www.chip.com.tr | 01 Nis 2010 00:45
Avira'nın bedava antivirüs çözümü AntiVir 10'u her yönüyle test ettik: Ne kadar iyi?Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/ucre ... 0-testte_19140.html Resimlerle: 20 Anti-virüs testte! İşte sonuçlar...Avira, ücretsiz antivirüs çözümü yeni AntiVir Personal 10'u 23 Mart'ta indirmeye sundu. Popüler antivirüs yazılımını sizler için test ettik.AntiVir Personal 10, kolaylaştırılmış bir kuruluma sahip olmakla birlikte kullanıcılara geliştirilmiş bir arayüz ve virüslere karşı daha güçlü bir kalkan sunuyor (Erişimde tarama özelliği). Yeni "Hızlı Kurulum" sayesinde sadece üç tıklamayla programı kuruyor, güncelleştiriyor ve hızlı bir tarama yapabiliyorsunuz. Arayüzde küçük de olsa değişiklikler bulunuyor. Durum ekranındaki öğeler konusunda da değişikliklere gidilerek yeni türlere ayrılmış ve yardım menüsünde kullanıcılara daha fazla seçenek sunuluyor. Tüm konu: Ücretsiz AntiVir Personal 10 testte!Resimlerle: 20 Anti-virüs testte! İşte sonuçlar...Kaynak: www.chip.com.trTartışıyoruz: Sizce en iyi ücretsiz antivirüs programı hangisi?   |
| |
|
|
| |
|
|
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 356
Kişisel Sayfası
| 01 Nis 2010 03:11
Valla geçtiğimiz yıllarda pekçok antivirus kullandım,şahsi görüşüm ücretsizler içersinde en iyisi avira.Artıları daha henüz farkedemediği virüse rastlamadım (zaten testlerde de en iyi av, gerçi pekçok av birbirine yakın ve çok iyi iş çıkarıyor bu aralar) ve kullandıklarım içersinde sistem kaynaklarını en az kullananı.Tek ciddi eksisi arada bir açtığı pop-up reklam.Onun da çaresi vardır muhtemelen ama uğraşmadım açıkçası.
Diğerlerini neden bıraktığıma gelince :
Norton : Tam bir sistem kaynağı canavarı ve bilgisayarda bulaşmadığı yer kalmıyor.Virüslerden kurtulmak için kendisi de bir virüs gibi davranan bir uygulama ile uğraşıyorsunuz.Kurumsal çözümleri çok başarılı (ama yinede sinir bozucu)
Nod32 : Güncellemeleri çok sancılı, yanlış alarmları da cabası
Kaspersky : Aslında çok başarılı ama parasını öderseniz
Avast : Bu da epey bir yanlış alarm verip başımı ağrıttı, sistem kaynaklarının verimli kullanımı konusunda da çok başarılı değil
AVG : Sözünü bile etmek istemiyorum, norton'dan sonra 2. en sinir bozucu av
McAfee : Virüsleri zaman zaman tespit edemiyor, özellikle usb'de gelenleri
Panda, Bitdefender, fprot,vs.. diğerlerini malesef kullanmadığım için onlar hakkında sağlıklı bir fikrim yok açıkçası.  |
| |
Üye - Mesaj
- 115
Kişisel Sayfası
| 01 Nis 2010 13:35
Diğer büyük antivirus programlarında(Kaspersky ,Norton, Eset, Avast vs...) Türkçe dil varken Avira'nın hala Türkçe dil desteği vermemesi beni farklı düşüncelere sürüklemeye başladı. Üstelik Avira Alman şirketi. Biz Türklere hiç yabancı değiller. Bilerek çıkarmıyorlar herhalde. |
| |
Üye - Mesaj
- 2692
Kişisel Sayfası
| 01 Nis 2010 14:45
- Alıntı: CHIP Online01.04.2010 00:45:00
 Tartışıyoruz: Sizce en iyi ücretsiz antivirüs programı hangisi?
Avira Antivir. - Alıntı: posicor01.04.2010 03:11:01
 Tek ciddi eksisi arada bir açtığı pop-up reklam.Onun da çaresi vardır muhtemelen ama uğraşmadım açıkçası.
Bahsettiğiniz şey sanırım bu. http://www.chip.com.tr/forum/Ucr ... ormemek_t59731.html |
| |
Üye - Mesaj
- 16584
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 01 Nis 2010 15:11
Bence Norton. NIS 2009 ve NIS 2010 en hafiflerinden biri, belki de en hafifi. Bir sürü ekstrası da cabası; Safeweb, Identity Safe gibi. |
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 1688
| 01 Nis 2010 16:37
Müşterilerime de cracklı kasper ya da nod32 kuracagıma ücretsiz Avira kuruyorum. Herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür...
|
| |
Üye - Mesaj
- 1472
| 04 Nis 2010 17:19
Bilgisayarımda nod32 nin demosu yüklüydü, avira 10 çıkınca nod32 yi kaldırıp avira yükledim. Yükledikten sonra "windows başlatılıyor" ekranı neredeyse 1 dk boyunca durup, sonra oturum listesi açılmaya başlar oldu. Ne alaka anlamadım açıkçası. Sonra programı kaldırdım ve bilgisayar eski hâline döndü. Acaba aynı durumla karşılaşanınız var mı? Üstelik bilgisayarım en az miktarda ram kullanması için özelleşmiş durumda. Güncelleme: teknohat (04 Nis 2010 17:21) |
| |
Üye - Mesaj
- 286
Kişisel Sayfası
| 06 Nis 2010 00:27
Avira Antivir iyidir... |
| |
Üye - Mesaj
- 12215
| 06 Nis 2010 00:35
MSE  O Şimdi Asker. 1990/4