Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Symbian tüm zincirlerinden kurtuldu

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Şub 2010  16:30

Nokia cep telefonlarını süsleyen Symbian işletim sistemi en sonunda kanatlarına kavuştu...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/symb ... kurtuldu_18090.html

Resimlerle: Symbian S60 touch UI

Symbian platformu şu andan itibaren tamamen açık kaynaklı bir platform haline geldi. Durumu kısa bir süre önce Symbian Foundation duyurdu. Symbian vakfının yöneticisi Lee Williams işletim sisteminin umuma açılmasının, planlanandan dört ay daha erken gerçekleştiğini açıkladı. Artık her geliştirici ve her firma Symbian kodunu kullanabilir ve program kodunu ister cep telefonu ister PC için modifiye edebilir. Williams'a göre bu şekilde Symbian, Android'den belirgin derecede farklılaşacak. Zira Google işletim sisteminde tüm kodun sadece üçte biri herkese açık ve bu kısım sadece "vasat mallardan oluşan bir topluluk".

Toplamda 40 milyon satır Symbian kaynak kodu umuma açıldı ve Symbian geliştirici sitesinden 148 paket şeklinde indirilebiliyor.

Symbian OS genellikle Nokia cep telefonlarında kullanılıyor. Fakat Samsung ve Sony Ericsson da bu platformdan faydalandı. Örneğin dokunmatik ekranlar için optimize edilmiş Symbian S60 5th Edition Samsung I8910'da kullanılıyor.

Tüm konu: Symbian tüm zincirlerinden kurtuldu

İzleyin: 5800'e dokunmatik destek

Resimlerle: Symbian S60 touch UI

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cep telefonu işletim sistemi cephesinde Symbian'ın yeri...

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2010  18:06

Cep telefonu işletim sistemi cephesinde Symbian'ın yeri çok büyüktür.genellikle nokia telefonların hepsinde bulunur.

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Symbian Belle tüm yenilikleriyle videoda!CHIP Online 0 04 Ağu 2011  12:45
 VLC Media Player güvenlik açığından kurtulduCHIP Online 3 09 Ağu 2008  13:17
 Açık artırma devi ucuz kurtuldu...CHIP Online 2 21 May 2009  13:30
 Pirate Bay hapis cezasından kurtuldu mu?CHIP Online 2 30 Haz 2009  16:45
 Kadın ayının saldırısından iPhone'la kurtulduCHIP Online 8 18 Eki 2009  19:25
Bu sayfa 0,45 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu