'Pili değiştirmeniz yararlı olabilir' hatası

SlientDeatH
24-04-2012, 17:18   |  #1  
SlientDeatH avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

merhaba dostlar.. bende packardbell tj75 var. ben leptopu evde kullandım 3-4 ay. evde olduğum için yaklaş 2ay felan pili takılı kullanmamıştım. (arada 2-3 kez takmıştım) sonra bi taktığımda;
-pil prizdeyken pil simgesinde carpı isareti var.
-prizde değilkende batarya az simgesi oluyor.

yani bataryada bi problemim oldugu kesin.
burayı okumanızı rica ediyorum yorumları ona göre atarsanız rica olunur..
Netten çok araştırdım bu sorun genelde windows7lerde oluyormus. yani windowsy7le alakalı bişey olugu söylenebilir.microsoftta bunun farkında.bunla ilgili windows update oluşturmuş fakat bi çözüm vermiyor. başka bi çözüm olarak bataryayı tamamen boşaltıp yani kalan %2yi de boşaltıp tekrar doldurun sorun çözülür demişler fakat bu bazılarında çalışmış bazılarında olmamış yine.. son olarak bios update demiş. buda bazılarında olmus ve olmamıs. fakat ben bunların 3ünüde yaptım. bios updateyi bile yaptım sonuc değişmedi. bu sorunu bilen veya çözümünü bilen varsa yardımlarını bekliyorum..

ek olarak sunu sormak istyrm ben servisine versem pili değiştirmek için ücret alırlarmı? ve servisi kaç gün sürer yaklaşık?

mafeay
24-04-2012, 18:26   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009
Alıntı: SlientDeatH  
merhaba dostlar.. bende packardbell tj75 var. ben leptopu evde kullandım 3-4 ay. evde olduğum için yaklaş 2ay felan pili takılı kullanmamıştım. (arada 2-3 kez takmıştım) sonra bi taktığımda;
-pil prizdeyken pil simgesinde carpı isareti var.
-prizde değilkende batarya az simgesi oluyor.

yani bataryada bi problemim oldugu kesin.
burayı okumanızı rica ediyorum yorumları ona göre atarsanız rica olunur..
Netten çok araştırdım bu sorun genelde windows7lerde oluyormus. yani windowsy7le alakalı bişey olugu söylenebilir.microsoftta bunun farkında.bunla ilgili windows update oluşturmuş fakat bi çözüm vermiyor. başka bi çözüm olarak bataryayı tamamen boşaltıp yani kalan %2yi de boşaltıp tekrar doldurun sorun çözülür demişler fakat bu bazılarında çalışmış bazılarında olmamış yine.. son olarak bios update demiş. buda bazılarında olmus ve olmamıs. fakat ben bunların 3ünüde yaptım. bios updateyi bile yaptım sonuc değişmedi. bu sorunu bilen veya çözümünü bilen varsa yardımlarını bekliyorum..

ek olarak sunu sormak istyrm ben servisine versem pili değiştirmek için ücret alırlarmı? ve servisi kaç gün sürer yaklaşık?

arkadaşım bende de aynı sorun var. Ama benim düşüncem bunun sadece Windows 7 ile alakalı olmadığı. Bende senin gibi prize takılı kullanıyordum laptop'u o yüzden oldu. Bence bilgisayarın pili ölmüş. :s

SlientDeatH
24-04-2012, 20:01   |  #3  
SlientDeatH avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

şuan hala hatalımı? ayrıca servisine vermeyi denedinmi?