Video metinlerini bulma

simeli
25-08-2014, 16:36   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Merhaba Arkadaşlar,

 Bazı videoların altyazı metinleri bulunmuyor. Filmi kare kare durdurup alt yazı hazırlamak da zor. Mesela ingilizce alt yazısı olan bazı filmlerin türkçe altyazısı yok. Merak ettiğim şu : Herhangi bir filmin metnine ulaşmak mümkün mü ? Bunları yayınlayan bir site var mı?

badwizard
25-08-2014, 18:15   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Eğer iyi düzeyde ingilizce biliyorsan kare kare durmana gerek olmadan çeviri yapabileceğin araçlar mevcut, benim kullandığım subtitle edit, şuradan edinebilirsin: http://www.nikse.dk/subtitleedit/ ingilizce kaynak yazıya ihtiyaç duyarsan şuradan aradığını dulabilirsin: http://www.opensubtitles.org yada http://www.turkcealtyazi.org/ tabi çeviri yaptığın yazılarıda bu sitelerde yayınlayabilirsin, böylece bizede yardımın olur ;)

simeli
13-02-2016, 17:03   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Sayın badwizard,
Gerçi çok zaman geçti ama gene de cevabına teşekkür ederim. Biraz ayrıntılı bilgi istiyorum. Şöyle ki, ne çeviri konusunda bir bilgim var ne de pratikte ileri düzeyde İngilizcem. Ama orta -ileri arası gramer bilgisine  az biraz sahibim. Çeviri denemesi yapmak iyi olurdu. Kusura bakmazsan, verdiğin linkteki program hakkında bilgi istiyorum. Linkini verdiğin bu program, filmdeki diyalogları metne mi döküyor, tam anlayamadım. Ki böyle bir teknolojinin olduğunu sanmıyorum.
Ben subtitle workshop ile indirdiğim altyazıları düzenleme yapmıştım bir kaç kez. O programın ,senin linkini verdiğin programla özellikleri aynı mı bilmiyorum.
Bu arada , altyazısını hiç bir yerde bulamadığım film ise Mary Crosby'nin baş rolünü oynadığı 1984 yapımı "child's play".
Benim asıl aradığım. söz konusu filmin diyalog metni ( text mi deniyor yoksa ) Eğer filmin İngilizce metnini bulabilirsem belki çevirebilirim.  
Ama eğer senin böyle bir yeteneğin varsa , sözünü ettiğim filmi sen de çevirirsen sevinirim. Zaten çok fazla da diyalog yok gibi. Yapabilirsem eğer ,kendi çevirimi de bir ustanınkiyle kıyaslama şansım olur.

Son Düzenleme: simeli ~ 14 Şubat 2016 01:16