- Alıntı: Amachi
Arkadaşım sen 1024/256 ADSL'e sahipsin? Buraya kadar sorun yok...
Torrent sisteminin temeli, paylaşıma dayalıdır. Yani bir yandan indirirken göndermede yaparsın.
Türkiye'deki berbat ötesi internet hızında, 25 kb gönderme yaparken genelde 5 - 10 kb hız ile indirme yaparsın. Sağolsun TTnet.
Paylaşım yapmamanı tavsiye ederim. Yani dosyanın upload sınırını sınırla. 5 kb'e çek. 5 kb upload yaparken, 105 kb download edebilirsin. Tabi indirdiğin torrentlerin Seed/Peer oranına da çok bağlı hız. Seed sayısı Peer sayısının en az 4'de 1'i olmalı.
Her indirdiğin torrentte hız sınırını 5 kb yap. Eğer 1 kb falan yaparsan, indirme hızın yerlerde olur. (uTorrent'ten kaynaklanan bir önlem sistemi)
En iyisi 5 kb uploada ayarlamak. Ve 100+ kb'de download yapabilirsin bu şekilde.
Bunu ayarlamak için;
İnen torrentin üstüne gel uTorrent'te ve ona sağ tıkla.
"Properties, Türkçeyse, "Özellikler" de. Sonra "Maximum Upload Rate" (En yüksek gönderme hızı) kısmının karşısına 5 yaz ve "OK" de. Hepsi bu kadar.
Soruma yanıt verdiğin için teşekkür ederim.
Öncelikle yorumundan anlaşıldığı üzere, sen "TCPIP.sys" dosyasında kimi forumlarda bahsedildiği üzere bir ayar değişikliği yapılmaması gerektiğini düşünüyorsun sanırım.
Ancak şunu belirtmek isterim ki ben senin upload oranını düşük tutma tavsiye daha önce kendim denemiştim. Kimi zaman senin dediğin gibi 5 KB kimi zamansa 6 KB yaptım upload oranını. Ama yinede istediğim yüksek download hızını alamadım.
Bi de şöyle bir şey var. Ben utorrent için 49152-65535 arası bir port açtım. Kimi sitelerde açılacak port için bu aralık önerilmiş.
Örneğin bu sitede ikinci başlıkta
http://filesharefreak.com/2008/04/02/tips-to-optimize-utorrent-download-speeds/
Yoksa benim açık portu bu aralıktan seçmem, fayda yerine zarar getirmiş olabilir mi? Valla bu internet aleminde kimi yarar getirecek tavsiyeler zarar getirebiliyor.
Bu konu hakkında da yorum yapabilecek olan var mı?
Bi de şunu sormak istiyorum. Yüksek hızda download yapanların hız ortalaması kaçtır? Yani seed oranı yüksekse sürekli 90-100 KB/s hızla mı download yapıyorsunuz yoksa bu hız dalgalı mı seyrediyor?