim "AntiFrezee" programını kullana bilirsin ve bilgisayarını sağlam bir virüs ve spy ware taramasından geçir.Kolay gelsin.To follow the path,Look to the master,Follow the master,Walk with the master,See through the master,Become the master. VOY  |
| |
Üye - Mesaj
- 16584
| 14 Ağu 2009 15:53
- Alıntı: iceboys514.08.2009 15:47:44
 ya format atmak istemiyorum ama başşka türlü temizleyemezmiyiz
Temizlersiniz büyük ihtimalle ama geçen sürede formatlayabilirsiniz de. Sizin bileceğiniz iş. Eğer formatlamayacaksanız; bilgisayarınızı güncel bir güvenlik yazılımı (NIS 2009 veya KIS 2010 öneririm) ve solucan türevi temizleme yazılımıyla (Spybot Search and Destroy) tarayın. Bakalım ne olacak. |
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 1
Kişisel Sayfası
| 02 Eki 2009 16:07
Merhablalar; Beyler Sizlere şöyle diyeyim. AMD 6000 X2 kullanıyorum.2 gb ram 9800gt ekran kartı 300 + 80 hdd 500 w power asus bord. Şİmdi sizlere şunu diyebilirm işlemci hariç bütün parçaları teker teker değiştim ve kurdum vista ve xp . Aklınıza gelebilecek herşeyi denedim bu sorun çıldırtıcı parçaları alalı 1 sene oldu 23 ağustosda. İşlemci dedik garantiya yolladık temiz diye geri geldi. Ispatta edemiyorum. Yani anlıcanız bu sorun %99 işlemcilerin uyumsuzluluğundan ve kendisindan kaynaklanıyor. İnternetten film izlerken ve internetten winampdan radyo dinlerken veya çok ağır oyunların veri akışı çekerken ( örnek oyunların bölüm geçişleri full effectleri) ["ekran kartı diyenler olabilir 9600 9800 en basit ekran kartlarınıda denedim"] meydana gelen bi olay bu yani bunun çözümü kısacası işlemci değişimi bunude becerebilirsek ne mutlu. 1 kere daha işlemciyi garantiye yollayacağım ve tüketici haklarına dava edeceğim. Başka bi açıklaması yok bunun.
Donanım açısından işlemci hariç bütün parçalar ayrı ayrı denendi. Yazılımsal 32 64 xp wista win 7 kuruldu sorun çözülmedi bu gibi problemlerde işlemci uyumsuzluğu werimsizliği diyorum. /Selametle  |
| |
Üye - Mesaj
- 929
Kişisel Sayfası
| 02 Eki 2009 16:39
- Alıntı: ottoris02.10.2009 16:07:07
 Merhablalar; Beyler Sizlere şöyle diyeyim. AMD 6000 X2 kullanıyorum.2 gb ram 9800gt ekran kartı 300 + 80 hdd 500 w power asus bord. Şİmdi sizlere şunu diyebilirm işlemci hariç bütün parçaları teker teker değiştim ve kurdum vista ve xp . Aklınıza gelebilecek herşeyi denedim bu sorun çıldırtıcı parçaları alalı 1 sene oldu 23 ağustosda. İşlemci dedik garantiya yolladık temiz diye geri geldi. Ispatta edemiyorum. Yani anlıcanız bu sorun %99 işlemcilerin uyumsuzluluğundan ve kendisindan kaynaklanıyor. İnternetten film izlerken ve internetten winampdan radyo dinlerken veya çok ağır oyunların veri akışı çekerken ( örnek oyunların bölüm geçişleri full effectleri) ["ekran kartı diyenler olabilir 9600 9800 en basit ekran kartlarınıda denedim"] meydana gelen bi olay bu yani bunun çözümü kısacası işlemci değişimi bunude becerebilirsek ne mutlu. 1 kere daha işlemciyi garantiye yollayacağım ve tüketici haklarına dava edeceğim. Başka bi açıklaması yok bunun.
Donanım açısından işlemci hariç bütün parçalar ayrı ayrı denendi. Yazılımsal 32 64 xp wista win 7 kuruldu sorun çözülmedi bu gibi problemlerde işlemci uyumsuzluğu werimsizliği diyorum. /Selametle
Sizin başınıza gelende bu ve buna benzer sorunlara sebep olabilir. Yukarıda sunulan çözümler en çok rastlanılan problemler olduğu için ilk bu öneriler sunulması doğaldır. Sizde olduğu gibi, bazen buna arızalı işlemci, bazen ram, bazen HDD sebep olabilir.  |
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 2
Kişisel Sayfası
| 27 Oca 2012 17:36
ya aynı sorun bendede var bişey yüklerken laptop donuyor veya virüs taraması yapıyorm 10-15 dk. içinde donuyor ve ne mause ne de klavye kullanılıyor bide bunları denicem format atınca düzelir inşallah bu arada pc markası:exper |
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 4588
Kişisel Sayfası
| 27 Oca 2012 18:11
Bu tür donmalara gevşek donanım, temas etmeyen kontaklar da sebebiyet verebilir. |
| |
|