türkü adı : OY BENİ söyleyen :güler duman şarkı sözleri (dinlemek için tıklayınız ) Güle yel değdi güneş olursa Cana ten değdi ateş olursa Oy beni beni beni kanlar otağı Oy beni beni beni dertler ortağı toprak Bir bak şu göğe umut doludur Bulandı kana zulüm yoludur Oy beni beni beni kanlar otağı Oy beni beni beni dertler ortağı toprak ------------------------------------------------------ türkü adı : TURNALAR söyleyen : burham çaçan şarkı sözleri ( dinlemek için tklayınız )
işte gidiyorum çeşm-i siyahım Önümüze dağlar sıralansa da Sermayem derdimdir sevetim ahım Karardıkça bahtım karalansa da
Hayli dolaşayım yüce dağlarda Dost beni bıraktı ah ile zarda Ötmek istiyorum viran bağlarda Ayağıma cennet kiralansa da
Bağladım canımı zülfün teline Sen beni bıraktın elin diline Güldün mahzuni`nin berbat haline Mervanın elinde parelense de
evet kesinlikle hiç ama hiç unutulmayacak eserler bunlar ,eyvallah kardeş / örnekleri çokça bu sıfatların / ama ne yazıkki şu sıralar genel olarak bu sıfatlarıda unutmuş durumdayız !!!!
bende çoğunlukla eski aşıklardan ve bozlaklardan dinliyorum, söyleyen yaşamışta söylemiş insanın tüyleri diken diken oluyor.örneğin http://www.youtube.com/watch?v=BAaqF9mM1kE
bende çoğunlukla eski aşıklardan ve bozlaklardan dinliyorum, söyleyen yaşamışta söylemiş insanın tüyleri diken diken oluyor.örneğin http://www.youtube.com/watch?v=BAaqF9mM1kE
Orada açışı yapan kişi benim arkadaşımdır haa. Elimde büyüdü sayılır.
Bilmem Ağlasam mı Ağlamasam mı Mevlam gül diyerek iki göz vermişBilmem ağlasam mı ağlamasam mıDura dura bir sel oldum erenlerBilmem çağlasam mı çağlamasam mıMilletin sırtından doyan doyanaBunu gören yürek nasıl dayanaYiğit muhtaç olmuş kuru soğanaBilmem söylesem mi söylemesem miMahzuni Şerif'im dindir acınıBazen acılardan al ilacınıPir Sultanlar gibi dar ağacınıBilmem boylasam mı boylamasam mıKaynak: Aşık Mahzuni ŞerifYöre: Afşin
Orada açışı yapan kişi benim arkadaşımdır haa. Elimde büyüdü sayılır.
maşallah daha çok menmun oldum / ama bikere saz çalmış değilim, dinlerim sürekli /neyse ben bitane daha klasik sunayım arkadaşlar
Bedia Akartürk, Yeşil Başlı Gövel Ördek dinlemek için tıklayınız Yeşil başlı gövel ördek Uçar gider göle karşı Eğricesin tel tel etmiş Döker gider yele karşı
Telli turnam sökün gelir İnci mercan yükün gelir Elvan elvan kokun gelir Yar oturmuş göle karşı
Şahinim var bazlanım var Tel alışkın sazlarım var Yare gizli sözlerim var Diyemiyom ele karşı
Telli turnam sökün gelir İnci mercan yükün gelir Elvan elvan kokun gelir Yar oturmuş göle karş