Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Pc de oyunların iyi çalışması hakkında

CHIP Online

Kişisel Sayfası

PermaLink27 Oca 2010  10:19

tayfun sormuş:
arkadaşlar pc de oyunların iyi çalışması kasmaması donmaması için en önemli donanım yada donanımlar nelerdir ve boyut ne olmalıdır?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core 2 duo cpu
asus anakart 1 gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6
Sorularınız için Uzmanına Sor
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink27 Oca 2010  11:00

En önemli Donanımlar Arasında Aslında En başta Grafik Kartınız Tabikide Grafik kartınızda önemli olan Bellek miktarı değildir işlem yapma kapasitesidir ama yinede bellek miktarı da önemlidir
1-EKRAN KARTI
2-İşlemci
3-BELLEK(RAM)
4-sabit disk
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink27 Oca 2010  12:01

Tabii ki chipset yani anakart da önemlidir. Aynı ekran kartı, M HD4650, biri samsung diğeri hp dizüstü, arada 0.2 puan fark var. Şaştım kaldım.
En üste git

Üye
REP: 94, 3,10

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink27 Oca 2010  13:35

Baştan sona olarak önemli listeyi size yazayım ;

PSU [Power Supply] : Bu olmaz ise veya güç yetersiz olursa bilgisayarınız çalışmaz, eğer varsa ve yetersizse çalışmak yerine yanmayı tercih eder.
Anakart : Anakart Herşeyin babası denilebir bu olmazsa hiç bir bileşeni çalıştıramazsınız PSU olmazsa buda çalışmaz.
HDD [Sabit Disk] : Hdd olmazsa Sistemi kuramayız böylece bilgisayar açılsada sadece CD-Boot yeri ve biosla oynayabilir artık ne kadar eğlenceli olursa anakart yoksa buda çalışmaz.
CPU [İşlemci] : İşlemci Bilgisayarın beynidir her görev bunu üzerinden en az bir kez geçer ve hdd ve bu olmazsa o bilgisayar çalışmaz, hdd olmaz ise çalışır ama yukarıda ne yapılabileceğini belirttimGülümseme
RAM [Rastgele Erişimli Bellek] : Buda olmazsa bilgisayarınız açılır ancak HDD'deki hiçbir şey yaopamazsınız cd ve biosdan başka.
GPU [Grafik/Ekran Kartı] : Oyunlarda en önemli Bileşendir İşlemciden sonra aslında işlemci kötü olup bu iyi olsa performans olmaz tam tersi olsada ancak bunun Belleğinden Önce Biti daha önemlidir.
Klavye : Klavye olmazsa hiç bir veri girişi yapamazsınız fareden daha önemli bir harici çevre birimidir biosda falan fare yerine klavye kullanılır artık hangisi genel bilgisayarda daha önemli siz düşünün ama oyunlarda fare ile klavye kombinasyonu en önemli şeylerdir.
Fare : Genel Bilgisayarda boot ve bios ekranlarında hiç bir işe yaramaz ancak masaüstünde klavyeden daha fazla gereksinim duyacağınız çevre birimidir çoğu strateji oyunu için birebirdir.
Monitör: Görüntü birimidir, Genel ve özel kullanımlarda en önemli çevre biriminden biridir, oyunlarda artık HD monitörler göze çarpmaktadır ve mükemmel görüntü vermektedirler.

Alıntı sanmayın parmaklarımla yazdım Gülümseme
Güncelleme: Erhan Tiryakioğlu (27 Oca 2010 13:38)
©Copyright Er Informatics by Erhan Tiryakioğlu, Since 2007 Er Informatics/Turkey
                                                              WEB SITESI
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 May 2010  21:33

ya bişi sormk istiorum ben bilgisayarıma harici harddisk almak istiorum duyduğuma göre harici harddiskin içinden istediğin oyunu oynayabiliyormuşsun? bilgilendirirseniz sevinirim!
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 May 2010  22:26

Alıntı: KemaL`26.05.2010 21:33:30Alıntı yapılan Mesaja git
ya bişi sormk istiorum ben bilgisayarıma harici harddisk almak istiorum duyduğuma göre harici harddiskin içinden istediğin oyunu oynayabiliyormuşsun? bilgilendirirseniz sevinirim!
RAHAT OYNARSIN YALNI OYUN ESNASINDA USB KABLOSUNA BİŞE OLMASIN DA AMAN :)))<
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 oyunların çalışması donanıma pek bakmazliberty city 3 09 Haz 2011  18:42
 DELPHİ XP ÇALIŞMASI HAKKINDA ACİL YARDIM....yildirim_86 11 11 Mar 2009  16:18
 Ramların Çalışması Hakkında Bir Sorubrc17 13 07 Eyl 2009  23:35
 Sony oyunların geleceği hakkında konuştu!CHIP Online 0 03 Tem 2011  20:45
 tv de olduğu gibi pc de de saat ayarıHPQ-User 1 12 Haz 2009  12:16
Bu sayfa 1,14 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu