Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

PC'niz sıcaklar karşısında pes etmesin...

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Tem 2009  00:45

CHIP Online, sıcaklardan bunalan bilgisayarınızı serin tutmanın temellerini açıklıyor...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/pc-n ... -etmesin_13620.html

Resimlerle: Bilgisayarınız sıcaklara yenilmesin!

Haziran ayını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde aşırı sıcaklar da ülkemizi etkisi altına almış durumda. Ancak aşırı sıcaklardan etkilenen elbette sadece biz değiliz. Bilgisayarlar da aşırı sıcaklardan son derece olumsuz yönde etkilenen cihazlardan biridir.

İster masaüstü PC, ister laptop olsun, sıcaklık her iki sistemin de baş düşmanıdır. Aşırı sıcakların bilgisayarların içerisinde bulunan pek çok donanıma ciddi hasarlar verebildiği bir gerçek. Donanımların sıcaklardan etkilenmesiyle kullanıcılar, önce sistemlerini daha düşük performansta kullanmaya başlarlar. Ancak durumun vahimleşmesi, bilgisayarların içerisinde bulunan herhangi bir donanım bileşeninin aşırı sıcaklardan fazlasıyla etkilenerek servis dışı kalması, yani tamamen bozulmasıdır.

Bilgisayarınızı kısa süreli kullanıyorsanız, aşırı sıcakların bilgisayarınız için ciddi bir tehdit unsuru olmayacağını şimdiden belirtelim. Bu nedenle aşırı sıcaklara, daha çok bilgisayarların başında uzun zaman geçiren kullanıcıların dikkate alması gerekiyor.

Tüm konu: PC'niz sıcaklar karşısında pes etmesin...

Resimlerle: Bilgisayarınız sıcaklara yenilmesin!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Soğutma için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Tem 2009  23:43

Bir yakınım kasanın yanlarını açarken bir başka tanıdığımda yazın bilgisayar kasasını balkona taşırdı tabiiiki bunlar yıllar öncenin bilgisayar kurtları olup yatarken dahi sistem kapatmayanlardı.Biz fanlarımıza güveniyoruz o kadar..Ek bir şey yapmak da yapılanlar yapıldı ise fan değişimi temizlik extra fan vs artık bundan sonrası yazın sonunu beklemek Terleme
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink13 Tem 2009  09:09

slm ben leptop kullanıyorum işlemcim (amd turion x2) ilk başlarda aşırı ısınma yüzünden pc kapanıyordu.en az 30 -40 sefer başıma gelmiştir bu :) düşündüm taşındım dedim bu böyle olmayacak .aklıma altını yükseltmek geldi, ve 5 cm kalınlığında bir kitap koydum,ogünden beri pc kapanmıyo artık, bende rahat rahat kullanıyorum,ama klavye bazen elimi yakacak kadar ısınıyo,olsun bunada şükür :)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink14 Tem 2009  14:09

Benim bilgisayarımda (sizinki kadar olmasada) oldukça ısınıyordu. Üstelik aldığıda 5 fan hazırda gelmişti. Bilgisayar açıldığında işlemci 30 dereceden başlıyor ancak 1-2 dk içinde 55 dereceyi buluyor. Bende soğutmak için en başta kasa içindeki tozları aldım ve ağır işler yaptıktan sonra OC yazılımıyla sistemi yavaşlartım (1.25'lik işlemciti 1 Ghz yaptım). Bu yöntemlerden sonra kasanın sıcaklığı 40-42 dereceye indi. Bence sizde deneyin.Göz kırpma
Güncelleme: pokemaniac (14 Tem 2009 14:11)
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Her yönden koruma: PC'niz için C vitaminiCHIP Online 0 29 Ağu 2008  00:04
 PC'niz Windows 7 için uygun mu?CHIP Online 4 26 Haz 2009  23:55
 PC'niz çok mu pahalı! Size öyle geliyor...CHIP Online 12 10 Ağu 2009  11:18
 PC'niz artık Firefox ile otomatik kapansınCHIP Online 7 30 Eyl 2009  19:11
 PC'niz açıldığında hangi programlar çalışıyorCHIP Online 0 12 Eki 2009  19:30
Bu sayfa 0,75 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu