Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Şifresiz USB bellek skandalı!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink08 Eyl 2010  20:30

Yolda bulunan bu USB belleğin içindeki şifrelenmemiş haldeki bilgiler herkesi şok etti!

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/sifr ... skandali_22276.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

İngiltere'de gerçekleşen bir olayda yolda bulunan bir USB belleğin içeriği polisleri şaşırttı.

Manchester Polis Karakolu önünde bulunan USB belleğin içerisi anti-terör eğitim kitapçıkları ve hassas bilgiler ile doluydu. USB bellekte polislerin personel dosyaları da bulundu. Adı açıklanmayan bir işadamı tarafından teslim edilen bellek Polis Eğitim bölümüne ait.

Polis yetkilileri hassas anti-terör eğitim taktiklerini ve 2000'den fazla personelin özel bilgilerini içeren bu belleğin nasıl kaybolduğunu tespit etmek için çalışmalara başladı. Şifresiz barındırılan verileri bulan herhangi birinin okuması ve internette paylaşması mümkündü.

Bu olay hassas bilgilerin şifrelenmesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Tüm konu: Şifresiz USB bellek skandalı!

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: USB bellekte hassas veri taşıyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Usb bellek ile usb bluetooth sorunuyasinyildirim2 0 05 Tem 2011  10:08
 Trojan bulaşmış usb bellekHPQ-User 12 21 Şub 2011  01:26
 USB Flash Bellek'te kopyalama çok yavaşHPQ-User 6 25 Haz 2007  15:01
 usb bellek arızasımemoli_vip1 10 01 Şub 2009  13:04
 Usb bellek takınca reset atıyor..HPQ-User 1 02 Eki 2007  19:43
Bu sayfa 0,66 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu