8500:1 kontrast inan sana fazla bile gelir...
haklısın yüksek kontrast iyi fakat.. iyi değerlendir
panasonic HDMI 1.3 ( çok önemli bir özellik ) ekran daha büyük..
ordaki 33000 kontrasta yanıltıcı olabilir.. söylim.. dynamic kontrast olabilir o bir nevi sanal kontrast...
bendeki samsung r81 de hepsiburada nın sitesinde 20.000 kontrast gösteriyordu
halbuki araştırdımki gerçekte 8.000 kontrasttı..
çünkü 33000 kontrast bir full HD 3000 ytl.. bence bi yanlışlık var.
şimdi sony sitesine baktım..
http://www.sony.com.tr/product/t32-...calspecs#tabburayı incelersen görüceksik 33000 dynamic contrast.. buda nasıl hesaplanır bilmiyorum ama buda benim size söylediğim panasonic le aynı kontrasta felan denk geliyor.. o tv max. 10.000 kontrast üstünde değildir..
düşündüğüm gibi yani Sony 33000 kontrastlı bir tv yi o fiyata alamazsınız..
lütfen daha dikkatli araştırın. bu tip bilgiler çok yanıltıcı olabiliyor..
sakın rakamlara aldanmayın..
yarın konuyla ilgili daha detaylı araştırma yapıp sizi bilgilendiririm şimdilik iyi geceler..
Ek bilgi;
Kontrast, aynı anda siyah ile beyaz renk arasındaki değerdir, ne kadar büyükse iki renk arasında kalan gri tonları o kadar çok sayıda olur ve okadar iyi resim verir, yüksek kontrast oranı doğal olarak siyahları tam karanlık gösterir.
Dinamik Kontrast ise farklı iki andaki siyah ve beyazın ölçümüdür, aynı andaki siyah ile beyazın arasındaki değer olmadığı için "bence" pek itibar edilmemesi gereken bir uygulamadır.
Ancak; Dinamikde olsa, düz kontrastta olsa, önemli olan en yüksek değere ulaşan lcd/plazma doğal olarak daha iyi görüntü verecektir. Sadece buna dikkat etsek yeterli olacaktır.
Günümüzde en yüksek değerler, düz kontrastta 1:1600 iken Dinamik kontrastta 1:7000 olarak görülmektedir.
Alıntı...