SEO için Google'ı Anlamak - Caffeine Güncellemesi

Banned
14-04-2016, 14:55   |  #1  
1StratejikSEO avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

Başarılı SEO için Google'ı Anlamak - Google Caffeine Güncellemesi

“Başarılı SEO için Google'ı Anlamak” Yazı Dizisi Adı Altında Paylaşıma Başladığımız Google Güncellemelerinden Bir Diğeri de “Google Caffeine Güncellemesi”dir. İyi Okumalar.

Google Caffeine Nedir?  

Google’ın güncellemeleri doğrultusunda ilerleyen büyük ölçekli firmaların, arama motorunda üst sıralarda yerini koruması durumuna karşın, yine aynı sektör içinde yeni oluşum sağlayan web sitelerinin köklü firmalarla rekabete girmesi için yardımcı olan algoritma güncellemesi Google Caffeine olarak adlandırılır.

Google Caffeine ‘e Etki Eden Unsurlar Nelerdir?

Google Caffeine için sosyal medya etkisi önemli kriterdir. Sosyal ağlarda da, bilinirlik oranını artırmak isteyen web siteleri facebook, twitter, Googleplus gibi popüler adreslerden güncel paylaşımlarda bulunmalı, tanıtım içerikleri ile göz önünde olmalıdır.

Google için Sosyal medya eksikliklerinizin yanı sıra, domain süresi, backlink, ziyaret oranı gibi SEO eksikliklerinizin de olması, bir önceki algoritmaya göre üst sırada olmanıza olanak tanımıyordu.

Şimdilerde ise eksikliklerinizi giderecek çözümler üretmeniz, Google’ın güncellemelerini takibe almanız, sitenizde yapacağınız değişiklikler ile Caffeine sayesinde diğer köklü firmalar ile aynı rekabet ortamını paylaşmanıza fayda sağlamaktadır.


  • Google Caffeine için önemli olan bir diğer unsur ise sitenizin hızıdır ve Google sıralamasında yükselmenize büyük oranda etki eder.
  • Web sitenizin barındığı hosting ‘in LiteSpeed özelliğe sahip olması, site hızına avantaj sağlamaktadır.
  • Özellikle site içerisinde paylaşım yapacağınız blog yazılarınız, ürün/hizmet yahut firma tanıtım yazılarınız özgün ve uzun olursa, sitenizin üst sıralara çıkması bir o kadar elverişli olacaktır.
  • Site içerisinde, anahtar kelimelerinize verdiğiniz linkleri ziyaretçi yoğunluğuna göre artırın.
  • Site dışı linklerde de sosyal medyanın etkisini ihmal etmeyin.
  • Backlink oluşturmak için, sektörünüzle ilişkili, değeri yüksek forum sitelerini tercih edin.
  • Site içerisinde ve site dışında yapacağınız güncel paylaşımlar da google sıralamanıza etki edecektir.

Google Caffeine Neyi Amaçlamaktadır?

Kısaca Google Caffeine, orta ve küçük ölçekli firmaların, aynı sektör bazında faaliyet gösteren köklü ve büyük ölçekli firmalar ile internet ortamında eşit olmasını sağlamaktır. Örneklendirecek olursak ; Mobilya üzerine faaliyet gösteren firmaya sahipsiniz. İnternet dünyasında da bilinir olmak için web sitenizi oluşturdunuz. Google arama motoruna ‘mobilyalar’ yazdığınız da karşınıza ‘istikbal, bellona, kilim gibi köklü firmalar çıkacaktır. Sizin de aynı işle meşgul olduğunuz hususu da göz önünde bulundurarak Caffein ile yeni bir algoritma oluşturan Google arama motoru, büyük ölçekli firmaları da, küçük ölçekli firmaları da internet dünyasında aynı rekabet ortamında bulundurmayı sağlayacaktır.

Başarılı SEO için Google'ı Anlamak - Google Caffeine Güncellemesi” başlıklı yazımız içerisinde geçen anahtar kelimelerin anlamlarını Stratejik SEO sitemizde yer alan SEO Sözlüğünden (http://www.stratejikseo.com/seo-sozlugu/) Öğrenebilirsiniz.

Kaynak: www.stratejikseo.com