Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

PC çok kasıyor kendini!

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Kas 2009  22:56

Arkadaşlar benim PC kendini çok kasıyor.İnternete girerken Cpu kullanımının %100 olduğunu gördüm ve sürekli oluyor.Winrar ile arşiv açarken çok kasıyor ve daha çok sorun yani kendini acayip çok kasıyor.Bu böyle olunca hemen kapanıyor.Bir de  yaklaşık 2-3 saat önce bilgisayar yine kapandıktan sonra açarken Pardus 2008 Çalışan CD ile açtım bilgisayarı.Fakat onda böyle sorun yapmadı.Ama Windows'ta çok kasıyor.Ne yapmalıyım.Sistem temizliği yapsam iyi bir değişiklik olmuyor.

İşletim Sistemi:Windows XP Home Edi. SP3

Donanım: İntel Pentium 4 CPU 3,00GHz,1GB Ram,128MB FX5200 Nvidia Ekran Kartı,MSI anakart     [Casper Alfa Force]

Artık ne yapmamı önerirsiniz?
Güncelleme: net24 (07 Kas 2009 22:57)
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Kas 2009  23:05

norton ile sisteminizi tarayın,kayıt defteri temizliği yapın,sisteminizde fazla program veya dosya varsa bi kaçını silin

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Kas 2009  23:54

Allah Casper'in Kökünü Kurutsun.! Bende'de Güya Core Duo 2 , 2ghz  2 gb Ram 256 Ekranlı Bi Nirvana Model Casper Dizüstü Var... Dandirik B Sogutucu Fan Koymuşlar Makina 3 Saat çalıssın 4. Saat Eşşekleşiyor.. Soguması İçin Buzdolabı Lazım! Yani Her idz Üstünün Olagan Sorunudur Ama Şu Lanet Casperlerin Geneli Fazlasıyla Böyle.. Gir Googleye Casper Isınıyor Yaz Yüzlerce Sayfa Cıkar.. Diğecegim Oki Casper'den Hayır Yok :) Sende En Kısa Zamanda Elden CIkar.. Ne Tür Hangi Model Olursa Olsun Adı Casper Yetiyor..!

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Kas 2009  23:58

Toxic Kayıt Defteri Dedide Aklıma Geldi.. CCLANER Die Bi Program Var Onu İndir Kur..! Pcde Algıladıgı Lüzümsuz Ne Var Ne Yok Algılayıp Sİliyor.! COkie Kayıt Defteri Vs. Ayrıca Bellekte Baygı Yer Acıyo..! Ben Her Tarattıgımda 350.. Mb Bellekte Yer Acılıyor.! Test Etmek İçin.. Tarama Yapıp Silmeden Önce "c" Sürücüsüne Bak Bellegi Kac Birde tarama Yaptıktan Sona Bak ;) Ama Pc %80 Adam Ediyor.!
Hadi Kolay Gelsin İnşlh Yaparsın.

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink08 Kas 2009  00:04

Virüs şüphesi;
Sistem boştayken ne kadar CPU kullanıyor? Görev yöneticisinde tanımlayamadığın işlem var mı? Sistem boştayken HDD nin durumu nedir? Bunları bir kontürol et.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Kas 2009  00:14

Şimdi Ashampoo Uninstaller'ı indirdim bir de onla deneyim.Bakalım ne olacak?Tekrar format atmak uf çektiriyor insana.Acayip çok kasıyor ama.Formatta dert değil.Program kurması sıkıntı :P.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Kas 2009  00:44

Biraz hızlandı gibi ama birden %2'den %40'a çıktığı oluyor.Sanırım Windows'ta bir problem var.
Edit:Çokta bir değişiklik olduğu söylenemez.
Güncelleme: net24 (08 Kas 2009 01:44)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Kas 2009  01:49

Arkadaşlar ben 2005'Den beri Casper Alfa Force kullanıyorum. Bir sorun daha yaşamadım. Yaşamayacağıma da eminim. Yan donanım olarakta birçok Casper aygıt aldım ve alacağım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.
 İçindeki parçaları Casper üretiyormuş gibi yorum yapmayı bırakalım lütfen. Markalara karşıt olmayalım, sana bir kötü ürün çıktığı için kötüleme huyu toplumumuzda çok kötü bir huy gerçekten.

- Güncelleştirmeleri kontrol etmelisin,
- Güvenilir bir antivirüs ile sistemini taratmalısın,
- Disk Birleştirici ve Temizleyici aygıtlarını kullanabilirsin,
- HDD'de kullanmadığın ve vazgeçebileceğin bazı dosyaları yedekleyerek HDD'den fazla verim alarak performansı arttorabilirsin,
- CClener gibi güvenilir programlarla kayıt defteri ve sistem temizliği yapmalı, Prefetch'i temizlemelisin.
Güncelleme: yalcinkurt (08 Kas 2009 01:51)

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Kas 2009  22:59

Alıntı: yalcinkurt08.11.2009 01:49:58Alıntı yapılan Mesaja git

Arkadaşlar ben 2005'Den beri Casper Alfa Force kullanıyorum. Bir sorun daha yaşamadım. Yaşamayacağıma da eminim. Yan donanım olarakta birçok Casper aygıt aldım ve alacağım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.  
 İçindeki parçaları Casper üretiyormuş gibi yorum yapmayı bırakalım lütfen. Markalara karşıt olmayalım, sana bir kötü ürün çıktığı için kötüleme huyu toplumumuzda çok kötü bir huy gerçekten. 

- Güncelleştirmeleri kontrol etmelisin, 
- Güvenilir bir antivirüs ile sistemini taratmalısın, 
- Disk Birleştirici ve Temizleyici aygıtlarını kullanabilirsin, 
- HDD'de kullanmadığın ve vazgeçebileceğin bazı dosyaları yedekleyerek HDD'den fazla verim alarak performansı arttorabilirsin, 
- CClener gibi güvenilir programlarla kayıt defteri ve sistem temizliği yapmalı, Prefetch'i temizlemelisin. 

Bi Gir Bak Bakalım Arama Motorlarında Kısa Bi Araştırma Yap.. Sadece Benmi Diyorum Yoksa Kullanıcılarının %80'imi... Beni Alakadar Etmiyor İçinde Ne Tür Parca Kullandıgı Etikete Bakarım Ben.! Etiket (Marka)Saglam Olursa Zaten İçinede En İyi Donanımı Takar.! (Tabii İstisnalar Kaideyi Bozmaz)

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Kas 2009  23:23

Ben büyük ihtimal Ubuntu veya Pardus'a geçicem.Belki 2.Hdd bölümüne Windows XP kurarım.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Kas 2009  20:01

Alıntı: Tasarimci08.11.2009 22:59:57Alıntı yapılan Mesaja git

Bi Gir Bak Bakalım Arama Motorlarında Kısa Bi Araştırma Yap.. Sadece Benmi Diyorum Yoksa Kullanıcılarının %80'imi... Beni Alakadar Etmiyor İçinde Ne Tür Parca Kullandıgı Etikete Bakarım Ben.! Etiket (Marka)Saglam Olursa Zaten İçinede En İyi Donanımı Takar.! (Tabii İstisnalar Kaideyi Bozmaz)

İyi sen etikete bakmaya devam et o zaman.

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Pc ım Çok kasıyor ama oyunda kasmıyorHPQ-User 8 15 Ara 2010  21:19
 pc çok kasıyor donma yapıyorHPQ-User 1 23 Oca 2010  12:08
 oyun yüklerken pc çok kasıyorHPQ-User 1 18 Mar 2010  14:25
pc çok kasıyorwıllsmıth22 4 26 Nis 2010  19:35
 Pc cok kasıyoragent0 10 20 May 2010  08:09
Bu sayfa 1,11 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu