Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Sugar OS: Şeker gibi bir işletim sistemi...

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Haz 2009  11:15

Sugar isimli bedava işletim sistemi, artık çöpe gitmeyi bekleyen PC'lere bile hayat verecek...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/suga ... -sistemi_13550.html

Resimlerle: Grafiksel kullanıcı arabirimlerinin evrimi

Sugar Learning Platform isimli Linux tabanlı işletim sistemi 1GB'lık bir USB flash disk üzerinden rahatça yüklenip kullanılabiliyor. Sugar Labs tarafında üretilen işletim sistemi iki önemli avantaja sahip. Birincisi ücretsiz, ikincisi ise küçük çocukların bile anlayıp kullanabileceği basitleştirilmiş bir arabirime sahip.

Bir yıllık bir projenin ürünü olan ilk arabirim ilk incelemelerde oldukça beğeni topladı. Sadece 1 GB'lık bir USB flash diskten yüklenip çalıştırılabildiği için her türlü bilgisayarda denenebiliyor. Hem de bilgisayara halihazırda yüklü olan işletim sistemine dokunmadan, üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan...

Firma yetkilileri projenin diğer bir amacının ise düşük performanslı, eski teknolojili ancak hala çalışan ve iş gören bilgisayarları tekrar hayata geçirmek ve özellikle dar gelirli ailelerin çocukları ve öğrenciler için "ilk bilgisayar" adımını kolaylıkla atmalarını sağlamak olduğunun altını çiziyorlar.

Yükleyin ve deneyin: Sugar İşletim Sistemi

Tüm konu: Sugar OS: Şeker gibi bir işletim sistemi...

İzleyin: USB diskte işletim sistemi

Resimlerle: Grafiksel kullanıcı arabirimlerinin evrimi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tür arabirimler klasik Windows arabirimlerinin egemenliğini yıkabilir mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Haz 2009  12:50

şu usbden çalışan işletim sistemlerini nasıl usbden kullanabilir hale getireceğiz onuda bi yazsanız tam süper olacak
Modern hayatın tüm sahteliği ve iki yüzlülüğüne karşı yaşasın vandalizm.

En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Haz 2009  23:57

Arabirmi anlamadım tam olarak.Kurmadım da zaten.2-3 hafta sonra denerim...
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 SplashTop OS: Ücretsiz bir işletim sistemi!CHIP Online 0 04 Nis 2011  13:30
 Efsane işletim sistemi Palm OS tarih oldu!CHIP Online 1 15 Şub 2009  14:52
 Mac Os işletim sistemi seçimiHPQ-User 0 14 Kas 2010  13:22
 Joli OS Linux işletim sistemiHPQ-User 1 11 Şub 2012  20:46
açılırken iki işletim sistemi var gibi davranıyor?muratahmetbeyoglu 1 07 Nis 2011  04:29
Bu sayfa 0,65 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu